Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Izraēlas spēlētāja pirms spēlēm Rīgā: "Ir sajūta, ka dodamies īpašā uzdevumā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Izraēlas spēlētāja pirms spēlēm Rīgā: "Ir sajūta, ka dodamies īpašā uzdevumā"
Izraēlas basketbolistes ar 2023. gada 7. oktobrī nolaupīto izraēliešu plakātiem. Foto: IBBA

Izraēlas sieviešu valstsvienība ceturtdien, 1. februārī, sāka treniņus, gatavojoties "Women`s EuroBasket 2025" kvalifikācijas spēlēm pret Īriju (8. februārī plkst. 18:00) un Latviju (11. februārī plkst. 17:00, abas spēles notiks "Rimi" Olimpiskajā centrā. Uz Rīgu dosies 13 spēlētājas.

Šārons Drukers kandidātu lokā iekļāva astoņas “Women`s EuroBasket 2023” finālturnīra dalībnieces. Centra spēlētāja Aleksandra Koena ir beigusi karjeru. Dženifera Fleišere šajā sabraukumā nepiedalīsies, bet māsas Jardona un Liora Garšones aizņemtas NCAA komandās.

Sieviešu valstsvienība kļūs par pirmo Izraēlas basketbola komandu, kura dosies laukumā pēc 2023. gada 7. oktobra notikumiem. Teroristu grupējuma “Hamas” uzbrukumos gāja bojā 1139 cilvēki – 695 civiliedzīvotāji, 373 drošības spēku dalībnieki un 71 ārzemnieks, divus mēnešus vēlāk pavēstīja ziņu aģentūra AFP.

“Nēsāt Izraēlas uniformu vienmēr ir patīkami, īpaši laikā, kad mūsu valsts pārvar grūtības. Tā ir īpaša privilēģija,” teica uzbrucēja Daniela Rābere. “Ir sajūta, ka dodamies īpašā uzdevumā. Spēlēm bija jānotiek novembrī – īrietes atteicās pret mums spēlēt, vairojot mūsu motivāciju.”

“Spēle pret Latviju būs sarežģīta, jo mums būs īsāks sastāvs nekā vasarā,” turpināja spēlētāja. “Pēdējos divos mēnešos mūsu vidējais spēles laiks tuvojās 40 minūtēm, jo Izraēlas čempionāts sākās bez ārzemju spēlētājām. Esam ļoti labā formā – ticu, ka varam izcīnīt divas uzvaras.

Rāberei ir tikai 27 gadi, taču viņa ir trešā vecākā spēlētāja komandā pēc Alisas Beironas un Dženijas Simsas. “Nezinu, smieties vai raudāt. Ir patīkami dalīties pieredzē – vienmēr var mācīties no ikviena. Forši, ka jaunās spēlētājas aizrautīgi trenējas un gatavojas pirmajai spēlei.”

Pirms treniņa komanda nofotografējās ar 7. oktobrī nolaupīto izraēliešu plakātiem. Daudzi ķīlnieki joprojām atrodas “Hamas” gūstā Gazas joslā – viņiem veltīti daudzi pasākumi. Svētdien paredzēts godināšanas pasākums, pirmdien – ceļojums uz Latviju.

Izmantotie resursi:
https://ibba.ibasketball.co.il/%D7%...

     [+] [-]

, 2024-02-02 21:25, pirms 3 mēnešiem
par Izraēlu!

     [+] [-]

, 2024-02-02 22:11, pirms 3 mēnešiem
Hm. Visu laiku tiek uzsvērts, ka Krievija jauc sportā iekšā politiku un izmanto sportu propagandas nolūkā (un tā arī ir). Bet te vēl klajāks propagandas reklāmraksts...

Māri, labāk beidzot kaut ko uzraksti par Steļmahu! Tur taču vēl visādas jaunas nianses ir publiski parādījušās.

     [+] [-]

, 2024-02-03 00:05, pirms 3 mēnešiem
Pret Izraēlu!

     [+] [-]

, 2024-02-03 10:25, pirms 3 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Hm. Visu laiku tiek uzsvērts, ka Krievija jauc sportā iekšā politiku un izmanto sportu propagandas nolūkā (un tā arī ir). Bet te vēl klajāks propagandas reklāmraksts...

Māri, labāk beidzot kaut ko uzraksti par Steļmahu! Tur taču vēl visādas jaunas nianses ir publiski parādījušās.
Ceru ka Māris nav tāda padibene kā tu un svešos mēslos nerakņājas