Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzsāks cīņu BBL "Final Four"

Jānis Pārums

"Ventspils" uzsāks cīņu BBL "Final Four"
Foto: BK Ventspils

Piektdien plkst. 21:00 ar cīņu pret Kauņas "Žalgiri" Latvijas čempioni basketbolā "Ventspils" uzsāks cīņu par "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas titulu. Otrā pusfināla pārī spēkiem mērosies "Lietuvos rytas" un "Šiauliai".

BBL regulāro sezonu ventspilnieki ar 12 uzvarām 18 spēlēs noslēdza trešajā vietā, bet izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā sacentās ar principiālajiem pretiniekiem "VEF Rīga". Šī sērija bija īsta drāma, jo viss izšķīrās trijās spēlēs un "Final Four" dalībnieks tika noskaidrots izšķirošā mača pēdējās sekundēs. Par mača un sērijas varoni kļuva Jānis Strēlnieks, kurš realizējot tālu divpunktu metienu, ievilka Latvijas čempionus "Final Four".

Šobrīd ventspilniekiem tieši pret VEF aizrit Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsērija (pagaidām sērijā – 1:1), bet pa vidu starp kaujām dzimtenē, jāapliecina spēks arī Baltijas mērogā.

"Ventspils" un "Žalgiris" BBL regulārā čempionāta laikā tikās divreiz un uzvaras dalīja uz pusēm – pirmajā spēlē spraigā cīņā pārāks bija Lietuvas klubs (82:78), bet otrajā mačā ventspilnieki revanšējās (94:80). Regulārajā turnīrā augstāku pozīciju ieņēma "Žalgiris", kas bija vietu augstāk par latviešiem – otrie – ar 16 uzvarām un tikai diviem zaudējumiem.

Par pāra favorītu, protams, tiek uzskatīts titulētais Kauņas klubs, taču jāatceras, ka finālturnīrā visu izšķir viena spēle, un, ja ventspilnieki šosezon vienreiz jau lietuviešus uzvarēja, kāpēc lai tas nenotiktu vēlreiz? Uzdevums nav viegls, taču nav arī nereāls.

"Žalgiris" komandas līderis šajā sezonā ir pieredzējušas, 36 gadus vecais amerikāņu viesspēlētājs Markuss Brauns, kurš vidēji spēlē izcēlies ar 13.0 punktiem. Interesanti gan, ka pret ventspilniekiem Braunam nav klājies diez ko spīdoši - attiecīgi, četri un astoņi punkti. Toties Martins Počus tieši pret Kurzemes komandu aizvadījis labākās spēles sezonā – 22 un 15 punkti (sezonas vidējie rādītāji – 11.0).

Arī ventspilniekiem līdera lomu kādā no mačiem var uzņemties vairāki spēlētāji – Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Mateo Kedžo vai kāds cits. Pret "Žalgiri" vislabāk veicies Ernestam Kalvem (13 un 25 punkti), Bertānam (17 un 24 punkti), uzvarētajā spēlē produktīvs bija arī Sandis Buškevics (17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles), taču viņa vairs nav komandas rindās.

Otrajā pusfināla pārī tiksies "Lietuvos rytas" un "Šiauliai". Arī šīs komandas regulārajā čempionātā uzvaras dalījušas uz pusēm (99:77 un100:107), taču par favorītiem, protams, jāuzskata Viļņas klubs. Toties latviešiem ir pamats just līdzi Šauļiem, kur spēlē Raitis Grafs (8.20 punkti vidēji spēlē) un Māris Gulbis (4.25).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-22 14:54, pirms 14 gadiem
Nu ko gaidītais notikums ir klāt. Ventiņiem jāspēlē ar visu spēku, meistarību kas viņiem ir un tad var mēģinnāt cīnīties par uzvaru ar Žalgiri. Grūti būs bet tā ir tikai viena spēle un viss kas var iznākt.

     [+] [-]

, 2010-04-23 21:28, pirms 14 gadiem
BK VENTSPILS!!!!!!!