Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ķīnas TV: pret ASV "neiespējamā misija"; lai uzlabotu pozīcijas, jāuzvar Latvija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ķīnas TV: pret ASV "neiespējamā misija"; lai uzlabotu pozīcijas, jāuzvar Latvija
Kristīne Vītola spēlē pret Zviedriju
Foto: basket.lv

Ķīnas sieviešu basketbola valstsvienība Pasaules kausa izcīņas pirmajā spēlē 22. septembrī tiksies ar Latviju. Ķīnietēm šī cīņa būs ļoti svarīga, norāda CGTN apskatnieks Gu Lipings.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Ķīnas valstsvienība 2. septembrī izcīnīja pirmo vietu Āzijas spēlēs (nejaukt ar FIBA rīkoto Āzijas čempionātu), finālā Džakartā pieveicot apvienoto Korejas izlasi. Vēl viena pretendente – Japāna – Indonēzijas galvaspilsētā startēja ar otro sastāvu.

Ķīnietes Pasaules kausam gatavojas no aprīļa, bet pēc Āzijas spēlēm paņēma dažu dienu pauzi. Šonedēļ Ķīnas izlase devusies uz Tenerifi, lai 15.-16. septembrī startētu pēdējā pārbaudes turnīrā. Tā pusfinālā ķīnietes tiksies ar Austrāliju, bet Spānija sacentīsies pret Japānu.

Pasaules kausā Ķīna spēlēs D grupā pret Latviju, ASV un Senegālu. Arī pirms četriem gadiem Turcijā ķīnietes spēlēja D grupā – zaudēja ASV (56:87), uzvarēja Angolu (65:39) un piekāpās Serbijai (63:65). Panākums astotdaļfinālā pār Baltkrieviju ar 72:67 ļāva iekļūt “Top 8”.

Ceturtdaļfinālā Ķīna piekāpās Spānijai (55:71), pusfinālā par piekto vietu revanšējās Serbijai (85:69), bet pēdējā spēlē atzina Kanādas pārākumu (53:61) un finišēja sestajā pozīcijā.

Ņemot vērā, ka Ķīna atkal ielozēta vienā grupā ar ASV, tā ir praktiski “neiespējamā misija” izcīnīt pirmo vietu grupā, norāda Lipings. Pret Senegālu pastāv acīmredzamas priekšrocības, taču Ķīnai jāpieveic Latvija, lai astotdaļfinālā iegūtu nosacīti vieglāku pretinieku, secina apskatnieks.

CGTN jeb China Global Television Network ir Ķīnas Centrālās televīzijas (CCTV) ārzemju kanālu grupa. Līdz 2016. gada 31. decembrim CGTN sastāvēja no sešiem kanāliem, kuri raidīja angļu, spāņu, franču, arābu un krievu valodās. Minētajā datumā notika grupas restarts zem CGTN vārda.

Ķīnas vīriešu valstsvienība tajā pašā laikā tika sadalīta divās komandās. “Sarkanā” jeb B vienība izcīnīja zelta medaļu Āzijas spēlēs Džakartā, savukārt “Zilā” jeb A vienība augustā ierindojās trešajā vietā Stankoviča kausa izcīņā Šenženā.

“Mūsu nākamais mērķis ir kļūt par labāko Āzijas komandu 2019. gada Pasaules kausā, kvalificēties Tokijas Olimpiskajām spēlēm un tur uzvarēt vismaz vienā spēlē,” 5. septembrī teica Ķīnas basketbola federācijas (CBA) prezidents Jao Mins.

Izmantotie resursi:
ecns.cn
Basketball chief sets new standards