Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Helmanis: "Kā tirgus vecenes, nevis vīrieši..."

Jānis Celmiņš

Helmanis: "Kā tirgus vecenes, nevis vīrieši..."
Uvis Helmanis Latvijas izlases kapteiņa lomā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Zāles durvis aizslēgtas, treniņš vēl nav beidzies, kad Kristaps jau ir pie telefona un Valdis steidz pasaulei padižoties ar to, ko atkal padzirdējis," intervijā "Sporta Avīzei" Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Uvis Helmanis nosodījis Kristapa un Valda Valteru aktivitātes Eiropas čempionāta laikā un sagatavošanās procesā pirms turnīra.

Intervijā "Sporta Avīzei" Helmanis par galveno neveiksmes iemeslu sliktajam startam Eiropas čempionātā uzskata atsevišķu spēlētāju attieksmi un nespēju turēties disciplīnas rāmjos, kamēr trenera Kemzuras darbu novērtē kā ļoti profesionālu. Helmanis atbalsta treneri arī lēmumā izslēgt Bērziņu. "Pilnīgi pamatots lēmums no trenera puses. Viennozīmīgi. Tur pat nav ko apstrīdēt. Tikai beigās izskatījās, ka pats Kaspars to nesaprata... Pēc tam, kad viņš tika atskaitīts, zvanīju viņam un pateicu: lūdzu, aizej un izrunājies ar treneri, varbūt tomēr nonāksiet pie kāda kompromisa. Cik tagad saprotu, Kaspars nebija ne zvanījis, ne meklējis kādu kontaktu. Šeit vietā būtu bijusi kaut vai atvainošanās - tas būtu tikai normāli!"

Helmanis uzskata, ka Bērziņam vaina par atskaitīšanu no izlases vispirms jāmeklē sevī, nenoliedzot, ka šāds lēmums dažiem bijis negaidīts un reakcijas bija dažādas. "Viennozīmīgi, ka šis pavērsiens ietekmēja komandu un pēc Bērziņa atskaitīšanas šokēts bija arī Andris. Jā, bija arī variants, ka viņš nebūtu braucis uz Eiropas čempionātu. Taču beigās bija Kemzuras saruna ar Andri - domāju, patiesībā vairākas, ne tikai viena. Beigās nonāca pie kaut kāda kopsaucēja un Andris čempionātā bija ar mums un daudz palīdzēja komandai. Protams, tobrīd bija viegli klaigāt sensācijas, ka nu tik ir konflikts un Biedriņš nebrauks uz Poliju, ko daži arī cītīgi darīja - protams, domājot par to, kas foršāk viņiem un par cik zinošu džeku viņu tagad visi uzskatīs, nevis par to, lai varbūt tomēr maksimāli nesaasinātu jau tā sarežģīto situāciju un ļautu to atrisināt Latvijas izlases interesēs."

Helmanis arī nosodījis Valda Valtera aktivitātes twitter.com, kas komandas kapteiņa vērtējumā bija faktors, kas arī grāva komandas vienotību. "Varbūt neesmu tas, kas var nosodīt Kristapu par to, ka viņš ar tēvu runā par pilnīgi visām izlases lietām - par visu, kas notiek ģērbtuvēs, visas nianses un sīkumus, taču savas domas varu izteikt - manuprāt, tas nav normāli. Šajā gadījumā akmens jāmet paša Valda Valtera dārziņā - par to, ka viņš publicē šādas lietas, un dara to kaut kādā internetā. Tās visas bija sakāpinātas, saasinātas un negatīvas emocijas - protams, ar neiztrūkstošu visu spēlētāju un treneru nolikšanu, kas jau no sākuma izveidoja ap šo komandu nervozu auru. Zāles durvis aizslēgtas, treniņš vēl nav beidzies, kad Kristaps jau ir pie telefona un Valdis steidz pasaulei padižoties ar to, ko atkal padzirdējis. Nezinu, kā to lai nosauc - ja godīgi, pēdējos gados jau vairs nešķiet, ka tā ir parasta piecdesmitgadnieka krīze, bet drīzāk tam ir kāds atbilstošs medicīnisks termins. Lai vai kā, tas nav normāli. Teiksim, pēc incidenta starp Kristapu Valteru un Igoru Miglinieku uzreiz parādījās teksti, ka Igors un Gundars Vētra, redz, esot nodevēji un nelaimes putni, sak - ko viņi vispār te iedomājas... Diezgan nožēlojami. Kā tirgus vecenes, nevis vīrieši..."

Tāpat Helmanis atklāti pateicis, ka no Kristapa Valtera kā komandas kapteiņa palīga gaidījis atbildīgāku attieksmi. "Man ir nepatīkami to teikt, taču no Kristapa kā kapteiņa asistenta gaidīju lielāku atbalstu komandas savākšanā. Jo vairāk tāpēc, ka viņš ir taču saspēles vadītājs, kas principā ir komandas smadzenes - viņam bija jāvāc šie spēlētāji ne tikai ģērbtuvēs, bet arī laukumā. Viņš ir tas, kurš komandē parādi - lielākoties viņš ir tas, kas kontrolē spēli, un bumba ir pie viņa! Ja godīgi, gaidīju no Kristapa vismaz kaut kādu atbildības uzņemšanos. Biju cerējis, ka starp mums izveidosies normālāka saikne, un viņš tomēr palīdzēs savākt komandu, taču tā nenotika - patiesībā, pat pretēji."

Pilna intervija ar Uvi Helmani - šīs nedēļas "Sporta Avīzē".

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīze"

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 328 komentāri

+178 [+] [-]

, 2009-09-15 13:32, pirms 15 gadiem
Beidzot kadam ir ieksa kaut ko pateikt.

+178 [+] [-]

, 2009-09-15 13:32, pirms 15 gadiem
VOT VECIS!!!! Helmanis nemīž pateikt to ko domā!!!

Un Valdis ir Valdis... Vecuma marasms...

+121 [+] [-]

, 2009-09-15 13:33, pirms 15 gadiem
Uvel turies!sadod tiem mīkstajiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +97 [+] [-]

, 2009-09-15 13:33, pirms 15 gadiem
Pareizi!!!!!!!Ja visiem butu bijusi tada attieksme.Lai gan Skelem Valteram un ari Berzam jau sen pari divdesmit vel aizvien uzvedas ka pusaugu puiseli.......

+115 [+] [-]

, 2009-09-15 13:34, pirms 15 gadiem
Cepuri nost Uveļa priekšā!

 +93 [+] [-]

, 2009-09-15 13:36, pirms 15 gadiem
Malacis, UVI!!!! Liels paldies par atklaatiibu gan Tev, gan Jaanim Bluumam. Ljoti Juus cienu gan kaa speeleetaajus, gan kaa cilveekus - par atklaatiibu, attieksmi, pashatdevi un ciinjassparu! Un pilniigi pievienojos sho speeleetaaju abaas intervijaas paustajam viedoklim!
Ja mums buutu vairaak taadu speeleetaaju kaa Juus, kas basketbolam atdod savu sirdi un dziivi, mees joprojaam ciiniitos Polijaa!
Paldies veelreiz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +75 [+] [-]

, 2009-09-15 13:36, pirms 15 gadiem
Cepuri nost Uvim, lielisks spēlētājs laukumā, gan ārpus tā.

 +28 [+] [-]

, 2009-09-15 13:39, pirms 15 gadiem
P.S. Un Valteri - tieshaam ir kaa taadas tirgus baabas. Es ar palasiiju ik pa briidim twitterii atspoguljoto V.V. viedoklii - kaa vinjsh caur pukjeem centaas nolikt Kemzuru, tajaa pashaa laikaa aizstaavot visus pljeegurus komandaa: sak, Juus variet dzert, shnjaukt vai dariit jebko, bet treneris Jums NEDRIIKST aizraadiit! Bet kronis visam bija vinja pazinjojums - ka mees neko nesaprotam, vinjsh nenoliekot treneri, jo vinji esot vienaa laivaa!!! Laikam jau vienvietiigajaa smailiitee, kuraa seedeet var tikai viens, un tas ir VINJSH PATS!

 +42 [+] [-]

, 2009-09-15 13:39, pirms 15 gadiem
uz lielo sarunu 4dien vajadzēja aicināt Helmani,kas vienmēr visu pasaka kā ar profesionālu attieksmi tam,ko dara,runā nevis Buļu,kas visdrīzāk runās aplinkus,lai savu vietu noturētu pēc iespējas vairāk

 +67 [+] [-]

, 2009-09-15 13:39, pirms 15 gadiem
Uvi, Tu esi reaals vecis-gan laukumaa, gan arii aarpus taa! Un arii iistais kapteinis! Visu cienju!

  +6 [+] [-]

, 2009-09-15 13:40, pirms 15 gadiem
Helmanim tagad vecums ļauj teikt visu, ko domā

 +28 [+] [-]

, 2009-09-15 13:40, pirms 15 gadiem
Vot, kur ir arī problēma, ko Uvis pateica. Nav saspēles vadītaja komandā, kas ir ar ietekmi un spēj savakt komandu. cepuri nost Blūmam, domāju, ka viņam vairak vajadzeja spēlēt, bet būdams aiz K Valtera viņš nevarēja vairāk uzņemties. Pietrūkst tādu saspēles vadītaju kā Miglinieks un Štelmahers. Un par Valteru tiešām nebūs žēl ja viņs vairs izlase nespēlēs.

 +32 [+] [-]

, 2009-09-15 13:41, pirms 15 gadiem
Liels paldies VV un visai gimenei, tieshaam paruupeejaas par to lai mums buutu neaizmirstams chempis. Man ir zjeel braalju valteru kas taa arii visu savu muuzju pavadiis papinja pavadaa.

+104 [+] [-]

, 2009-09-15 13:41, pirms 15 gadiem
tulit Valdis Twitteri uzrakstis ka Uvelis ir nodevejs,nekam nederigs utt...

  +9 [+] [-]

, 2009-09-15 13:42, pirms 15 gadiem
donis7 rakstīja: P.S. Un Valteri - tieshaam ir kaa taadas tirgus baabas. Es ar palasiiju ik pa briidim twitterii atspoguljoto V.V. viedoklii - kaa vinjsh caur pukjeem centaas nolikt Kemzuru, tajaa pashaa laikaa aizstaavot visus pljeegurus komandaa: sak, Juus variet dzert, shnjaukt vai dariit jebko, bet treneris Jums NEDRIIKST aizraadiit! Bet kronis visam bija vinja pazinjojums - ka mees neko nesaprotam, vinjsh nenoliekot treneri, jo vinji esot vienaa laivaa!!! Laikam jau vienvietiigajaa smailiitee, kuraa seedeet var tikai viens, un tas ir VINJSH PATS!
piekrītu,tā kā man twitterī ir arī VV twīti,tad šad tad palasīju,vairāk negatīvisma varēja manīt kā pozitīvisma,pietrūkst džekam objektivitātes,ja spēlē dēls vai kāds no VEF spēlētājiem,piemēram,Freimanis tā paša Helmaņa vietā

 +14 [+] [-]

, 2009-09-15 13:42, pirms 15 gadiem
ValdisValtersKas tas par kapteini izlasē kuram nav autoritātes,būtu mums spēcīgs kapteinis vsu to dzeršanu varēja daudz mazināt

no twitter

  +9 [+] [-]

, 2009-09-15 13:43, pirms 15 gadiem
Dude88 rakstīja: Vot, kur ir arī problēma, ko Uvis pateica. Nav saspēles vadītaja komandā, kas ir ar ietekmi un spēj savakt komandu. cepuri nost Blūmam, domāju, ka viņam vairak vajadzeja spēlēt, bet būdams aiz K Valtera viņš nevarēja vairāk uzņemties. Pietrūkst tādu saspēles vadītaju kā Miglinieks un Štelmahers. Un par Valteru tiešām nebūs žēl ja viņs vairs izlase nespēlēs.
Man liekas pat Gabrans un Jeromanovs par vinu spej labak savakt komi jo nedoma par savu statistiku bet par to lai parejie tiktu pie sakarigiem metieniem.....
Slēpts komentārs: db

     [+] [-]

, 2009-09-15 13:43, pirms 15 gadiem
ValdisValtersMan tā liekas ka SA interviju neviens vairāk nedod un vienīgais no kā varēja paņemt ir Uvis

 +56 [+] [-]

, 2009-09-15 13:43, pirms 15 gadiem
baigākais respects Uvelim, gan par cīņu laukumā, gan par atklātību pret faniem! Bet par Valteru izdarībām (sākot ar twitterēšanu, neiešanu nost no laukuma un fanu nosaukšanu par pajoliem), godīgi sakot, labāk paklusēt, nekā izteikt visas savas domas par visu to.. NOŽĒLOJAMI!

 +12 [+] [-]

, 2009-09-15 13:43, pirms 15 gadiem
Pilnībā piekrītu par VV, jo tiešām tā pļāpāšana twiteri reizēm bija lieka!!!!

 +11 [+] [-]

, 2009-09-15 13:44, pirms 15 gadiem
jaavelk kedas un jaaskrien peec aviizes to siiko valteru vajag paar celi un tad gan jau naaks pie praata un saaks normaali atkal speeleet

 +28 [+] [-]

, 2009-09-15 13:45, pirms 15 gadiem
VV galīgi sacepās,kad izlasīja SA,jau 4 tvīti ar Helmaņa nodiršanu pieņemu,ka būs vēl

  +8 [+] [-]

, 2009-09-15 13:45, pirms 15 gadiem
Artis4000 rakstīja: Man liekas pat Gabrans un Jeromanovs par vinu spej labak savakt komi jo nedoma par savu statistiku bet par to lai parejie tiktu pie sakarigiem metieniem.....
Kā spēlētaji viņi noteikti nav tik labi, bet piekrītu, viņi vismaz nebūtu kā vezis komanda.

  +5 [+] [-]

, 2009-09-15 13:45, pirms 15 gadiem
valterus uz sibīriju ar visu VEF

 +13 [+] [-]

, 2009-09-15 13:45, pirms 15 gadiem
Es labprāt nākamajā ciklā komandā neredzētu kadus 4 cilvēkus, kaut arī viņi ir komandas līderi

     [+] [-]

, 2009-09-15 13:45, pirms 15 gadiem
retais rakstīja: ValdisValtersKas tas par kapteini izlasē kuram nav autoritātes,būtu mums spēcīgs kapteinis vsu to dzeršanu varēja daudz mazināt


no twitter
Jaunakais ieraksts?

     [+] [-]

, 2009-09-15 13:46, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: tulit Valdis Twitteri uzrakstis ka Uvelis ir nodevejs,nekam nederigs utt...
Jau uzrakstiija, ka Uvis dziivo akmens laikmetaa!

     [+] [-]

, 2009-09-15 13:46, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Jaunakais ieraksts?
jap
Slēpts komentārs: aigars076

 +26 [+] [-]

, 2009-09-15 13:46, pirms 15 gadiem
Būtu mums tādi 12 spēlētāji kā Uvis,prieks skatīties būtu basketbolu!Paldies Uvi par to ko esi devis LV basketbolam!

 +32 [+] [-]

, 2009-09-15 13:46, pirms 15 gadiem
twitter.com
interesanti palasīt, kā Valdis tā kā mazs bērns cenšas palikt nevainīgs, nomelnojot Uveli.. Un skaitās viņš profesionāls trenneris - nožēlojama personība, nekas vairāk..

 +81 [+] [-]

, 2009-09-15 13:47, pirms 15 gadiem
ValdisValters

1. Tāda sajūta ka Uvis dzīvo 90 gados kad vēl nebija jaunās informācijas tehnoloģijas,laiki mainās Uvi!!!2 minutes ago from web
2. Bēdīgi bija skatīties treniņus kur Kambis kapteini regulāri dauza,jaunākie spēlētāji apceļ kā puiku un to visu Uvis cieš,nesaprotu viņu5 minutes ago from web
3. Kas tas par kapteini izlasē kuram nav autoritātes,būtu mums spēcīgs kapteinis vsu to dzeršanu varēja daudz mazināt7 minutes ago from web
4. Man tā liekas ka SA interviju neviens vairāk nedod un vienīgais no kā varēja paņemt ir Uvis

lol...ar šiem tekstiem VV pilnībā zaudējis jebkādu cieņu manās acīs. Agrāk ik pa laikam izšāva kādu gudru tekstu, bet šitas...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 328 komentāri