Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ratgebers: "Sieviešu basketbola galvenais pretinieks bija televīzija"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ratgebers: "Sieviešu basketbola galvenais pretinieks bija televīzija"
Sjū Bērda, "Spartak" saspēles vadītāja
Foto: FIBA Europe/Ciamillo Castoria

"Tā ir tikai viena spēle, tiešām gribam uzvarēt Eirolīgā trešo gadu pēc kārtas, jo tās sešpadsmit pastāvēšanas gadu laikā neviens to vēl nav paveicis," Maskavas apgabala "Spartak" galvenais treneris Lāslo Ratgebers pēc uzvaras FIBA Eirolīgas pusfinālā pār Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK skatījās finālcīņas virzienā.

„Tas nav izvēles jautājums,” Ratgebers piektdien teica, komentējot tobrīd iespējamo pretinieku finālā. ”Lai kurš nāk, laipni lūdzam.”

„Pusfinālā paveicām lielu darbu, spēlējot ļoti gudri. Tagad koncentrējamies finālam, galveno vērību veltot savai spēlei. Lai nebūtu jāiet laukumā ar savainotām un apslimušām spēlētājām, lai visas būtu gatavas sakaut jebkuru, kurš svētdien nāks pretī.”

„Esmu ļoti priecīgs, ka spēli varēja redzēt visā Eiropā,” Ratgebers ir apmierināts, ka spēlei tiešraidē varēja sekot 17 valstīs. „Redzēt savām acīm tādas spēlētājas kā Daiena Taurasi, Kepija Pondekstere ir liela sieviešu basketbola uzvara. Esmu FIBA Eirolīgās kopš tās sākuma pirms piecpadsmit sešpadsmit gadiem un domāju, ka Eiropas sieviešu basketbola galvenais pretinieks agrāk bija televīzija. Tāpēc neslēpju prieku, ka Eurosport2 to paveica, ja nemaldos, 17 valstīs (spēles tiešraidēs rādīja arī Spānijas, Krievijas un Ungārijas sporta kanāli – eSports.lv). Iegūsim daudz jaunu spēlētāju, kuras būs redzējušas Taurasi, Foulsu, Džeksoni, Pondeksteri. Šī spēle bija citā līmenī, salīdzinot ar jebkuru citu, kas iepriekš spēlēta Eiropā.”

Ratgerbers ir viens no diviem ungāru treneriem (otrs ir 2008. gada labākais Ungārijas treneris, valsts čempionvienības „MKB Euroleasing” stūrmanis Norberts Sekeli) „Četru fināla” komandu vidū. Agrāk trenējis biežu Eirolīgas astoņnieka viešņu, Ungārijas daudzkārtējās čempiones Pēčas „MiZo Pecs 2010”, Ratgebers pērn pieņēma Šabtaja fon Kalmanoviča piedāvājumu trenēt divkārtējās FIBA Eirolīgas un Krievijas superlīgas uzvarētājas „Spartak”. Svētdien, plkst. 14:30 pēc Latvijas laika maskavietes finālā sacentīsies ar Guntas Baško pārstāvēto Salamankas „Halcon Avenida”, kas tik tālu tikušas pirmo reizi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja