Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Urālu "lapsas" Maskavas "gaļas" kombinātā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Urālu "lapsas" Maskavas "gaļas" kombinātā
2007. gada WNBA čempione un finālu vērtīgākā spēlētāja Kepija Pondekstere vēlas uzvarēt FIBA Eirolīgā
Foto: www.fibaeurope.com

FIBA Eirolīgas 2008./2009. gada sezonas uzvarētājas par 90% būs zināmas jau 3. aprīļa vakarā pēc Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK un Maskavas apgabala "Spartak" divkaujas.

2003. gada Eirolīgas uzvarētēju UGMK duelis ar 2007. un 2008. gada triumfatorēm „Spartak” ir gada gaidītākā spēle Eiropas sieviešu klubu basketbolā.

Atslēgas jautājums ir – vai UGMK piektdien pieliks punktu „Spartak” dominancei Eiropā?

Urālu „lapsas” Vētras vadībā šosezon jau pierādījušas, ka negriezīs ceļu nevienam un spēles ar „Spartak” nav kļuvušas par izņēmumu. Martā UGMK savu līdzjutēju tūkstošu priekšā pieveica viešņas no Piemaskavas Krievijas kausa izcīņas finālā, nepilnu nedēļu vēlāk apspēlējot ungāru speciālista Lāslo Ratgebera trenētās maskavietes jau izbraukumā, Krievijas Superlīgas regulārajā sezonā atmetot „Spartak” uz otro pozīciju. Taču trešā – svarīgākā! – abu klubu tikšanās mēneša laikā ir tikai priekšā un tā notiks šovakar, piectūkstoš vietu ietilpīgajā Sančasa Paraiza arēnā Salamankā.

Īpaša iespēja ir arī Gundaram Vētram.

Latviešu trenera vadītās komandas CSKA un UGMK divus gadus pēc kārtas pratušas pārspēt „Spartak” Krievijas kausa finālā (plus apsteigt sāncenses regulārajā sezonā), tomēr nozīmes ziņā minētais turnīrs ir tikai trešajā vietā pēc FIBA Eirolīgas un Krievijas Superlīgas izslēgšanas spēlēm.

Panākums Eirolīgas pusfinālā pret komandu, kas divus gadus pēc kārtas triumfējusi abos stiprākajos Eiropas klubu turnīros – FIBA Eirolīgā un Krievijas Superlīgā – vēl vairāk nostiprinās Vētras reputāciju Eiropas sieviešu basketbolā un apturēs Šabtaja fon Kalmanoviča diriģētā „Spartak” vienvaldīšanu.

„Spartak” ekscentriskā ģenerālmenedžera rīcība, vēriens un ambīcijas, par katru cenu pulcējot klubā pasaules labākās spēlētājas, nav veidojis labāko klimatu sporta veida attīstībai Eiropai. Maksājot desmit reižu lielākas algas spēlētājām nekā WNBA (ne tik daudz no savas kabatas, kā izmantojot Maskavas apgabala un piesaistīto sponsoru naudu), fon Kalmanovičs sekmēja tirgus pārkaršanu, atšķirībā no Rietumeiropas klubiem pat necenšoties gūt jelkādus ienākumus no televīzijas tiesību pārdošanas, ilgtermiņa atbalstītāju piesaistes, biļešu pārdošanas un citiem avotiem.

„Spartak” galvenā publicitāte bija komandas dominēšana, visus pārējos jautājumus fon Kalmanovičs cenšas risināt ar biezāka maka palīdzību. Protams, viņa spējas un ambīcijas nevar noliegt, taču lietas tādā veidā nevar turpināties mūžīgi. Pat uzņemoties daļējas rūpes par Piemaskavas jaunatnes basketbola attīstību un pārņemot savā kontrolē nacionālo valstsvienību.

Nereti pulcējot komandā pat 20 spēlētāju, Kalmanovičs „Spartak” nopelnīja nievājošu iesauku „gaļa”, kamēr iepriekšējo sezonu sīvākie konkurenti CSKA „žargonā” tika dēvēti par „zirgiem”. Tagad „Spartak” saimniecību visvairāk apdraud konkurentes no Urāliem un fon Kalmanoviča uzvaru gājienam vismaz Eirolīgā var pienākt gals.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NANI27
Slēpts komentārs: martin

  +3 [+] [-]

, 2009-04-03 16:43, pirms 15 gadiem
martin rakstīja: nuu..shis virsraksts ir kkaa ne visai...moraali offensive. man deelj virsaraksta palika nepatiikami un rakstu negribaas lasiit nemaz
Varēji jau labāk uzreiz uzrakstīt, ka esi par slinku, lai lasītu interesantu rakstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-03 17:05, pirms 15 gadiem
Mārim izteles netrūkst, neskatoties uz to, ka iepriekšējie virsraksti arī ir visai "neparasti", arī šoreiz viņš ir mūs iepriecinājis ar kārtējo "pērli". Tā tik turpināt

  +1 [+] [-]

, 2009-04-03 17:23, pirms 15 gadiem
ļoti šaubos vai uz šīm sieviešu komandām tiek attiecināts vīriešu futbolā lietotie "mjaso" un "konji" ...

  +2 [+] [-]

, 2009-04-03 17:35, pirms 15 gadiem
NOVIKS pilnīgs.....

     [+] [-]

, 2009-04-03 17:52, pirms 15 gadiem
labs virsraksts, uzreiz spēli sagribējās noskatīties

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 21:02, pirms 15 gadiem
paldies Dievam ka novix raxta par sievieshu basketbolu, vismaz nau jaalasa tas sviests....