Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Digna Strautmane pēc savainojuma sadziedēšanas cer iekļūt starp Latvijas izlases kandidātēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Digna Strautmane pēc savainojuma sadziedēšanas cer iekļūt starp Latvijas izlases kandidātēm
Digna Strautmane. Foto: EuroLeague Women

Latvijas basketboliste Digna Strautmane pēc krustenisko saišu plīsuma sadziedēšanas cer drīzumā atgriezties laukumā un iekļūt Latvijas valstsvienības kandidāšu sarakstā pirms Eiropas čempionāta, sarunā ar aģentūru LETA teica sportiste.

24 gadus vecā basketboliste šo sezonu Eiropā sāka Grieķijas komandā Pirejas "Olympiakos", taču jau novembra sākumā viņa FIBA Eirolīgas mačā iedzīvojās labā ceļgala priekšējo krustenisko saišu plīsumā.

Strautmane norādīja, ka šobrīd rehabilitācijas process norit veiksmīgi, tomēr pagaidām viņa nezin, pēc cik ilga laika varēs atgriezties laukumā.

"Viss notiek pēc plāna, ļoti ceru atgriezties atpakaļ pēc iespējas ātrāk," teica basketboliste. "Protams, es nezinu, kāds laika nogrieznis man vēl ir vajadzīgs, par to jārunā ar maniem fizioterapeitiem, bet šobrīd viss norit kā plānots."

Par rehabilitācijas procesu rūpējas gan klubs, gan arī Latvijas izlase.

"Pavisam nesen atgriezos no Grieķijas, apmēram pirms divām nedēļām," viņa turpināja. "Šobrīd strādāju ar Ivaru Ikstenu sporta klubā "Kaizen". Pirms tam darbojos ar Grieķijas komandas fizioterapeitiem un ārstiem."

Latvijas sieviešu basketbola izlase izcīnījusi ceļazīmi uz šī gada Eiropas čempionāta finālturnīru un Strautmane atklāja, ka lolo cerību tikt iekļautai starp valstsvienības kandidātēm ar nosacījumu, ja trauma būs pilnībā izārstēta.

"Protams, ka es uz to ceru, bet viss ir atkarīgs no atveseļošanās procesa," basketboliste piebilda.

Kontakta treniņus Strautmane, iespējams, varēs atsākt maija beigās jeb nepilnu mēnesi pirms Eiropas čempionāta sākuma. 2023. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 15. līdz 25. jūnijam.

Iepriekšējos piecus gadus Strautmane pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), bet vasarā spēlēja Austrālijas pēc spēka otrajā līgā un kopā ar Ringvudas "Hawks" komandu kļuva par šo meistarsacīkšu vicečempioni.

Latvijas sieviešu izlasē uzbrucēja Strautmane 27 mačos vidēji 14 minūtēs guvusi 3,7 punktus un izcīnījusi 2,2 atlēkušās bumbas. Valstsvienības sastāvā Strautmane spēlējusi 2018. gada Pasaules kausa izcīņā un 2019.gada Eiropas čempionātā.

     [+] [-]

, 2023-03-31 16:06, pirms gada
Nav nereali, garaja gala ir vakances

     [+] [-]

, 2023-03-31 17:34, pirms gada
Digna malacis, cīnās. Galvenais- atveseļoties! Digna spēlē augstāka līmeņa basketbolu par māsu Paulu, bet, būsim reālisti, trauma paliek trauma, sezona nav spēlēta. EČ, kur katra spēle kā fināls, vajag “izlikties” maksimāli, tas pat visaugstākā līmeņa spēlētājām ne vienmēr izdodas. Lai domā par Parīzi, tas reāli (protams, tur vēl LV izlasei jānokļūst). Veiksmi!