Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jakovičs: Nākot uz VEF, skatījos uz Bertāna piemēru

Andrejs Siliņš

Jakovičs: Nākot uz VEF, skatījos uz Bertāna piemēru
Ingus Jakovičs
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Noteikti vēlos attīstīt piespēlēšanas prasmi, kā arī iegūt stabilāku metienu. Šajā komandā man būs citādāka loma, jo nevarēšu visu laiku skriet un mest," par pirmajiem mērķiem, pievienojoties Rīgas VEF komandai, stāta saspēles vadītājs, Eiropas U20 vicečempions Ingus Jakovičs.

"Par iespēju pievienoties VEF uzzināju diezgan negaidīti, vien pāris nedēļas pirms tika noslēgts darījums. No sākuma ar aģentu bijām izlēmuši, ka līdz sezonas beigām palikšu Liepājā. Tomēr visas šīs situācijas dēļ bija tā, ka nevarēju normāli paspēlēt, jo galvā visu laiku domāju par VEF," atzina Jakovičs. "Tādā noskaņojumā aizvadīju arī pēdējo spēli Liepājas sastāvā, kas, starp citu, bija tieši pret VEF. Treneris un aģents to redzēja, tāpēc mainījām sākotnējos plānus un nolēmu piekrist VEF piedāvājumam."

"Treneris teica, ka nekādus brīnumus no manis nesagaida. Galvenais spēlēt savu spēli – darboties agresīvi, nebaidīties, jo kļūdas būs, bet nenokārt galvu un kapāties līdz galam. Palīdzēt, cik vien varu – šobrīd tās varbūt būs 8-10 minūtes, bet laika gaitā jāmēģina palielināt savu lomu," pārdomās par savu vietu jaunajā komandā dalījās Jakovičs. "Sākumā domāju, ka būs grūtāk. Uzskatu, ka noteikti nekrītu ārā no kopējā skata. Līmenis ir augstāks, kas ir jūtams. Spēlētāji ir lielāki, lēmumi jāpieņem ātrāk, vairs nav iespējams, ka pēc "pick and roll" vienkārši apspēlē visus un iemet no groza apakšas. Arī par organizatorisko pusi sakāms tikai labākais, jo viss ir augstā līmenī. Sākot ar ģērbtuvēm, medicīnu, aukstajām vannām... Piemēram, citur ir jāiet speciāli uz SPA, bet šeit pašiem ir savas aukstās vannas. Iepriekš nedaudz līdzīgi varbūt bija ar U20, kur bija augsta līmeņa medicīna."

"Tieši, kad nācu uz VEF, skatījos uz Daira Bertāna piemēru. Arī viņš komandai pievienojās līdzīgā vecumā, un redzams, kur viņš ir šodien. Runājot par to, ko vēlos pilnveidot VEFā, tad noteikti vēlos attīstīt piespēlēšanas prasmi, kā arī iegūt stabilāku metienu. Šajā komandā man būs citādāka loma, jo nevarēšu visu laiku skriet un mest, tāpēc piespēles prasme būs būtiska. Protams, arī spēle aizsardzībā, kas šajā līmenī ir ļoti svarīga."

Īpašas emocijas Ingum sagādājusi debijas spēle pret Maskavas CSKA: "Neslēpšu, ka iznākot laukumā, bija īpaša sajūta. Spēle pret vienu no Eiropas spēcīgākajām komandām, tev blakus atrodas (Milošs) Teodosičs. Vēl nesen spēlēju pret LU, tagad – pret CSKA... Taču tas viss ātri pārgāja un visas domas bija tikai par spēli. Bija forša atmosfēra un samērā laba spēle."

Intervija ar Jakoviču lasāma VEF mājaslapā: Ingus Jakovičs: Gribu spēlēt un būt starp...

  +5 [+] [-]

, 2014-01-11 12:54, pirms 10 gadiem
"Vēl nesen spēlēju pret LU, tagad – pret CSKA... "

Jā tas arī vtb mērķis - spēles ar augstākā līmeņa komandām, nevis tupēt lbl un bbl.

     [+] [-]

, 2014-01-11 12:56, pirms 10 gadiem
Ja kārtīgi strādās pie Butauta treniņos tad pēc 2-3 gadiem mums būs augstas klases saspēles vadītājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-11 14:01, pirms 10 gadiem
Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 15:03, pirms 10 gadiem
Nav iebildumu pret šito čali, bet ,piemēram , man nav problēmu , ja sastāvā būtu tikai melnie.
Ķipa baigais kaifs skatīties ,kā spēle kautkāds A.Bērziņš vai , kautkāds Jahovičš , kas pa retam kādreiz izdara ,kautko mistisku satriecošu .....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-11 15:20, pirms 10 gadiem
Prieks, ka pagājušās vasaras U20 līderi atrodas un spēlē labo klubos. Ja vēl turpinās tā progresēt, Latvijai spīd gaiša basketbola nākotne!

     [+] [-]

, 2014-01-12 01:35, pirms 10 gadiem
Visu to labāko Cesvaines čalim!