Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kalnietis nepārliecināts par dalību Eiropas čempionātā

Emils Ozerinskis

Kalnietis nepārliecināts par dalību Eiropas čempionātā
Mants Kalnietis
Foto: euroleague.net

Pirmo reizi desmit gadu laikā lietuviešu saspēles vadītājs Mants Kalnietis nesaka skaidru jāvārdu spēlēšanai Lietuvas izlasē. Milānas "EA7 Emporio Armani" spēlētājs iedzīvojies cirkšņa savainojumā un par dalību Eiropas čempionātā nolēmis lemt pēc sezonas beigām, informē Lietuvas medijs "15min.lt".

Intervijā Lietuvas medijam 30 gadus vecais Mants Kalnietis atklāja, ka par sevi manīt likusi cirkšņa trauma. Pirmie signāli par savainojumi radušies komandas treniņā, bet Eirolīgas spēlē pret Vitorijas "Baskonia" lietuvietis pēc nospēlētām deviņām minūtēm vēlreiz sajutis sāpes cirksnī. Komandas ārsti rekomendējuši Kalnietim atstāt laukumu un uzsākt rehabilitāciju. Traumas sadziedēšana varētu prasīt vairākas nedēļas un basketbolists neizslēdz iespēju, ka Eirolīgas sezona viņam varētu būt beigusies.

Eirolīgā 195 cm garais lietuviešu saspēles vadītājs Milānas "EA7 Emporio Armani" sastāvā vidēji guvis 7,3 punktus un izdarījis 3 rezultatīvas piespēles. Savukārt Itālijas čempionātā Kalnietis guvis 7,4 punktus un izdarījis 4,5 rezultatīvas piespēles. Kalnietis šajā sezonā palīdzēja Milānas komandai izcīnīt Itālijas kausu.

Līdz ar traumu Kalnietis pirmo reizi karjerā nav apstiprinājis dalību Lietuvas izlasē, kuras jaunais treneris ir Daiņus Adomaitis. Kalnietis uzsver, ka lēmums par dalību Eiropas čempionātā tiks pieņemts pēc sezonas, neizslēdzot iespēju veltīt vasaru veselības sakārtošanai.

Lietuvas izlasē Mants Kalnietis ienāca 2006. gadā, pamazām pārņemot pamatsastāva saspēles vadītāja funkcijas no Šarūna Jasikeviča. Ar Lietuvas izlasi Kalnietis ir izcīnījis Pasaules čempionāta bronzu (2010) un divus Eiropas čempionātu sudrabus (2013, 2015), kā arī piedalījies Olimpiskajās spēlēs. Vienīgo reizi pēdējo desmit gadu laikā Kalnietis izlasei nevarēja palīdzēt 2014. gada Eiropas čempionātā atslēgas kaula lūzuma dēļ.

Manta Kalnieši iztrūkums izlasē lietuviešiem būtu būtisks trieciens, jo vienlīdzīga aizstājēja saspēles vadītāja pozīcijā Lietuvā nav. Pēdējos gados Lietuvas izlasē izmēģināti dažādi spēlētāji pirmā numura pozīcijā, tomēr skaidrs risinājums nav atrasts. Eiropas čempionāta kontekstā līdzīgas paralēles var vilt arī Latvijas valstsvienība, jo šobrīd pleca traumu dziedē Jānis Strēlnieks, kurš ir izteikts līderis saspēles vadītāja pozīcijā Ainara Bagatska izlases modelī.

Izmantotie resursi:
15min naujienos – Suprasti akimirksniu

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-07 09:24, pirms 8 gadiem
Aizstaat mierigi var Lekavičs, kurš Žalgira sastāvā spēlē fantastiski šosezon!! Laiks arī sākt spēlēt nozīmīgu lomu izlasē,tāpat Kalnieša laiks drīz izlasē beigsies!

     [+] [-]

, 2017-03-07 09:57, pirms 8 gadiem
bēdīgi slavenais mērglis100 rakstīja: KURU tas reāli p1s? Pilnīgi pajāt jau uz kaut kādu kalnieti vai piejūrieti
Dumjš esi?

     [+] [-]

, 2017-03-07 10:00, pirms 8 gadiem
diplomaats rakstīja: Aizstaat mierigi var Lekavičs, kurš Žalgira sastāvā spēlē fantastiski šosezon!! Laiks arī sākt spēlēt nozīmīgu lomu izlasē,tāpat Kalnieša laiks drīz izlasē beigsies!
Lekavičs ir labs, bet viens labs saspēlnieks... tas ir riskanti. Arī LV izlasei Strēlnieks ir par īsu, mums ar steigu vajag vēl vienu labas klases pirmo numuru, neskatoties uz to, ka mums ir lielas saspēlnieku tradīcijas, esam situācijā, talantīgu uzbrucēju ir ktrietni vairāk.

Lai gan, runājot par leišiem, tie vienmēr pratuši atvērt potenciālu nozīmīgos turnīros, kas zina.