Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līgas ģenerāldirektors: "Mūsu play-off sāksies maijā"

Andris Liepa
Andris Liepa

VTB līgas ģenerāldirektors: "Mūsu play-off sāksies maijā"
Andrejs Širkovs.
Foto: vtb-league.com

VTB līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs sarunā ar sports.ru ieskicē nākamās sezonas plānus: „Play-off spēļu atslēgas princips – augstvērtīgs basketbols ar trakām galotnēm, piecu spēļu sērijām katru dienu, sākoties maijā un noslēdzoties jūnijā.”

Vaicāts par dažādām ar spēļu kalendāru saistītām problēmām, Širokovs atbild: „Runājot par komandām ārpus Krievijas, jautājumi ir tikai par Lietuvu, lai gan viņi šogad (nacionālajā čempionātā) spēlēja tikai play-off. Ja runājam par citiem čempionātiem, tad daudz spēlē tikai Ukrainā. Turklāt puse ne-Krievijas komandu runā, ka varētu vispār nespēlēt savos čempionātos. (..) Ir vairākas valstis, kurās ir savs play-off. Mēs to cienām un nekad nemīsim virsū nacionālajiem čempionātiem, nevienam neliksim no tā atteikties. Bet, ja klubi nolems spēlēt tikai pie mums, mēs tam esam gatavi.”

Aizvadītajā sezonā VEF Rīga komanda piedalījās VTB līgas play-off mačos, tādēļ radās sarežģījumi ar laicīgu LBL play-off spēļu kalendāra sastādīšanu. Ņemot vērā VEF Rīga spēles VTB līgā, LBL finālsērija tika ieplānota ar 11 dienu pārtraukumu starp otro un trešo maču.

VTB līgā piedalās komandas, kam ārpus līgas spēļu skaits ievērojami atšķiras. Krievijas komandu spēļu skaitu sezonā Širokovs aicina izlīdzināt, izmantojot Krievijas kausa izcīņu, kurā sākotnējos posmos varētu startēt komandas, kas mazāk spēlē Eiropā vai nespēlē nemaz.

Plašā sarunā Širokovs izsaka apmierinātību ar līgas progresu, visa menedžmenta darbu novērtējot ar maksimālo atzīmi. Ģenerāldirektors atzīst, ka dažviet, piemēram, Maskavā, ir problēmas ar spēļu apmeklētību, bet interese augot. Nākotnē līga plāno pievērsties darbam ar jaunatni, piemēram, mainot mājas lapas dizainu. Novērtējot basketbola līmeni VTB līgā, Širkovs pasaules kontekstā to ierindo dalītā trešajā vietā ar ACB – aiz NBA un Eirolīgas. Šeit Širokovs atsaucas uz VEF Rīga treneri Ramūnu Butautu un apgalvojumu, ka VTB līgā līmenis ir augstāks kā ACB.

Plašāka saruna ar Andreju Širkovu: Андрей Широков: «Мне не стыдно за то, что я...

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 09:12, pirms 11 gadiem
Da hotj septembrī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 10:14, pirms 11 gadiem
Kamēr neviens NBA klubs nav uzvarējis VTB līgā, tikmēr runāt par to, kura līga pasaulē ir spēcīgākā, var tikai filozofi un rāvējslēdzēja ļurinātāji.
VEF būtu stabila NBA augšgala komanda, bet CSKA regulāri spēlētu konferences finālā. Ja nu vienīgi Kalev ir tāda Celtics līmeņa komandiņa...

     [+] [-]

, 2013-07-04 11:30, pirms 11 gadiem
Vai principā virsrakts nevarētu būt: "MĒS ATKAL SAČAKRĒSIM LBL PLAY-OFF"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-04 12:20, pirms 11 gadiem
Avatars rakstīja: Vai principā virsrakts nevarētu būt: "MĒS ATKAL SAČAKRĒSIM LBL PLAY-OFF"?
domāju, ka noteikti, jo VTB līgas primārais mērķis ir sačakarēt LBL play-off!