Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milānas līderis Panters notic Obradovičam un Serbijas rekorddarījumā pievienojas "Partizan"

Agris Suveizda

Milānas līderis Panters notic Obradovičam un Serbijas rekorddarījumā pievienojas "Partizan"
Kevins Panters pārdzīvo zaudējumu Eirolīgas pusfinālā. Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas basketbola tirgu šīs nedēļas nogalē atkal satricinājis Belgradas klubs "Partizan", kas panācis divu gadu vienošanos ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Kevinu Panteru. 28 gadus vecais amerikānis kļuvis par "Partizan" pirmo jaunieguvumu spēlētāju ziņā, taču jau iepriekš pie "Partizan" stūres atgriezās leģendārais serbu treneris Žeļko Obradovičs.

"Jauni izaicinājumi mani allaž ļoti motivē. Un tāpat runājām ar treneri Obradoviču, kurš lika man noticēt viņa plānam, viņa vīzijai," kluba televīzijā pievienošanos "Partizan" skaidroja Panters, kuru paturēt savās rindās vēlējās Milānas "Olimpia". Panters aizvadītajā Eirolīgas sezonā bija rezultatīvākais "Olimpia" spēlētājs, sākot 33 no 36 spēlēm un vidēji 24,7 minūtēs izceļoties ar 14,3 punktiem, 1,6 atlēkušajām bumbām, 1,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,1 kļūdu. Panters palīdzēja milāniešiem pēc 29 gadu pauzes sasniegt "Final 4" un iegūt Eirolīgas bronzu.

Nedraftētais Panters visu profesionāļa karjeru ir pavadījis Eiropā. Viņš ir pārstāvējis Grieķijas klubus "Lavrio", Atēnu AEK un Pirejas "Olympiacos", Itālijā bez Milānas "Olimpia" spēlējis arī Boloņas "Virtus", tāpat viņš ir bijis Beļģijas klubā "Giants" un Polijas klubā "Rosa Radom", bet Serbijā viņš agrāk ir aizstāvējis "Partizan" niknākā sāncenša Belgradas "Crvena zvezda" krāsas. Ar AEK un "Virtus" Panters ir divas reizes triumfējis FIBA Čempionu līgā, vienā sezonā kļūstot arī par vērtīgāko spēlētāju. Kā ziņo "Eurohoops", Panters divu gadu laikā "Partizan" saņems ap trim miljoniem eiro, kas būs jauns Serbijas basketbola rekordlīgums.

Pantera pievienošanās ir vēl viens spēcīgs signāls par "Partizan" atjaunotajām ambīcijām un vēlmi atgriezties Eirolīgā. Aizvadītajā sezonā Eirokausā "Partizan" nepārvarēja otro grupu turnīru, Adrijas līgā samierinājās ar tikai septīto vietu, bet Serbijas Superlīgā izstājās pusfinālā. Leģendārais Obradovičs "Partizan" trenēja no 1991. līdz 1993. gadam, tieši ar šo klubu izcīnot pirmo no saviem deviņiem Eirolīgas tituliem.

Izmantotie resursi:
KK Partizan - Oficijalna stranica
https://www.eurohoops.net/en/eurocu...

     [+] [-]

, 2021-07-04 21:22, pirms 3 gadiem
Melnā pantēra - baigi lunkanā ?!

     [+] [-]

, 2021-07-04 21:28, pirms 3 gadiem
Banka devusi akceptu.