Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" sieviešu komandai pievienojas Brazīlijas U-19 izlases uzbrucēja

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liepājas" sieviešu komandai pievienojas Brazīlijas U-19 izlases uzbrucēja
Maiara Pereira. Foto: FIBA

LETA. "Liepāja"/LSSS sieviešu basketbola komandā gaidāmajā sezonā spēlēs Brazīlijas U-19 izlases spēka uzbrucēja Maiara Pereira, vēsta klubs. 19 gadus vecajai uzbrucējai tā būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā.

"Vienmēr esmu sapņojusi spēlēt basketbolu Eiropā, un tagad tas ir noticis. Es to pieņemu kā jaunu izaicinājumu un arī iespēju, tādēļ darīšu visu, lai palīdzētu komandai. Esmu ļoti saviļņota par jauno pieredzi," klubs citē Pereiras teikto.

Vienības galvenais treneris Rūdolfs Rozītis skaidro, ka process, meklējot garo spēlētāju, nav bijis viegls. Klubs piedāvājis un izskatījis vairākus variantus no vietējām spēlētājām, bet bez sekmēm. Savukārt ārzemnieču tirgus bijis ļoti ierobežots.

"Tiklīdz parādījās Maiaras profils, sapratām, ka viņa ir visatbilstošākā spēlētāja mūsu komandai. Gados jauna, jaunatnes izlases dalībniece, kura spēj nospēlēt ar muguru pret grozu un ja nepieciešams uzbrukt arī no distances. Protams, ka viņai vēl ir daudz vietas izaugsmei, bet tieši tādā situācijā esam mēs visi mūsu komandā, tādēļ viņas pievienošanās ir tieši tas, kas vajadzīgs," stāsta Rozītis.

Šovasar notikušajā U-19 Pasaules kausa izcīņā, kurā brazīlietes ieņēma 16. vietu, Pereira septiņos mačos vidēji laukumā pavadīja nepilnu 31 minūti, guva 10,4 punktus, izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas, atdeva 3,1 rezultatīvu piespēli un pārtvēra 1,3 bumbas.

Liepājnieces iepriekšējā sezonā "Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālā ar 58:85 piekāpās "TTT Rīga". Komandas galvenā trenera amatā Kasparu Mājenieku nomainījis Rūdolfs Rozītis.