Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" oficiāli paliek ārpus Vienotās līgas klubu pulka, pirmoreiz notiks Superkauss

Agris Suveizda

"Khimki" oficiāli paliek ārpus Vienotās līgas klubu pulka, pirmoreiz notiks Superkauss
Jānis Timma. Foto: Arthur Stabulnieks

Krievijas atklātā basketbola čempionāta jeb Vienotās līgas preses konferencē tika apstiprināts gaidāmās sezonas dalībnieču sastāvs un paziņots par Superkausa ieviešanu pirms regulārās sezonas sākuma.

Vienotās līgas nākamajā sezonā piedalīsies 12 no 13 iepriekšējās sezonas dalībniekiem. Vienīgais kritušais, kā jau varēja paredzēt, ir finansiālās grūtībās nonākušais Maskavas apgabala klubs "Khimki", kā rindas pārstāvēja arī latvieši Jānis Timma un Dairis Bertāns.

"Khimki" 2011. gada kļuva par līgas čempioni, vēl piecreiz ieguva sudrabu, bet 2020. gadā līdz pandēmijas dēļ notikušajai sezonas atcelšanai bija turnīra tabulas līderis. 2020./21. g. sezonā gan "Khimki" ar 12 uzvarām un 12 zaudējumiem ieņēma tikai septīto vietu un izstājās ceturtdaļfinālā (0-2 pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban"), bet Eirolīgā ar drausmīgu bilanci 4-30 palika pēdējā vietā. "Khimki" plānos esot drīzā nākotnē atgriezties Vienotajā līgā.

Vienotās līgas regulārās sezonas sākums tiek paredzēts septembra beigās, un regulārajā sezonā vienības cīnīsies par astoņām ceļazīmēm uz izslēgšanas spēļu turnīru. Regulārajā sezonā piedalīsies Krievijas klubi "Avtodor", "Enisey", "Zenit", "Lokomotiv-Kuban", "Nizhny Novgorod", "Parma", UNICS un CSKA, Kazahstānas klubs "Astana", Polijas klubs "Zielona Gora", Igaunijas klubs "Kalev" un Baltkrievijas klubs "Tsmoki-Minsk".

Pirmoreiz Vienotās līgas vēsturē notiks Superkausa izcīņa, kas Maskavā paredzēta 18. un 19. septembrī. Tajā startēs CSKA, UNICS, "Zenit" un "Lokomotiv-Kuban".

Izmantotie resursi:
https://vtb-league.com/ru/news/sove...