Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Māris Gulbis: ''Saprotu, ka nevarēšu spēlēt mūžīgi - izbaudu katru minūti laukumā''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Māris Gulbis: ''Saprotu, ka nevarēšu spēlēt mūžīgi - izbaudu katru minūti laukumā''
Māris Gulbis. Foto: VEF Rīga

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" var izcīnīt panākumus, ja laukumā spēlētāji sadarbosies un viens otru papildinās, sarunā ar aģentūru LETA secināja "VEF Rīga" spēlētājs Māris Gulbis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien, savā laukumā aizvadot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pirmo maču, ar 86:72 (19:21, 22:21, 17:17, 28:13) pārspēja 2022./2023.gada sezonas turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom".

"Uzvarēt vienmēr ir patīkami. Iemetām vairāk nekā pretinieki un nospēlējām kā komanda. Kad laukumā darbojamies kā komanda, tad esam ļoti spēcīgi. Galvenais tā arī turpināt, bez lieliem kritumiem," stāstīja Gulbis.

"Domāju, ka visi tagad vairāk vai mazāk saprata savu vietu komandā un varam uzvarēt tikai viens otru papildinot," viņš piebilda.

Pirmo puslaiku Latvijas komanda noslēdza ar -1, taču pēc līdzvērtīgas trešās ceturtdaļas noslēdzošajā spēles ceturksnī vefiešiem izdevās iekrāt 14 punktu pārsvaru, tiekot pie droša panākuma.

"Tā ir spēle 40 minūtes. Katrs uzbrukums un aizsardzība ir svarīgi, tāpēc arī sanāca izrāvieni. Izdevās nosegt pretiniekus uzbrukumā," izcēla Latvijas basketbolists.

Gulbis, kurš šosezon vēl nebija devies laukumā, atgriešanās mačā pēc pavasarī gūtā savainojuma spēlēja vairāk nekā 11 minūtes un izcēlās ar 11 gūtajiem punktiem.

"Sajūtas ir labas. Vienmēr ir patīkami atgriezties laukumā. Saprotu, ka nevarēšu spēlēt mūžīgi, tāpēc izbaudu katru minūti, kad esmu laukumā. Jūtos apmēram uz 70% gatavs šobrīd, taču sezonas laikā vēl ieskriesies," norādīja basketbolists.

Vēl E grupā "VEF Rīga" spēkosies ar Izraēlas komandu Ramatganas "Maccabi" un Grieķijas vienību Atēnu AEK.

Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Izmantotie resursi:
LETA