Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Dairis un Māris iedvesmoja komandu uzvarai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Dairis un Māris iedvesmoja komandu uzvarai"
Dairis Bertāns 2024. gada 1. oktobrī. Foto: FIBA

"Isufa Sanona uzņemšanās un pārķertā bumba dāvāja pārliecību, bet Dairis Bertāns un Māris Gulbis iedvesmoja komandu," pēc pirmās uzvaras Basketbola Čempionu līgā teica "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Dariuss Makgī, “Telekom Baskets” spēlētājs

“Laba spēle. Manuprāt, VEF spēlētāji labāk izmantoja savas iespējas uzbrukumā.”

Roels Mūrs, “Telekom Baskets” galvenais treneris

“Trīs ceturtdaļas spēle bija līdzīga. Domāju, ka VEF spēlētāji bija vairāk izsalkuši. Iespējams, ka beigu rezultāts līdz galam neatspoguļoja spēku samērus. Tikām individuāli apspēlēti. Nedaudz nenovērtējām Dairi Bertānu – ja tāds spēlētājs iemet pirmos divus metienus, viņš ir grūti apturams.

Manuprāt, paveicām labu darbu pret Vjačeslavu Bobrovu. Viņš ir spēlētājs, kurš uzbrukuma laikā mēdz izdarīt 10-11 driblus ar bumbu. Mums izdevās to nepieļaut. Bundeslīgas pirmajās divās spēlēs agresīvi nospēlējām aizsardzībā, taču šodien pārsvars bija VEF pusē – viņi pārķēra 15 bumbas.

Gatavošanās laikā VEF spēlēja pret tādām komandām kā Viļņas “Rytas” un “Lietkabelis”. Nevaram teikt, ka rīdziniekiem sezonas sākumā bija jāspēlē ar zema līmeņa pretiniekiem.”

Dairis Bertāns, VEF kapteinis

“Esmu priecīgs par uzvaru. Treneri mūs labi sagatavoja. Bonna pirmajās 30 minūtēs noturējās spēlē, jo ļāvām viņiem to darīt. Visu spēli tiešām smagi strādājām aizsardzībā un tas ļāva mums tikt pie pārķertajām bumbām. Tādai jābūt mūsu identitātei.

Izskatās, ka Bonna spēlē agresīvi, taču nedaudz atgādina viltus agresivitāti. Ja tiec garām pirmajam aizsargam, ir salīdzinoši viegli tikt pie metiena. Karjeras rekords gūtajos punktos? Nepievēršu tam uzmanību, atceros, ka reiz iemetu 29 punktus “Daruššafaka” rindās.”

Mārtiņš Gulbis, VEF galvenais treneris

“Paldies VEF organizācijai par iespēju spēlēt šādā līmenī. Paldies Dairim Bertānam un Mārim Gulbim – par aizrautību, par cīņu un mīlestību pret spēli. Viņu cīnīšanās aizrāva komandu. Mums jāizmanto ieliktie pamati nākamajās spēlēs un jāpaliek izsalkušiem.

Dariuss Makgī ir labs spēlētājs – viņš spēj pats izkārtot sev situācijas. Piemēram, Čempionu līgas kvalifikācijā pret “Andorra” iemeta 37 punktus. Uzskatu, ka paveicām labu darbu, ierobežojot pretinieku līderi.

Vjačeslavs Bobrovs ir spēlētājs, kura galvenais uzdevums nav punktu gūšana. Fakts, ka pretinieki viņu devās segt divatā, nozīmē, ka viņš tiek uzskatīts par bīstamu spēlētāju. Desmit atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, efektivitātes koeficients 15.

Bonna turpina spēlēt līdzīgi kā pirms diviem gadiem, kad uzvarēja Čempionu līgā. Viens mazs, ātrs spēlētājs, kurš rada situācijas – kā Tīdžejs Šortss vai Dariuss Makgī, pārējie agresīvi sedz.”

Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies “Top 16” kārtai, bet otrās un trešās vietas īpašnieces turpinās cīņu “play-in” kārtā.

VEF kalendārs Čempionu līgā

DatumsLaiksSpēleRezultāts
01.1019:00VEF Rīga – Bonnas Telekom Baskets86:72
15.1018:30Ramatganas Maccabi – VEF Rīga
29.1019:00VEF Rīga – Atēnu AEK
13.1119:30Atēnu AEK – VEF Rīga
10.1221:00Bonnas Telekom Baskets – VEF Rīga
17.1219:30VEF Rīga – Ramatganas Maccabi