Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Būs cita iespēja Krievijas superlīgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Būs cita iespēja Krievijas superlīgā"
Martā Vētra un UGMK izcīnīja Krievijas kausu, finālā pieveicot "Spartak"
Foto: www.fibaeurope.com, Ahmet Hopyar

"Šodien uzvarēja labākā komanda. Tituls ir tikai viens. Mums būs vēl viena iespēja Krievijas Superlīgā, ja abas komandas iekļūs finālā," Jekaterinburgas UGMK sieviešu basketbola kluba galvenais treneris Gundars Vētra pēc zaudējuma Eirolīgas čempionēm Maskavas apgabala "Spartak" skatījās tālāk par svētdien gaidāmo spēli par trešo vietu.

"Jūtos slikti, jo uzvarētājs var būt tikai viens un, diemžēl, mēs zaudējām," preses konferencē teica Vētra. "Strādājām smagi, sagatavojāmies labi, taču dažu iemeslu dēļ dažas lietas nestrādāja vajadzīgajā līmenī. Bija problēmas aizsardzībā, nevarējām apturēt Taurasi, pat, ja viņa izdarīja ļoti grūtus, sarežģītus metienus. Tur varējām nostrādāt labāk. Arī uzbrukumā spēles ritmu kontrolējām tikai otrajā ceturtdaļā, trīs pārējās ceturtdaļas bija ar kritumiem un kāpumiem. Kā jau teicu, sajūtas sliktas, jo gribējām uzvarēt turnīrā. Taču, neko darīt, uzvarētājs ir tikai viens un tagad jācīnās par trešo vietu."

Pirmajā puslaikā 22 punktus UGMK grozā sameta „Spartak” snaipere Daiena Taurasi. Pēc pārtraukuma Jekaterinburgas basketbolistēm izdevās viņu nedaudz iegrožot, tomēr spēles galaiznākumu tas neizšķīra. „Otrajā puslaikā veicām nelielas izmaiņas, aizsardzībā pret Taurasi izmantojām centra spēlētāju palīdzību, sedzām viņu. Taurasi strādāja ļoti smagi, skrēja, lai visur paspētu. Arī turpinājumā viņa smagi strādāja, lai tiktu pie metieniem un, domāju, aizsardzībā, nostrādājām tīri labi, jo viņai nācās mest no grūtākām pozīcijām. Taču, kas mums tiešām darīja postu, bija pēdējā ceturtdaļā, kad domājām, ka esam atrisinājuši problēmu, Ščegoļevas astoņi punkti mūs iedzina nokdaunā. To negaidījām."

"Laukumā bija daudzas pasaules labākās spēlētājas, liels spiediens," turpina Vētra. "Dažas spēlētājas tika labāk ar to galā, dažas ne tik. Rezultāts ir tāds, kā ir, iespējams, šodien labākā komanda uzvarēja. Mums joprojām priekšā ir daudz spēļu Krievijas čempionāta izslēgšanas spēlēs, kur, iespējams, finālā tiksimies ar "Spartak" un būs cita iespēja."

Jekaterinburgas fani piektdien aizpildīja vienu no Salamankas arēnas sektoriem, aktīvi atbalstot savu komandu. „Kluba menedžments veicis lielu darbu, nogādājot šurp tik daudz līdzjutēju,” slavē Vētra. „Jutāmies gandrīz kā mājās. Jāizcīna trešā vieta, lai gūtu vismaz nelielu gandarījumu. Jebkurā gadījumā tas nebūs iemesls būt apmierinātiem.”

Agņeška Bibžicka, UGMK spēlētāja: „Skatos statistikā un ir grūti pateikt, kas bija iemesls, kāpēc zaudējām šo spēli. Bija mazas kļūdas, īpaši otrajā puslaikā. Varējām būt vadībā ar vismaz pieciem punktiem, vēlāk centāmies viņas noķert, lai spēle beigās būtu līdzīga. Domāju, veicām lielu darbu un skatītājiem spēle bija interesanta, tikai cerēju, ka uzvarēsim.”

Svētdien spēlē par trešo vietu UGMK sacentīsies ar Ungārijas čempionēm "MKB Euroleasing". Krievijas čempionāta pusfinālsērijā līdz divām uzvarām Jekaterinburgas basketbolistes 12. aprīlī sāks cīņu ar Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

  +4 [+] [-]

, 2009-04-03 22:08, pirms 15 gadiem
baigi ilgi papildina

     [+] [-]

, 2009-04-04 06:37, pirms 15 gadiem
Forshi maari, ka joprojaam papildini..

     [+] [-]

, 2009-04-04 11:20, pirms 15 gadiem
Māris aizmirsis par rakstu