Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Meiers atgriežas Ventspilī

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Meiers atgriežas Ventspilī
Mārtiņš Meiers
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas valstsvienības centra spēlētājs Mārtiņš Meiers pēc gada pārtraukuma atgriezīsies deviņkārtējo Latvijas čempionu BK "Ventspils" sastāvā, otrdien, 8. jūlijā, paziņoja klubs. Līgums noslēgts pēc formulas 1+1. Ventspilnieki spēlēs ULEB Eiropas kausa izcīņā un Latvijas Basketbola līgā.

2013. gada vasarā Meiers noslēdza 1+1 līgumu ar Silvano Poropata trenēto Vācijas klubu “MBC Mitteldeutscher”. Pirmajā sezonā Vaisenfelsas klubs palika uzreiz aiz “play-off” robežas (16-18, #9), bet Poropats tika atzīts par gada labāko treneri. Latvietis "Mitteldeutscher" sastāvā aizvadīja 30 spēles, laukumā vidēji pavadot 15:44 minūtes, gūstot 6,4 punktus un izcīnot 3,1 atlēkušās bumbas.

Centra spēlētājs „Ventspils” komandai pirmo reizi pievienojās 2009. gadā, bet pirms tam spēlēja dzimtajā Jūrmalā. Pārstāvējis Latvijas junioru izlasi. Basketbolists jau vairākus gadus ir viens no Latvijas vīriešu izlases centriem un šobrīd gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Esam priecīgi piesaistīt Latvijas izlases spēlētāju mūsu komandai. Zinām, ka mūsu kluba līdzjutēji būs priecīgi atkal redzēt viņu mūsu komandas formā. Ceram uz Mārtiņa spēku un ātrumu zem abiem basketbola groziem."

Basketbola kluba "Ventspils" spēlētājs Mārtiņš Meiers: "Man ir liels prieks atgriezties Ventspilī un Ventspils basketbola klubā. Šovasar bija vairāki piedāvājumi, tomēr mana izvēle krita par labu Ventspils klubam, jo labi zinu gan klubu, gan komandu, gan treneri Robertu Štelmaheru, ar kuru man ļoti patīk strādāt, kā arī lielu lomu nospēlēja kluba piedalīšanās Eirokausā. Pa šo gadu esmu uzkrājis jaunu pieredzi un ceru to likt lietā, palīdzot komandai, kā arī pats pienācīgi nospēlēt Eirokausa līmenī."

Šobrīd BK “Ventspils” rīcībā ir 13 spēlētāji – Jānis Timma, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētājs Trojs Bārniss. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels.

Mārtiņš Meiers

Dzimis: 30.03.1991.
Augums: 208 cm
Svars: 108 kg
Pozīcija: centrs

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Key Nr.23

 +12 [+] [-]

, 2014-07-08 13:13, pirms 10 gadiem
Riktīgs darba rūķis, noteikti palīdzēs. Liels prieks, ka ULEB līmeni
dabūs apostīt tik daudzi jauni latvieši

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 13:14, pirms 10 gadiem
Cik no viņiem dzimuši Ventspilī?

  +6 [+] [-]

, 2014-07-08 13:19, pirms 10 gadiem
Kas notiek ar Sandi Valteru? Nebūtu slikti arī viņu dabūt uz nākamo gadu.

 +10 [+] [-]

, 2014-07-08 13:19, pirms 10 gadiem
Nu ja Timma paliek Ventspilī, tad komandas garais gals uz papīra izskatās tīri labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-07-08 13:24, pirms 10 gadiem
Martins taisa baigo kludu. Ta vieta lai progresetu bundesliga vins atgriezas uz 10 spelem ULEBa. 10 speles ULEBa un LBL (varbut ari BBL).
VEntspilij tas ir ieguvums, bet speletajam, viennozimigi, nepareiza izvele.

  +9 [+] [-]

, 2014-07-08 13:29, pirms 10 gadiem
AB rakstīja: Martins taisa baigo kludu. Ta vieta lai progresetu bundesliga vins atgriezas uz 10 spelem ULEBa. 10 speles ULEBa un LBL (varbut ari BBL).
VEntspilij tas ir ieguvums, bet speletajam, viennozimigi, nepareiza izvele.
1. pa 15min Bundeslīgā 34 mačos
2. pa 25-30min ULEBā vismaz 10 mačos + LBL + BBL.

man šķiet, ka spēlētāja izaugsmei labāks ir 2. variants!
pie tam Bundeslīga Eiropas mērogā vispār nekur nekotējas - mazo, melno pa grozu pūtēju līga un nekas vairāk. centram(sevišķi no Latvijas) tur vispār nav nekādu progresa iespēju!

  +3 [+] [-]

, 2014-07-08 13:30, pirms 10 gadiem
AB rakstīja: Martins taisa baigo kludu. Ta vieta lai progresetu bundesliga vins atgriezas uz 10 spelem ULEBa. 10 speles ULEBa un LBL (varbut ari BBL).
VEntspilij tas ir ieguvums, bet speletajam, viennozimigi, nepareiza izvele.
Bundeslīgā jau arī viņam nebūtu vairāk par 10 ULEB līmeņa spēlēm sezonā, pārējās tas pats BBL, LBL vien būtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 13:34, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Cik no viņiem dzimuši Ventspilī?
Trīs.

  -4 [+] [-]

, 2014-07-08 13:34, pirms 10 gadiem
Skaisti, lai tik vāc Meierus utt, tiiri lbl limenis, kamer vefs atkal ar jaunajiem + dažiem leģionāriem izmasēs bkv

  +6 [+] [-]

, 2014-07-08 13:37, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nav gan, Bundeslīga ir spēcīgāka par LBL un BBL....tā kā tur ir vairāk leģionāru, tad spēle ir fiziskāka, ātrāka, kur centram ir jātur līdzi, kas Mārtiņa gadījumā liktu attīstīties....pa lielam tikai desmit spēles labā līmenīs sezonā ir par maz priekš viņa
Bundeslīgā arī būs labi, ja 10-15 augsta līmeņa mači. pie tam Mārtiņam kā centram ir pilnīgi vienalga kāda ir tā spēle, jo Bundeslīgas komandās tāpat viss grozās tikai pa/ap melnīgsnēju ārējo līniju, kas sadala bumbu savā starpā un garos ar piespēlēm īpaši neapgādā - tik vien, cik pats izcīna bumbas. un, ja vēl šajā skrien/pūt tiec uz 15min, tad jēgas nekādas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-07-08 13:46, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nepiekritīšu gan, tur pirmkārt ir kā teici jācīnās, kas jau pats par sevi ir ļoti labi. Bundeslīgā lielākā daļa spēļu ir labākā līmenī nekā viņam šeit būs, neskaitot EK....šis viņam ir viennozīmīgi solis atpakaļ
un ULEBā viņam nebūs jācīnās? LBL pret VEF, Jēkabpili un Valmieru, Jūrmalu nebūs jācīnās? BBL pret vadošajām komandām nebūs jācīnās? pie tam ir starpība - vai tu esi komandas pamata centrs, kurš reāli taisa spēli vai arī tu esi lomas spēlētājs, kurš iznāk uz 15min, vairumā uzbrukumu pie bumbas pat nepieskaras un spēlē tikai kā "sitamā gaļa zem groza". vēlreiz atkārtošos - centram Bundeslīga nav tā vieta, kur attīstīties. Bundeslīga ir laba vieta, ja esi mazs un savtīgs melnis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: W W E

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 14:33, pirms 10 gadiem
1, 13:34, pirms stundas, ignorēt, atbildēt

alguns rakstīja: Cik no viņiem dzimuši Ventspilī?

Trīs.

Paldies par info.Tas nozīmē,ka futbolā šobrīd vairāk savējo.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 14:44, pirms 10 gadiem
Vai kāds no ekspertiem ir redzējis kādu Bundeslīgas spēli, lai varētu spriest par tās līmeni?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-08 14:48, pirms 10 gadiem
Skolotajs35 rakstīja: Vai kāds no ekspertiem ir redzējis kādu Bundeslīgas spēli, lai varētu spriest par tās līmeni?
jā. pie tam gana daudz ir redzētas friču komandas dažādu Eirokausu ietvaros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-08 14:59, pirms 10 gadiem
Paskatīsimies no otras puses. Jo vairāk labu spēlētāju LBL, jo augstāks līmenis mūsu pašu čempionātā. Jo augstāks līmenis pašu mājās, jo mazāk iemeslu šaubīties par to, vai progresēs spēlētājs kādā no LBL komandām vai nē.

     [+] [-]

, 2014-07-08 15:03, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Pag, tad pēc tava teiktā Gromovs ir spēcīgāks par Mārtiņu? LBL viņam trīs komandās būs pret ko uzspēlēt labi, nu ja VEF paņems Zaķi un Iļjins atkal uz Valmieru tad četras....Nevajag te ULEB pieminēt, jo tās būs tikai 10 spēlēs un viss, nav jau VEF variants....Otrkārt es neuzstāju, ka viņam vajadzētu Vācijā palikt, kā rakstā minēts, tad viņam ir bijuši arī citi piedāvājumi. Lai izaugtu par labu centru ir jāspēlē spēcīgās līgās, kaut vai LKL ne LBL, izņemot VEF, jo LKL ir piekšā LBL līmeņa ziņā, nu nav mums LBL spēcīgs, izņemot pāris komandas.

Es neesmu pret to, ka viņš spēlē BKV, es pat esmu priecīgs, ka "ārzemnieki" atgriežas atpakaļ, bet tajā pašā laikā esmu pārliecināts, ka viņš var vairāk un šabos, ka spēlēšana šeit to dos

P.s. Beidziet piesaukt EK tās ir tikai desmit spēles, visticamāk abiem LV klubiem
pēc manis sacītā galīgi tā nesanāk. pēc manis sacītā sanāk, ka Mārtiņam, šogad spēlējot Ventspilī, būs iespējas normāli uzspēlēt basketbolu, pie tam aizvadīt kā minimums 15 ļoti laba līmeņa spēles, spēlējot daudz minūšu, spēlējot ar bumbu, dodot pienesumu un attiecīgi arī progresējot, nevis aizvadīt tās ap 15 spēles, esot laukumā epizodiski.
daudz piedāvājumu? plašs jēdziens. neticu, ka viņam bija piedāvājumi, spēlēt Spānijas, Turcijas, Itālijas, Krievijas un varbūt vēl Grieķijas un Francijas līgas, pie tam darīt to nevis epizodiski, bet gan stabili - pa 25min mačā. pieļauju, Mārtiņam bija piedāvājumi no tā paša Vācijas otrā ešalona komandām, Spānijas, Itālijas 2. līgām utml.
ir izsenis pierādīts, ka spēlētājam, kuram svarīga spēļu kvalitāte, taču nav iespējas(nevelk līmenis) tikt kādā no TOP līgām(pie kurām viennozīmīgi nav Bundeslīga), labāk izvēlēties komandu, kura piedalās Eirokausos(Eirolīga vai ULEB kauss), jo tas papildus dod vismaz tās 10 augstā līmeņa spēles. spēlēt viduvējā līgā par rezervistu un bez Eirokausiem viennozīmīgi ir sliktāk, nekā spēlēt līmeni zemākā līgā, taču ar Eirokausiemun garantētu statusu komandā.

     [+] [-]

, 2014-07-08 15:04, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Tu pieminēji par to, ka rezervists tur un pamatsastāva spēlētājs šeit, tad tas nevienmēr nozīmē labu. Piemērs tālu nav jāmeklē - Timma, kuru palikšana BKV tikai pasliktināja
un gribi teikt, ka padziļš beņķis(5-10min), kaut vai tajā pašā Spānijā, būtu bijis labāk?

  +1 [+] [-]

, 2014-07-08 15:15, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: viņš nedomāja EK, bet tieši Vācijas čempionātu
arī ir redzēts - pa vienu vācu kanālu šad un tad rādija bundeslīgas mačus. teikšu godīgi - neinteresanti. no 5 mačiem 4 bija tādi, kuros katrai komandai laukumā 4 melnie + viens garais baltais. attiecīgi spēles formāts - mazais melnis paņem bumbu, skrien pāri laukumam un tad ir opcija - apspēlēt 1:1 mest, iet cauri, iet cauri un atmest uz truli - viss. šajā ziņā skumji bija noskatīties uz nabaga garajiem, kuri paspēja aizskriet līdz centram, kad jau atkal jāskrien atpakaļ defā. redzēju 2 mačus arī ar Mārtiņu - par cik viņš ir gana ātrs, uzbrukumā viņš atskriet paspēja, taču bija totāla ignorance no komandas biedriem - itkā ieņem pozīciju postā, prasa bumbu, bet seko nevis loģiska piespēle Mārtiņam, bet gan trulis pāri rokām un skrējiens defā. bet aizsardzībā Mārtiņš kā pēc Bruno Pētersona un Biedriņa labākajiem paraugiem - stāv zem groza ar izstieptām rokām un gaida, kad kārtējais Vācijas Lebrons ieskries viņam korpusā. tas tā īsumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-07-08 15:46, pirms 10 gadiem
Lielisks cilveks un speletajs, lai ir veiksmiga sezona!

     [+] [-]

, 2014-07-08 15:52, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nesaku, ka labāk, bet šaubos vai kāda komanda viņu tur ņemtu, nav jau BKV slikts variants, bet šaubos, ka pats labākais arī
pieļauju, kāda Spānijas virslīgas lejasgala komanda viņu kā 11.-12. spēlētāju paņemtu. taču tas būtu vērtējams kā solis atpakaļ, ņemot vērā to, ka Ventspilī viņš spēlēja daudz, spēlēja kā gribēja, attīstija ko gribēja un faktiski ļoti daudz kas bija pakārtots tieši viņam - viņa izaugsmei. gan jau Memfisas cilvēki arī pietiekami daudz deva padomus no malas - ko darīt, ko nedarīt, kurā komandā spēlēt utt.
pats labākais variants būtu Memfisas Grizzlies!
1 2 39 komentāri