Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ČL: ''Treviso'' Top 16 sāk ar zaudējumu, Dižonai pirmā uzvara

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

ČL: ''Treviso'' Top 16 sāk ar zaudējumu, Dižonai pirmā uzvara
Džordāno Bortolāni ar bumbu pret Aizeju Pinjeiro. Foto: FIBA Champions League

FIBA Čempionu līgā šovakar aizvadītas divas cīņas. VEF pirmā posma pretiniece ''Treviso'' piedzīvoja zaudējumu Stambulā pret ''Darussafaka'', bet rīdznieku play-in pāridarītāja ''JDA Dijon'' svinēja pirmo uzvaru.

• Latvijas čempiones ''VEF Rīga'' pretiniece Čempionu līgas pirmajā posmā ''Treviso'' Top 16 fāzi sākusi ar zaudējumu izbraukumā pret Stambulas ''Darussafaka'' - 76:88 (21:19, 19:25, 28:25, 8:19).

• Trevīzo basketbolisti trešajā ceturtdaļā veica izrāvienu un no mīnus 16 panāca minimālu deficītu, bet uzņemto kursu nespēja turpināt noslēdzošajā desmitminūtē un piedzīvoja zaudējumu.

• Jau pašā spēles ievadā ļoti nepatīkamā ceļgala savainojumā iedzīvojās ''Treviso'' igauņu aizsargs Miks Jurkatams.

• Trojs Kaupeins Dačka labā iemeta 19 punktus, bet Dogušs Ozdemiroglu pievienoja 18 punktus un astoņas atlēkušās bumbas. Itāļu vienībā Džordāno Bortolāni iemeta 19 punktus.

• Pirmo uzvaru otrajā posmā svinēja play-in turnīrā VEF no tālākas dalības izslēgusī Francijas komanda ''JDA Dijon'', kas savā laukumā otrajā puslaikā nodrošināja uzvaru pār Holonas ''Hapoel'' - 78:66 (16:22, 15:10, 25:17, 22:17).

• Rašārds Kellijs Francijas kluba panākumā atzīmējās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Deivids Holstons sakrāja 15 punktus un deviņas piespēles. Adams Smits Izraēlas vienībā bija rezultatīvākais ar 19 punktiem. Produktīvus mačus aizvadīja arī divi bijušie vefieši - Stīvam Zekam 11 punkti, bet Maiklam Kaizeram astoņi punkti un septiņas bumbas zem groziem.