Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Karlsone, Ivanova un Hudjakova nopelna Jelgavai pirmo bronzu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Karlsone, Ivanova un Hudjakova nopelna Jelgavai pirmo bronzu
Alise Karlsone 2024. gada 24. martā. Foto: Ritvars Stankevičs

Jelgavas basketbolistes svētdien, 24. martā, uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitātes otro komandu ar 61:42 un pirmo reizi vēsturē izcīnīja bronzas medaļu Latvijas čempionāta otrajā divīzijā.

Sestdiena bija silta un saulaina – vakara debesīs izcēlās apaļās pilnmēness kontūras. Svētdien neieradās agrāk solītais stiprais ciklons, taču pēcpusdienā gaisu atsvaidzināja īsas lietusgāzes. Jelgavas sporta halle atkal pulcēja pilnas tribīnes – katrā sektorā skanēja balsis un rībēja bungas.

Jelgava uzvarēja pamatturnīrā un kļuva par pirmo komandu, kura piedalījusies trīs finālturnīros pēc kārtas (2020, 2023, 2024). Zemgalietes izslēgšanas spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus pēc kārtas, taču svētdien sita viņu stunda – Edija Ausēja un Harija Zelča komanda izcīnīja pirmo bronzas medaļu.

Rīgas komandas pirmo reizi Latvijas čempionāta 33 sezonās vienā no divīzijām palika bez godalgām. LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss pasniedza ziedus Rīgas Stradiņa Universitātes meitenēm un bronzas kausu Zemgales komandas kapteinei Alisei Karlsonei.

Starta piecinieki

Jelgava: Ivanova, Morusa, Nagle, Karlsone, Hudjakova
RSU: Okuņeva, Mālmane, Blūma, Krūmiņa, Komule

Jelgava ņēma vēra pusfināla mācības un tik ļoti neaizrāvās ar metieniem no trīspunktu līnijas. Mājinieces vairāk centās spiest uz groza apakšu. Alise Karlsone un Ivanda Hudjakova izprovocēja daudz piezīmju, labi saasināja Viktorija Ivanova un Ronda Ozoliņa. Pirmā ceturtdaļa bija izteikti mazrezultatīva (9:8), taču nākamajās 10 minūtēs jelgavnieces sameta 21 punktu – 30:20.

Rīgas Stradiņa Universitāte aizvadīja ļoti neveiksmīgu puslaiku. Anete Dīriņa atgriezās laukumā pēc savainojuma, taču ne viņai, ne komandas biedrēm neizdevās trāpīt nevienu tālmetienu. Līdz pārtraukumam studentes nerealizēju nevienu no 21 trīspunktu metiena. Uz šī fona 50% precizitāte divpunktu metienos izskatījās vairāk nekā pieklājīgi, taču summā deva tikai 21,6% trāpījumu.

Alise Karlsone sāka otro divdesmitminūti ar četriem punktiem pēc kārtas – 34:20. Divdesmit otrajā minūtē notika tas, kam bija jānotiek. Laura Okuņeva divdesmit trešajā mēģinājumā atklāja RSU rēķinu no tālās distances – 34:23. Jelgava atbildēja ar 10:2 izrāvienu – 44:25. Studentes nebija noskaņotas padoties un pusstundas beigās piecus punktus atspēlēja – 45:31.

Vivitas Morusas un Ivandas Hudjakovas tālmetieni panāca 15 punktu pārsvaru – 48:33 un 51:36. Starplaikā ar trīs punktiem izcēlās Anete Dīriņa, taču Jelgava spēja nospēlēt jaudīgāk. Maritas Miezes trīspunktnieks un divi Sindijas Smirnovas punkti atjaunoja lielāko pārsvaru – 58:39. Pēdējā minūtē skatītāji sveica komandas, stāvot kājās.

Simboliskā piecinieka dalībnieces: Laura Okuņeva (RSU 2), Ivanda Hudjakova (Jelgava).

LSBL otrās divīzijas spēle par trešo vietu, 24. marts, Jelgavas sporta halle

Jelgava/BJSS – Rīgas Stradiņa Universitāte 2 61:42 (9:8, 21:12, 15:11, 16:11)
Jelgava: Ivanda Hudjakova 14 (11ab), Viktorija Ivanova 14 (7ab, 4rp, četras pārķertas), kapteine Alise Karlsone 10 (14ab), Rebeka Nagle 6 (7ab), Vivita Morusa 5, Sindija Smirnova 5, Marita Mieze 5, Ronda Ozoliņa 2, Loreta Beitāne, Amanda Budze, Diāna Brunava, Paula Vizbule. Treneri Edijs Ausējs, Harijs Zelčs.
RSU: kapteine Laura Okuņeva 10 (piecas pārķertas), Līva Krūmiņa 9 (7ab), Liene Liše 6 (8ab), Marta Blūma 5, Anete Dīriņa 5, Evelīna Freimane 3 (6ab), Adriāna Komule 2, Klinta Dambrāne 2, Zelma Mālmane (5ab), Beāte Feldmane. Treneris Kristaps Saulītis.
Tiesneši: Kristīne Simanoviča, Reinis Zvejs, Dāvis Graudiņš.
Komisārs Juris Jurka.

"Final Four" vēsture

GadsČempioneFinālisteTrešā vietaPusfināliste
Daugavpils 2020TTT juniores (Matīss Rožlapa)BS Rīga junioresDaugavpilsJelgava
Ventspils 2023RSU 2 (Kristaps Saulītis)VentspilsJūrmalaJelgava
Jelgava 2024Ventspils (Roberts Prūsis)ValmieraJelgavaRSU 2

Izmantotie resursi:
LSBL 2024: kalendārs, tiešraides un ziņu arhīvs
LSBL 2023: kalendārs un ziņu arhīvs
WBBL un LSBL 2022: kalendārs un ziņu arhīvs

     [+] [-]

, 2024-03-25 08:38, pirms mēneša
RSU ļoti neveiksmīgs fināls. Pirmajā dienā jau trīs spēlētājas izkrita, un šajā spēlē tik izteikti nekrita - vispār neatceros, kad būtu bijis tik vājš sniegums trīspunktniekos - ne Okuņeva, ne Dīriņa, ne Blūma. Gan jau meitenes salūza pēc Ventspils spēles.
Jelgavai garāks soliņš visās nozīmēs, kaut kur arī paveicās vairāk, bet nu bronzu nopelnīja pašas bez kādām pieaicinātajām! Bravo!

     [+] [-]

, 2024-03-25 15:40, pirms mēneša
RSU ļoti smags kritums-izskatās,ka nav kas spēlē-ne RSU1 ne RSU2

     [+] [-]

, 2024-03-25 16:19, pirms mēneša
teorijs rakstīja: RSU ļoti smags kritums-izskatās,ka nav kas spēlē-ne RSU1 ne RSU2
Abās komandās spēlētājas ir aizgājušas/ pārcēlušās, un noteikti sastāvs ir vājāks. Tomēr to meiteņu/ sieviešu basketbolā ir tik, cik viņu ir.
Otrajai komandai neveiksmē vēl varētu vainot tomēr, ka pēdējā spēlē divas - Stalidzāne un Juškēviča palika sēžot ar traumām un jaunā, lai arī ne spoži zināmā Dīriņa arī ar savainojumu spēlēja (tā vismaz pēc Novika var saprast).
Nu un pirmajā komandā - tā jau soliņš ir īss, bet tās pašas Čumikas potenciālu mārupietis negrib vai nemāk izmantot, aizlaida prom Nulli, jauno Šepti. Bruzinska pazudusi. Ne jau tāpat vien, meitenes pazūd - tajā komandā vispār izskatās, ka nav nekā kopīga.

     [+] [-]

, 2024-03-25 16:55, pirms mēneša
Jāpiemin arī, ka tā pati Blūma, 2 mēnešus ir bijusi ārā no sastāva gan pirmajā, gan otrajā komandā