Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Matīss Rožlapa paraksta trīs gadu līgumu ar Rīgas Stradiņa Universitāti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Matīss Rožlapa paraksta trīs gadu līgumu ar Rīgas Stradiņa Universitāti
Matīss Rožlapa. Foto: Renārs Koris

Matīss Rožlapa vienojies par trīs gadu līgumu ar Rīgas Stradiņa Universitāti par sieviešu basketbola komandas trenēšanu, ceturtdien, 9. septembrī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova.

RSU sieviešu komandu astoņas sezonas (2013-2021) trenēja Aivars Vīnbergs – vienīgais treneris Latvijas Sieviešu basketbola līgā, kurš nostrādājis visas 30 sezonas pēc neatkarības atjaunošanas. Viņa vadībā RSU basketbolistes izcīnīja četras bronzas medaļas (2014, 2015, 2017, 2020) un trīs reizes finišēja ceturtajā vietā (2016, 2018, 2019).

Latvijas Basketbola savienības valde 2020. gada 19. martā pieņēma lēmumu veikt Latvijas sieviešu čempionāta klasifikāciju, saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā 1. martā. “Play-off” nenotika, bet viena RSU spēle tika anulēta. Nākamā sezona tika izspēlēta līdz galam, tiesa, RSU bija 113 dienu pauze bez spēlēm – no 2020. gada 6. novembra līdz 2021. gada 27. februārim.

Viens no pagrieziena punktiem notika 2021. gada 18. aprīlī. RSU basketbolistes Jelgavas sporta hallē cīņā par ceļazīmi uz “Četru finālu” zaudēja basketbola skolas “Rīga” juniorēm ar 73:74 un pirmo reizi neiekļuva LSBL spēcīgāko komandu četriniekā. Paula Kļeščova uzvaras grozu no soda metienu līnijas realizēja 12 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Vasarā sekoja pārmaiņas. Vīriešu basketbola komanda, kura startē “Ramirent” Nacionālajā līgā, kļuva par “VEF Rīga” fārmklubu. Par tās galveno treneri tika apstiprināts Kristaps Zeids, savukārt sieviešu komandu turpmāk trenēs Matīss Rožlapa. Viņa kompetencē ir atrast palīgu, jo augstskola Latvijas Sieviešu basketbola līgā būs pārstāvēta ar divām komandām.

Augstskolas prasība – komanda par 70% jāveido no RSU studentēm. Ņemot vērā, ka sistēmā būs divas vienības, pašlaik pieteikumā iekļauta 21 spēlētāja. Šajā skaitā ir 13 studentes, kā arī vairākas jaunatnes izlašu spēlētājas, kuras pērn spēlēja zem Latvijas Universitātes karoga, teica Ritova.

Vīnbergs saņēma piedāvājumu palikt augstskolā – ar iespēju organizēt augstskolas sporta dzīvi. Treneris no piedāvājuma atteicās, pastāstīja Ritova. Tas nemainīja RSU sporta struktūru. Augstskola būs pārstāvēta basketbolā vīriešiem un sievietēm, volejbolā sievietēm, vieglatlētikā un peldēšanā. RSU ir arī amatieru komanda Entuziastu hokeja līgā.

“Basketbols RSU gaidīja savu "īsto" brīdi pārmaiņām,” teikts augstskolas sagatavotajā paziņojumā. “Tā kā basketbols ir viens no prioritāriem sporta veidiem universitātē, kvalitātes līmenis un studentu piesaiste šim sporta veidam ir īpaši nozīmīga. Labiem sportistiem – topošajiem studentiem gribam rast iespēju piedāvāt augstvērtīgā līmenī gan mācības, gan sportu. Nākotnē plānots attīstīt līdzvērtīgu universitātes projektu, kā ir otrpus okeānam.

“Mums izdevās piesaistīt komandām augstas klases profesionāļus – trenerus, kuri ir gatavi ar savu pieredzi un degsmi RSU basketbolu padarīt profesionālāku,” paziņojumā citēta RSU sporta kluba vadītāja. “Esmu patiesi priecīga un pateicīga, ka man ir iespēja darboties kopā ar šiem treneriem kopējai mērķu sasniegšanai. Paldies RSU vadībai par izpratni un atbalstu sporta attīstībai RSU izaugsmes procesos.”

“Times Higher Education” (THE) 2021. gada reitingā RSU novērtēta kā labākā augstskola Latvijā, iekļūstot starp pasaules 600 labākajām augstākās izglītības iestādēm. Universitāte tiecas to apliecināt arī sportā, izveidojot labāko sieviešu basketbola komandu augstskolu sportā.

RSU jauno sporta zāli iecerēts uzcelt augstskolai piederošajā teritorijā Cigoriņu ielā (agrāk Friča Brīvzemnieka iela), blakus Arkādijas parkam. Sieviešu basketbola komanda šonedēļ trenējas RSU sporta kluba zālē, savukārt vēlāk plāno pārcelties uz Olimpisko sporta centru. Jaunā zāle varētu tikt uzcelta nākamo piecu gadu laikā, teica Ritova.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-09 20:30, pirms 3 gadiem
Aivara žēl. Reti sirsnīgs cilvēks un patiess fanātiķis. Tāds varbūt (tikai ne sirsnīgs) bija Knābis.
Turklāt trenēt sievišķus - tur vīrieša cilvēkam vajag divas sirdis, divas galvas un nenormālu izturību. Nu vismaz tādu kā Petjkam Višņēvicam.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-09 20:31, pirms 3 gadiem
Tfu, tfu, tfu gandrīz vai Raimondu Karnīti piemirsu.

     [+] [-]

, 2021-09-10 01:08, pirms 3 gadiem
LU pagāja malā ..