Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Žalgira" treneris Plaza strādās Malagas "Unicaja"

Bijušais "Žalgira" treneris Plaza strādās Malagas "Unicaja"
Hoans Plaza
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Kauņas "Žalgira" treneris Hoans Plaza kļuvis par Spānijas kluba Malagas "Unicaja" šefu, ziņo spāņu komandas mājas lapa. Vienošanās abu pušu starpā panākta uz divām sezonām.

Plaza pirms pāris dienām preses konferencē paziņoja par aiziešanu no Lietuvas superkluba. Aizvadītajā sezonā "Žalgiris" ar spāņu speciālistu pie stūres iekļuva Eirolīgas labāko 16 komandu pulkā, VTB Vienotās līgas pusfinālā, kā arī izcīnīja kārtējo Lietuvas čempiona titulu, finālā četrās spēlēs pārspējot Jāņa Blūma Viļņas "Lietuvos Rytas".

Par to, ka tieši Plaza varētu atgriezties Spānijā, pie "Unicaja" stūres, runas bija jau ilgāku laiku. Bijušais "Unicaja" galvenais treneris Jasmins Repeša pat izteicās, ka Malagas klubs vienošanos ar Plazu panākuši jau janvārī. Sadarbību ar horvātu speciālistu "Unicaja" nolēma neturpināt pēc samērā neveiksmīgās sezonās. Gan Eirolīgā, gan Spānijas čempionātā Malagas klubs nespēja nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs.

Hoans Plaza lielāko savu trenera karjeras daļu ir pavadījis tieši dzimtajā Spānijā. Spāņu speciālists vadījis Seviljas "Cajasol" un strādājis arī "Joventut" un "Real Madrid" sistēmās. Kopā ar "Real" Plaza izcīnījis uzvaras Spānijas čempionātā un Eiropas kausa turnīrā, kā arī sasniedzis Eirolīgas izslēgšanas spēles, savukārt Seviljas klubu Plaza spēja aizvadīt līdz Spānijas čempionāta izslēgšanas spēlēm (pēc 10 gadu pārtraukuma), kā arī palīdzēja sasniegt Karaļa kausa pusfinālu.

Izmantotie avoti:
Unicaja Baloncesto Web Oficial
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...