Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''VEF Rīga'' kopā ar ''Rytas'' iekļauta FIBA Čempionu līgas trešajā izlozes grozā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''VEF Rīga'' kopā ar ''Rytas'' iekļauta FIBA Čempionu līgas trešajā izlozes grozā
Foto: VEF Rīga

FIBA Čempionu līga pirms 7. jūlijā paredzētas kvalifikācijas posma izlozes paziņojusi arī izložu grozus pamatturnīram. Latvijas čempione ''VEF Rīga'' iekļauta trešajā grozā kopā ar tādām komandām kā Viļņas ''Rytas'', Spānijas ''Unicaja'' un ''Baxi Manresa'', turku ''Galatasaray'' un ''Darussafaka'', kā arī Vācijas ''Ludwigsburg''. Ar šīm komandām rīdzinieki vienā apakšgrupā nespēlēs.

Astoņkārtējā Latvijas basketbola līgas čempione ''VEF Rīga'' arī nākamajā sezonā kā vienīgā Latvijas komanda spēlēs FIBA Čempionu līgā. 2020./2021. gada sezonā tā iekļuva 16 labāko vienību vidū, bet par čempioni otro gadu pēc kārtas kronēja ''San Pablo Burgos''.

FIBA Čempionu līga informējusi par izlozes groziem gan kvalifikācijai, gan grupu turnīram. Kvalifikācijas kārtā 24 komandas cīnīsies par četrām vietām grupu turnīrā. Tās sadalītas sešos grozos, pirmā un otrā groza komandām kvalifikāciju sākot ar pusfinālu. Par tām kļuvušas ''Brose Bamberg'', ''Bakken Bears'', ''Le Mans'', grieķu ''Peristeri'', Šveices ''Fribourg Olympic'', ''Mornar Bar'', ''Opava'' un iepriekšējā sezonā latviešu pārstāvētā Minskas ''Tsmoki''. Ceturtajā grozā iekļuvusi Mareka Mejera pārstāvētā ''Parma'', bet sestajā grozā Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā ''Kalev/Cramo''.

28 komandas jau ir nodrošinājušas vietu pamatturnīrā. Šīs komandas sadalītas četros grozos, pēc kvalifikācijas beigām ceturto grozu papildinot ar četrām kvalifikācijas uzvarētājām. ''VEF Rīga'' iekļauta trešajā grozā kopā ar tādiem zināmiem klubiem kā ''Baxi Manresa'', ''Darussafaka'', ''Galatasaray'', ''Ludwigsburg'', Viļnas ''Rytas'', ''Tofas Bursa'' un ''Unicaja''.

Kvalifikācijas spēles startēs 13. septembrī, savukārt pamatturnīrs sāksies 4. oktobrī. Līdzīgi kā pērn, regulārā sezona būs īsa – 32 komandas tiks ielozētas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, lai izspēlētu divu apļu turnīru (sešas spēles).

Grupu uzvarētājas automātiski kvalificēsies “Round of 16” kārtai, savukārt otro un trešo vietu īpašnieces “play-in” sērijās līdz divām uzvarām noskaidros vēl astoņas laimīgās dalībnieces. Pēc grupu turnīra “Round of 16” kārtas astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur cīnīsies sērijās līdz divām uzvarām. Sezonas kulminācija – “Četru fināls” jau iepriekš pasludinātā pilsētā.

FIBA Čempionu līgas izlozes grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
AEK (GRE)Besiktas (TUR)Baxi Manresa (SPA)Oldenburg (GER)
Nymburk (CZE)Dinamo Sassari (ITA)Darussafaka (TUR)Igokea (BIH)
Hapoel (ISR)Falco (HUN)Galatasaray (TUR)Lavrio (GRE)
Hapoel Jerusalem (ISR)Oostende (BEL)Ludwigsburg (GER)Stal Ostrow (POL)
San Pablo Burgos (SPA)Happy Casa Brindisi (ITA)Rytas (LT)Kvalifikācijas uzvarētāja
Tenerife (SPA)Dijon (FRA)Tofas Bursa (TUR)Kvalifikācijas uzvarētāja
Nizhny Novgorod (RUS)PAOK (GER)Unicaja (SPA)Kvalifikācijas uzvarētāja
Strasbourg (FRA)Pinar Karsiyaka (TUR)VEF Rīga (LV)Kvalifikācijas uzvarētāja

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League draw explained,...