Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Izraēlas līga neklausa ārzemniekus un militāra konflikta laikā sezonu turpinās burbulī

Agris Suveizda

Izraēlas līga neklausa ārzemniekus un militāra konflikta laikā sezonu turpinās burbulī
Telavivas "Maccabi" centrs Otello Hanters. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Izraēlas Basketbola līgas valde šodien pieņēmusi lēmumu sezonu turpināt par spīti samilzušajam Izraēlas un Palestīnas konfliktam un čempionātu atsāks trešdien burbulī Izraēlas galējos dienvidos – Elatas pilsētā pie Sarkanās jūras Akabas līča.

Kopš pirmdienas ir eskalējies konflikts starp Izraēlu un Palestīnu. Palestīniešu un Izraēlas policijas sadursmes islāma svētā mēneša Ramadāna laikā pārauga militārā konfliktā starp "Hamas" kaujiniekiem un Izraēlas Drošības spēkiem. Izraēla apgalvo, ka no Gazas joslas uz Izraēlu izšauts ap 1500 raķešu, no kurām viena esot tēmēta pat tālu esošās Elatas lidostas virzienā. Izraēla atbildējusi ar intensīviem aviācijas uzlidojumiem pa "Hamas" objektiem. Gazas joslā mirušo skaits ir ap 120, bet ievainoto skaits tuvojoties 1000 cilvēkiem. Izraēlā mirušas astoņas personas.

Ņemot vērā militāru konfliktu, Izraēlas basketbola klubu leģionāri vienojās kopīgā vēstulē, pieprasot sezonas izbeigšanu. Tomēr līgas vadība šodien lēmusi citādi. Lemts sezonu turpināt Elatā, čempionātu atsākot trešdien un katru dienu rīkojot kopumā trīs spēles. Komandas uz Elatu drīkst doties jau šodien, lai pienācīgi sagatavotos sezonas atsākšanai.


Izraēlas čempionātā pēc divu apļu izspēles komandas sadalījās augšējā sešiniekā un apakšējā septītniekā, kur jāizspēlē vēl viens aplis. Pēc tam sekos izslēgšanas spēles – apakšējā septītnieka divas labākās komandas ceturtdaļfinālā pievienosies labāko sešiniekam. Pašreizējā līgas līdere ir Telavivas "Maccabi", kas uzvarējusi 21 no 26 spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://basket.co.il/news.asp?id=27803