Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mejeris trešo reizi sezonā iekļuvis Vienotās līgas izlasē un atrodas starp līderiem

Agris Suveizda

Mejeris trešo reizi sezonā iekļuvis Vienotās līgas izlasē un atrodas starp līderiem
Mareks Mejeris. Foto: Parma Basket

Krievijas atklātā basketbola čempionāta jeb Vienotās līgas nedēļas simboliskajā pieciniekā iekļauts latviešu garais spēlētājs Mareks Mejeris, kurš ticis trešajā no sezonas vienpadsmit nedēļas izlasēm.

Mejeris ceturtdien aizvadīja savu spilgtāko spēli šajā sezonā, 33 minūtēs un 33 sekundēs izceļoties ar 24 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām, piecām izprovocētām piezīmēm, piecām kļūdām un 30 efektivitātes punktiem un palīdzot Permas "Parma" ar 78:61 izbraukumā sakaut Krasnojarskas "Enisey".

Simboliskajā pieciniekā ticis arī Permas un bijušais VEF baltkrievu centrs Artjoms Parahovskis, kurš atzīmējās ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. Tāpat simboliskajā izlasē tikuši Sanktpēterburgas "Zenit" amerikāņi Billijs Beirons un Alekss Poitress, kuri vakar kaldināja uzvaru pār Kazaņas UNICS (97:81), kā arī Aleksejs Šveds, kurš vakar palīdzēja Maskavas CSKA apspēlēt "Enisey" (97:88).

Beironam un Poitresam tā bija pirmā atzinība sezonas simboliskajās izlasēs, Parahovskis un Šveds tika otro reizi, bet Mejeris – jau trešo. Viņš trīs simbolisko izlašu klubiņā pievienojies aizsargiem Ifem Lundbergam (CSKA), Erikam Makolumam (Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban") un Kenijam Čerijam (Saratovas "Avtodor"), kā arī UNICS uzbrucējam Mario Hezoņam. Kaut reizi šosezon nominēti 38 spēlētāji – divdesmit seši vienu reizi, septiņi divas reizes un pieci trīs reizes. Vienreiz simboliskajā izlasē ticis arī Ņižņijnovogorodas latviešu garais spēlētājs Rolands Freimanis.

No Vienotās līgas pārsteidzošās līderes Saratovas "Avtodor" kopumā simboliskajās izlasēs tikuši tikai divi spēlētāji – bez Čerija (trīs reizes) vēl arī Grānts Džerets (vienu reizi). Ja "Avtodor" kopumā izpelnījusies tikai četras nominācijas, Permas klubam tādu ir septiņas – trīs Mejerim, divas Parahovskim, viena Adam Juškevičam un Džeremaijam Hilam. Pa astoņām nominācijām ir "Zenit" (septiņi dažādi spēlētāji), CSKA (pieci) un UNICS (četri). Vismazāk nomināciju – pa vienai – ir pastarītēm "Tsmoki" un "Zielona Gora".

Permas "Parma" ar bilanci 5-4 ieņem septīto vietu divpadsmit komandu konkurencē, bet 30 gadus vecais spēka uzbrucējs Mejeris sācis septiņas no deviņām spēlēm un vidēji 28,8 minūtēs izcēlies ar 14,1 punktu, 4,9 atlēkušajām bumbām, 1,7 rezultatīvām piespēlēm, 1,8 kļūdām un 17,8 efektivitātes punktiem. Rezultativitātes, efektivitātes un spēles ilguma ziņā Mejeris ir komandas līderis, bet līgā šajos rādītājos ieņem attiecīgi 14., 7. un 14. vietu. Nākamo spēli "Parma" aizvadīs 4. janvārī, uzņemot "Zenit".