Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Uzvarētā spēle deva pārliecību, ka ar "Žalgiri" varam cīnīties"

Andrejs Siliņš

Endzels: "Uzvarētā spēle deva pārliecību, ka ar "Žalgiri" varam cīnīties"
Silvano Poropats un Guntis Endzels
Foto: Fotostudija L&J

"Uzvarēto maču spēlējām ļoti atbrīvoti un, ja mums tā izdosies arī Viļņā, tad būs ļoti labi," pirms MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla mača pret Kauņas "Žalgiri", kas notiks rīt Viļņā, "Ventspils" treneris Guntis Endzels zina teikt veiksmīga snieguma priekšnoteikumu.

"Pētījām "Žalgira" spēli, daudz video skatījāmies, bet mūsu gatavošanās nav beigusies, vēl jau priekšā 25 stundas," par gatavošanos mačam pusfinālā pret Kauņas superklubu portālam Sportacentrs.com pastāstīja treneris. "Rīt no rīta vēl paredzēts treniņš."

""Žalgirim" ir daudz labu speletāju. Protams, [Treviss Džermeins] Vatsons ir viens no tiem, tas pats [Markuss] Brauns, [Mants] Kalnietis, [Darjuss] Šalenga - kopumā viņiem ir kādi seši līdz septiņi ļoti pieredzējuši speletāji. Arī tie, kas šosezon spēlē pirmo sezonu, sevi ir parādījuši pietiekami labi," treneris norāda, ka pretiniekiem ir pietiekami daudz ieroču.

"Bīstams var būt jebkurš no viņiem. Tas noteikti padara mūsu gatavošanos grūtāku, bet mēs braucam uz Viļņu labā noskaņojumā," sazvanīts aptuveni 100 kilometru attālumā no Viļņas, atzīst Endzels. "Ir arī šādas tādas problēmas [ar veselību] dažiem spēlētājiem, taču nekas akūts tas nav un noteikti būs gatavi spēlēt," pastāsta treneris.

Regulārajā sezonā "Ventspils" uzvarēja pēdējo maču ar 94:80. "Nedomāju, ka tas kaut ko ietekmēs. Viļņā spēle sāksies no nulles, lai gan, protams, tā pēdējā spēle iedeva pārliecību, ka var ar viņiem spēlēt. Šoreiz "Žalgiris" spēlēs tikpat kā mājās, bet mačā, ko uzvarējām, bija arī daudz sakritību par labu mums. No otras puses arī izbraukumā pirmajā mačā zaudējām tikai ar dažu punktu starpību."

"[Dairim] Bertānam un [Ernestam] Kalvem abas spēles pret "Žalgiri" izdevās, laikam tāpēc, ka spēlēja pret savu bijušo treneri Butautu," ar smaidu sejā teic Endzels. "Uzvarēto maču spēlējām ļoti atbrīvoti un, ja mums tā izdosies arī rītdien, tad būs ļoti labi."