Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Blūma un Štelmahera bijušais treneris Drukers vadīs Latvijas pretinieci Izraēlu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Blūma un Štelmahera bijušais treneris Drukers vadīs Latvijas pretinieci Izraēlu
Orānija Švarca, Šārons Drukers un Amirs Halevi preses konferencē 2021. gada 11. oktobrī. Foto: IBBA

Šārons Drukers vadīs Izraēlas sieviešu basketbola valstsvienību "Women`s EuroBasket 2023" kvalifikācijā. Izraēlas basketbola federācija par trenera izvirzīšanu paziņoja svētdien, 3. oktobrī, bet oficiāli Drukers tika iepazīstināts preses konferencē 11. oktobrī.

Drukera priekštecis Eli Rabbi 2021. gada 15. martā paziņoja par atkāpšanos. Izraēlas basketbola federācija 22. aprīlī trešo reizi ievēlēja Amiramu Halevi par organizācijas vadītāju, bet 11. jūnijā kopā ar Slovēniju ieguva tiesības rīkot “Women`s EuroBasket 2023” finālturnīru.

Izraēla, būdama rīkotāja, spēlēs finālturnīrā, bet kvalifikācijas spēles izmantos kā gatavošanās sastāvdaļu, 11. oktobrī apliecināja Halevi. “Federācija pēdējos gados ieguldījusi lielas pūles sieviešu basketbola popularizēšanai. Piedalāmies “Women`s EuroBasket 2023” rīkošanā, jo redzam to kā iespēju tālākam izrāvienam.”

Halevi skaidroja, ka federācija meklējusi treneri ar labiem panākumiem, tiesa, Drukers strādājis tikai vīriešu basketbolā. “Esmu priecīgs, ka Šārons atsaucās mūsu uzaicinājumam. Esmu pārliecināts, ka Šārons darīs visu, kas ir viņa spēkos. Mēs viņam palīdzēsim, jo tas ir nacionāla mēroga uzdevums. Nav citas iespējas, kā novēlēt mums visiem panākumus.”

Drukers atzina, ka viņam ir gods būt par Izraēlas valstsvienības treneri. “Nēsāt izlases kreklu ir gods. Darīšu visu, lai vestu komandu pretī panākumiem. Vienpadsmitajā novembrī būs spēle pret Latviju un sagatavosimies, cik labi iespējams. Mācīsimies ātri, izvēlēsimies darba pieeju un tad mums būs daudz laika sagatavoties. Federācija rūpēsies, lai mēs būtu labākajā sastāvā.”

Drukers trenera karjeru ar “Maccabi Ra`anana” komandu sāka 28 gadu vecumā, tostarp 2001. gada sezonā sacentās FIBA Suprolīgā. Trīs gadus vēlāk viņš kopā ar Jeruzalemes “Hapoel” izcīnīja ULEB Eirokausu, finālā pieveicot Eiropas titulētāko klubu “Real Madrid”. Sekoja trenera darbs Beļģijā, Lietuvā, Krievijā, Grieķijā, Itālijā, Bulgārijā un, protams, dzimtenē.

Speciālists no 2012. līdz 2014. gadam trenēja Izraēlas U20 vīriešu izlasi, bet 2016. gada 16. janvārī tika apstiprināts par Bulgārijas valstsvienības galveno treneri. BFB prezidents Georgi Gluškovs vairākas reizes tikās ar Drukeru un puses vienojās par finanšu nosacījumiem, taču februāra beigās izraēlietis paziņoja, ka neuzņemsies darbu personisku apsvērumu dēļ.

Drukers 2006. gada vasarā un rudenī veica arī Viļņas “Lietuvos rytas” galvenā trenera pienākumus, pirms viņu postenī nomainīja slovēnis Zmago Sagadins. Tolaik “avīžnieku” ārējās līnijas līderis jau trešo sezonu bija Roberts Štelmahers, savukārt rudenī tautietim pievienojās Jānis Blūms. Drukers zaudēja amatu 16. novembrī – divas dienas pēc tam, kad “Lietuvos rytas” viesos piekāpās “Brose Bamberg” ar 77:78. Viļņas kluba bilance tobrīd bija 2-1.

Izmantotie resursi:
https://ibasketball.co.il/%D7%A9%D7...