Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Sekeli: "Mums ir iespēja uzvarēt Salamanku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sekeli: "Mums ir iespēja uzvarēt Salamanku"
Šopronas basketbolistes Eirolīgas sezonu sāka 15. oktobrī Rīgā
Foto: Zsombor Toth, www.fibaeurope.com

"Mums ir iespēja uzvarēt Salamanku, kura pašlaik nav labākajā formā," dažas stundas pirms FIBA Eirolīgas "Četru fināla" pusfināla spēles ar Salamankas "Avenida" optimistisks ir Ungārijas sieviešu basketbola čempionvienības "MKB Euroleasing Sopron" galvenais treneris Norberts Sekeli.

Šoprona ir finālturnīra jaunākā komanda un Sekeli jaunākais treneris. 2008./2009. gada sezonā klubs sasniedzis labāko panākumu vēsturē, pēc piecpadsmit spēlēm iekļūstot Eirolīgas labāko četriniekā. Jau pērn atzīts par gada labāko treneri Ungārijā, Sekeli nav apstājies un šovakar kopā ar savām meitenēm cīnīsies par iekļūšanu finālā.

„Sezona ir ļoti gara, 60 spēles,” smaidot saka Sekeli. „Taču mēs esam gatavi finālcīņām. Mūs nebaida Salamankas līdzjutēji. Zinām, ka Sančesa Paraisa arēnā viņām ir grūtāk spēlēt, jo šeit skatītāji ir tālāk no laukuma. Vircburgas zālē (Salamankas tradicionālajā spēļu norises vietā) viņi ir blakus.”

Garā sezona, kurā Šoprona pratusi apsteigt un uzvarēt tādus klubus kā Maskavas CSKA, Brno „Gambrinus” un Francijas čempiones „Bourges basket”, nav kavējusi klubam Spānijā pulcēt labākos spēkus. „Ceļgala savainojums ir tikai mūsu amerikānietei, aizsardzei Emberai Holtai, taču viņa būs gatava spēlēt.”

Jūnijā Ungārijas valstsvienība pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā. Vai Sekeli brauks uz Latviju. „Nē,” mierīgi saka smaidošais treneris. „Vasarā es spēlēm sekošu līdzi „Sport 1” televīzijas kanālā. Sezona bijusi gara un nepieciešams veltīt laiku atpūtai. Noteikti braukšu uz Eiropas U-20 čempionātu Polijā.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja