Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirokauss: "Unics", "Pepsi Caserta" un "Cajasol" nostiprina pozīcijas

Andrejs Siliņš

ULEB Eirokauss: "Unics", "Pepsi Caserta" un "Cajasol" nostiprina pozīcijas
"Unics" galvenais treneris Jevgēņijs Pašutins
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pēc ranga otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā Vecajā kontinentā ULEB Eirokausā otrdien norisinājās pēdējās pirmā apļa spēles Top16 turnīrā. Trīs vienības - Kazaņas "Unics", Itālijas "Pepsi Caserta" un Seviļas "Cajasol" - izcīnīja trešās uzvaras, nostiprinoties savu grupu līderpozīcijās.

Kazaņiešiem trešā uzvara trīs spēlēs nāca visgrūtāk. 34 sekundes līdz beigām pēc atkārtotas uzbrukuma iespējas izcīnīšanas savai komandai Savovičs nogādāja bumbu Jeremičam, kurš ar trīspunktnieku no stūra panāca 83:83. 16 sekundes līdz beigām mājinieki pārkāpa noteikumus pret Laideju, kurš iemeta tikai vienu no abiem soda metieniem, un serbiem bija laba iespēja spēlēt līdz beigām un izraut uzvaru. Pavkovičs devās samocītā caurgājienā līdz bumba nonāca pie Savoviča, kura metiens atlēcienā tomēr nebija precīzs, un krieviem bija izdevies izmukt no pirmā zaudējuma Top16 turnīrā - 84:83.

Rezultatīvākais uzvarā bija Terels Laidejs, kura kontā 28 punkti, iemetot visus piecus izmestos trejačus, kā arī četras rezultatīvas piespēles un deviņas izprovocētas piezīmes. Vladimirs Veremjenko pievienoja 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas, bet pa 14 punktiem Maceja Lampes un Kellija Makartija rēķinos. Zaudētājiem 22 punkti un astoņas bumbas Borisa Savoviča kontā, bet 19 iemeta Miļjans Pavkovičs, kuram arī deviņas piespēles.

Tā kā pirmo uzvaru turnīrā izcīnīja arī Zagrebas "Cedevita", ar 114:110 pieveicot "Grand Canaria 2014", I grupā par pārliecinošu līderi kļuva tieši Kazaņa, kurai trīs uzvaras. Pārējām komandām viena uzvara un divi zaudējumi.

Kijevas "Budivelnik" ar 67:61 mājās uzvarēja "Le Mans", tiekot pie otrās uzvaras un izvirzoties J grupas vadībā. Otro vietu, arī izcīnot otro uzvaru (84:81 viesos pret "Aris BSA 2003"), ieņem "BG Goettingen".

K grupā pie pirmās uzvaras tika "Galatasaray", kas mājās ar 76:75 pieveica "CEZ Nymburk", un abas ieņem grupā attiecīgi trešo un ceturto vietu. Divu punktu uzvara (81:85) pār "Asefa Estudiantes" ļāva "Pepsi Caserta" nostiprināties grupas vadībā ar trim uzvarām tikpat mačos. Spāņiem šī bija pirmā neveiksme.

Visbeidzot L grupā Rīgā pabijušie "Cajasol" Seviļā uzņēma Berlīnes "Alba" un svinēja uzvaru ar 76:67, tiekot pie trešās uzvaras, kas dod pirmo vietu grupā. Otro uzvaru un vietu grupā uz šo brīdi izcīnīja Trevīzo "Benetton", viesos ar 83:75 uzveicot grieķu "Panellinios", kuriem tā bija trešā neveiksme trīs spēlēs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-02 13:48, pirms 13 gadiem
ko tad kazanjieshi iisti uzvareeja?