Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Donāts Motejūns - gada uzlecošā zvaigzne Eiropas kausā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Donāts Motejūns - gada uzlecošā zvaigzne Eiropas kausā
Donāts Motejūns
Foto: draftexpress.net

"Benetton Trevizo" centra spēlētājs, lietuvietis Donāts Motejūns ir atzīts par Eiropas kausa 2011. gada sezonas labāko jauno spēlētāju (the Eurocup Rising Star Trophy winner).

Eiropas kausa labākais jaunais spēlētājs tiek noteikts trešo gadu. Uz balvu var kandidēt spēlētāji, kuri vasarā pirms sacensību sākuma vēl nav sasnieguši 22 gadu vecumu.

Motejūns “Benetton” sastāvā šosezon izprovocēja visvairāk pretinieku piezīmju, šajā rādītājā sasniedzot ceturto vietu visā turnīrā. Daudzpusīgais centra spēlētājs savā komandā sasniedza otros labākos rādītājus punktu gūšanā, atlēkušo bumbu un bloķēto metienu vākšanā.

Trevīzo kluba sastāvā tikai divi basketbolisti laukumā visās spēlēs devās starta piecniekā un viens no tiem bija lietuvietis. Ar Motejūnu ierindā “Benetton” uzvarēja 13 no 14 Eiropas kausa spēlēm un kvalificējās “Četru Finālam”, kas notiks nākamās nedēļas nogalē Trevīzo.

Kopā ar tautieti Jonu Valančūnu, čehu basketbolistu Janu Veseliju un turku spēlētāju Kanteru lietuvietis tiek minēts NBA drafta pirmās kārtas kandidātu vidū.

Divās iepriekšējās sezonās labākā jaunā spēlētāja balvu nopelnīja Viktors Klavers no Valensijas “Power Electronics” un Milans Mačvans no Vršacas “Hemofarm”.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup

  -1 [+] [-]

, 2011-04-04 18:10, pirms 13 gadiem
TheDonuts!

     [+] [-]

, 2011-04-04 23:15, pirms 13 gadiem
Autor: Benetton ir 12 uzvaras 14 mačos šosezon ULEB kausā, 1 neizšķirts (pret Goettingen 1/4 1.spēlē) un 1 zaudējums (TOP 16 izbraukumā pret Cajasol).