Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Mursijas un Saragosas treneri: "Porziņģis izcelsies ACB līgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mursijas un Saragosas treneri: "Porziņģis izcelsies ACB līgā"
Kristaps Porziņģis
Foto: ACB

Pirms sezonas sākuma ACB līgas komandu galvenie treneri piedalījās aptaujā par turnīra labākajām komandām un spēlētājiem. Mursijas un Saragosas treneri domā, ka līgas izcilnieku vidū būs latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Treneri atbildēja uz septiņiem jautājumiem.

1) Kura komanda vislabāk pastiprinājusies starpsezonā?
2) Kuri spēlētāji būs līgas zvaigznes?
3) Kura komanda ir galvenā favorīte?
4) Kuras astoņas komandas kvalificēsies Karaļa kausa izcīņai?
5) Kurš būs MVP?
6) Kuri pieci spēlētāji tiks iekļauti līgas simboliskajā piecniekā?
7) Kura komanda sagādās pārsteigumus? Kurš spēlētājs kļūs par sezonas atklājumu?

Mursijas treneris Djego Okampo (Diego Ocampo), atbildot uz septīto jautājumu, raugās Andalūzijas virzienā. Viņš uzskata, ka “Sevilla” basketbolisti spēs sagādāt pārsteigumus, bet Kristaps Porziņģis kļūs par sezonas atklājumu.

Saragosas stūrmanis Hoakins Ruiss (Joaquin Ruiz) domā, ka liepājnieks nopelnīs vietu sezonas simboliskajā piecniekā. “Zaragoza” treneris prognozē, ka zvaigžņu komandā iekļūs “Barcelona” centrs Ante Tomičs un aizsargs Alekss Abriness, kā arī “Real Madrid” uzbrucējs Rūdijs Fernandess un Valensijas saspēles vadītājs Sems Van Rossoms.

“Unicaja” galvenais treneris Hoans Plaza paredz, ka “Sevilla” spēs kvalificēties Karaļa kausa izcīņai. Lielākā daļa pārējo treneru augstāk vērtē “Laboral Kutxa” izredzes. Apkopojot viedokļus, tiek nosaukts sekojošs astoņnieks – turnīra rīkotāji “Gran Canaria”, Barselona, Madride, Malaga, Vitorija, Saragosa un Valensija, astoto vietu sadalot Badalonai un Tenerifei.

Par sezonas favorītiem visi, izņemot Pablo Laso un Havi Paskālu, ir vienisprātis, norādot uz “Real Madrid” un “FC Barcelona”. Galvenais MVP pretendents ir Barselonas spēka uzbrucējs Džastins Delmans. Piecniekā tiek nosaukti Serhio Rodrigess, Serhio Juļs, Huans Karloss Navarro, Rūdijs Fernandess un Romēns Sato.

Izmantotie resursi:
ACB.COM - Encuesta Oficial Liga Endesa 2014-15:...