Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagars par atkopšanos no traumas, lomu "Fenerbahce" un laiku Badalonā

Andris Liepa
Andris Liepa

Žagars par atkopšanos no traumas, lomu "Fenerbahce" un laiku Badalonā
Artūrs Žagars Foto: Fenerbahce/Facebook

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars intervijā "Eurohoops" portāla Turcijas versijai pastāstīja par pārdomām laikā, kad atguvās no ceļgala savainojuma, kā arī savu potenciālo pienesumu Stambulas "Fenerbahce" vienībai.

Žagars savu profesionālo karjeru uzsāka Spānijas klubā Badalonas "Joventut", kur viņš netika pie tik liela spēles laika, cik, iespējams, būtu cerējis. Tagad, atskatoties uz laiku Spānijā, Žagars pārmetumus neizsaka.

"Tā bija lieliska pieredze. Es iemācījos ļoti daudz. Spānijā basketbolisti ir noslīpēti. Es tur ievērojami progresēju. Diemžēl tur nesanāca. Dažreiz viss izdodas, bet dažreiz – nē. Es nevaru pateikt vienu sliktu vārdu par cilvēkiem Badalonas organizācijā," sacīja Žagars.

24 gadus vecais basketbolists līgumu ar Stambulas "Fenerbahce" parakstīja pēc 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra, bet pagājušo sezonu sāka Viļņas klubā "Wolves". Diemžēl jau pašā sezonas sākumā viņš iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas viņam liedza doties laukumā lielāko sezonas daļu. Viņš norādīja, ka rehabilitācijas procesa laikā pats grūtākais aspekts esot bijusi ikdienas vienveidība.

"Sliktākais aspekts ir laika ritējums – tas velkas tik lēni. Ja kaut kas tevi spēs psiholoģiski salauzt, tad tas būs laiks. Sākumā esi noskaņojies pozitīvi, jo operācija ir pārciesta un tev ir plāns. Kad tu divus mēnešus dari vienu un to pašu, bet īsti nejūtu rezultātu, tad sašutums piezogas ātri. Tāpēc ir svarīgi būt kopā ar labiem cilvēkiem," atcerējās basketbolists.

Stambulas "Fenerbahce" ir klubs ar augstākajām ambīcijām uz Eiropas basketbola skatuves. Žagars apzinās, ka viņam par vietu sastāvā būs jācīnās ar tādiem augstas raudzes spēlētājiem kā Veidu Baldvinu vai Skotiju Vilbekinu. Tajā pašā laikā, viņaprāt, Eirolīgā neesot tāda kluba, kurā viņa pozīcijā nespēlētu kvalitatīvi basketbolisti.

"Esmu ļoti motivēts. Man svarīgākais ir pienācīgi uzņemt šo pieredzi. Redzu, kā norit treniņi, tāpēc centīšos mācīties, cik vien varu. Līdz šim ar "ķīmiju" viss ir kārtībā. Jā, mēs cīnāmies par vietu laukumā, bet mums kā komandai ir viens mērķis. Visu Eirolīgas komandu sastāvi ir piepildīti ar labiem spēlētājiem. Nav tā, ka es varētu nosaukt vienu klubu, kurā spēlētāji ir slikti. Mēs visi cīnīsimies par vietu saastāvā, bet jāsaprot, ka trenerim ir sava vīzija," sacīja Žagars.

Stambulas "Fenerbahce" jauno Eirolīgas sezonu sāks 4. oktobrī, savā laukumā uzņemot Pireju "Olympiacos".

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=wHQ...