Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes leģenda Dubļeviča 15 dienas pirms EČ paziņo par karjeras beigām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Melnkalnes leģenda Dubļeviča 15 dienas pirms EČ paziņo par karjeras beigām
Jeļena Dubļeviča. Foto: FIBA

Melnkalnes sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucēja Jeļena Dubļeviča plānoja noslēgt karjeru Eiropas čempionātā, taču sezonā gūtie savainojumi piespieda punktu likt ātrāk. Trešdien, 31. maijā, spēlētāja publicēja atvadu vēstuli.

“Pagājis ilgs laiks kopš mana pirmā iznāciena pieaugušo sacensībās 1999. gadā. Toreiz pārstāvēju Nikšičas “Roling” klubu, tāpat spēlēju Dienvidslāvijas Federālās Republikas, Serbijas un Melnkalnes, kā arī Melnkalnes izlasēs.

Kad man bija tikai 15 gadu, pārstāvēju “EuroLeague Women” komandu no Melnkalnes – Podgoricas “Budučnost”. Nākamos 18 gadus man veicās spēlēt spēli, kuru mīlu, lielākajās basketbola līgās Spānijā, Francijā, Čehijā, Krievijā, Ķīnā, Savienotajās Valstīs un, beigās, Turcijā.

Manas karjeras īpašā daļa, ja ne pati īpašākā, bija dienas, kuras pavadīju sarkanajā kreklā. Spēlēšana par savu valsti vienmēr deva lielāko gandarījumu un, neuzdodot jautājumus, vienmēr atdevu sevi visu. Spēlēju ar lielu vēlēšanos un īpašu enerģiju, lai padarītu savu valsti lepnu, jo tā bija mana lielākā mīlestība.

Man bija gods un privilēģija 2016. gadā uzvarēt WNBA čempionātā ar “Los Angeles Sparks”. Piepildījās vēl viens sapnis. Spēlēju cauri sviedriem un savainojumiem, atdevu basketbolam sevi visu, nekad neredzot tuneļa beigas. Taču pienācis laiks, kad mans ķermenis aicina teikt atvadas.

Šī pēdējā sezona bija savainojumiem pilna un ietekmēja manu apmāto mīlestību pret spēli, kas neļāva atdot visu, kā to parasti darīju. Neraugoties uz to, man paveicās spēlēt Eirolīgas “Final Four” kopā ar vienu no labākajām Turcijas komandām “Mersin”.

Mans plāns bija pabeigt basketbola karjeru Eiropas čempionātā ar valstsvienību. Diemžēl, tas nenotiks savainojumu dēļ un tādēļ esmu ļoti noskumusi.

Liels paldies JUMS visiem, manām komandas biedrēm, treneriem, klubiem, faniem, un visiem cilvēkiem, kuri bija daļa no mana ceļojuma.

Lielākais paldies manai ģimenei un draugiem, jo bez jums nebūtu iespējams to sasniegt. Jeļena ir prom.”

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/womense...