Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

BBL pieņem lēmumus. Laiks arī mums

BBL pieņem lēmumus. Laiks arī mums
"Baronam" atliek tikai bezspēcīgi noplātīt rokas. Vai tomēr ne?..

Baltijas Basketbola līga ieskicējusi stūrakmeņus, uz kādiem balstīsies tās septītā sezona - tostarp tās komandas, kas nākamgad spēlēs turnīrā. Līdz ar to - arī tās, kas tajā nespēlēs. Uzzinājuši par lietuviešu izvēli, galvas vakar neizpratnē šūpoja gan Latvijā, gan Igaunijā, un nez kāpēc ir sajūta - BBL arvien dziļāk pinas savos principos. Tā var arī nožņaugties.

Jau brīdī, kad līgas direktors vakar konkrēti nosauca tās komandas, kas aizņems četras Latvijai nākamgad paredzētās vietas, bija skaidrs - karstais kartupelis vārdā "Barons" ir atpakaļ. Atcerēsimies, jau visu pagājušo vasaru Latvijā un pēcāk arī Lietuvā notika ņurcīšanās ap kritērijiem un kandidatūrām, kas beidzās pēc labākajām Andersena pasaku tradīcijām - uz pili visiem par pārsteigumu uzaicināja Pelnrušķīti (Liepāju), kamēr abas mātes meitas (ASK un "Barons") saņēma "pēc nopelniem". ASK bankrotēja, Barons - izdzīvoja, turpināja, savāca solīdu komandu, un atkal spēlēs Latvijas finālā. Pārliecinoši? Ne visiem. Astoņi mēneši BBL nostāju nav mainījuši - "Barons" atkal atzīts par nederīgu.

Kaut gan lēmums identisks, situācijas - pilnīgi dažādas. Pagājušajā vasarā krīze vēl tikai turpināja iekarojumus, un skaidri pateikt, kur tie apstāsies, neņēmās neviens. BBL vadība rūpīgi apčamdīja katru iespējamo kandidatūru, un šaubīgākajām izvirzīja savas prasības - lai maksimāli nodrošinātos pret bankrotiem jau sezonas gaitā. Privāta līga - dara, kā grib. Visi prasītos kritērijus (laicīga dalības nauda LBL, līgumi ar arēnām) izpildīja, "Barons" - uzskatīja, ka tas aizskar kluba pašcieņu, un iecirtās. Kur tad liksies, tāpat beigās paņems - Latvijas vicečempioni taču! Nepaņēma. Apgalvot, ka BBL tobrīd rīkojās neadekvāti? Ja skatāmies pēdējo mēnešu rezultātus - varētu. Ja atceramies, kādā pusfabrikāta stadijā komanda bija vēl pāris nedēļu pirms sezonas sākuma - šaubos. Uzminēt, ka "Baronam" izdosies, augustā neviens nevarēja un arī neņēmās.

Turpretī pašreizējā līgas nostāja nav ne pamatota, ne racionāla. Jā, protams - var uzmest lūpu par "Barona" pagājušā gada kurvīti Izaicinājuma kausam, taču nevar ignorēt acīm redzamo - tas patlaban ir stiprākais (stabilākais?) Latvijas klubs, kas ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā spēlē LBL finālā. Prasības, kuras BBL izvirzīja šai sezonai, beigu beigās izpildījis. Prasības nākamajai sezonai - tādu no līgas puses nav. Tas nozīmē - nav papildu kritēriju, kā tikai sportiskais. Ja pērn bija konkrētas sfēras, kurās Valmiera vai Liepāja bija baroniem priekšā (liekot BBL adekvāti reaģēt), tad šogad tādu vienkārši nav! Tomēr Rīgas klubam netiek dota pat iespēja. Nebūs pārsteigums, ja "Barons" reaģēs asi, un šoreiz tam būs viss pamats.

Ja tā būtu tikai viena kluba problēma, te varētu arī apstāties, taču šajā gadījumā tā ir visas Baltijas līgas, un, jā - arī Latvijas basketbola vadības problēma. Baltijas līgas sākotnējais karkass jau tā ir manāmi deformējies, un pēdējā pusgada laikā jaunas plaisas konstrukcijā radījusi ne tikai VTB līgas rosība, bet arī līgas "saimnieku" lietuviešu nespēja saprast, ka nupat nupat viņi šajā smilšukastē būs palikuši vieni paši - brāļiem igauņiem un latviešiem pacietības mērs jau ir pilns. Laikā, kad būtu jādemonstrē elastība un kompromisu mākslas augstākā pilotāža, BBL pati savām rokām ražo tādus skandālu perēkļus kā bronzas spēles beigas, vai tagad - komandu sadalīšana simpātijās un antipātijās. Var jau būt, ka varam to dēvēt par skaidriem principiem un stingru mugurkaulu, taču tādā gadījumā - pilnīgi nelaikā un nevietā, kad tas pēc būtības nodara vairāk ļauna, nekā laba. Un būs interesanti pavērot, kā tā pati līgas vadība mēģinās sponsoriem un faniem pārdot "Baltijas labāko turnīru" bez nevienas Baltijas valsts čempiona - ja "Barons" uzvar Latvijā, bet "Rakvere" - Igaunijā (šobrīd finālsērijā vadībā ar 2:1), tieši tā arī notiks, jo topošais Lietuvas čempions BBL pagodinās tikai pašā izšķirošajā fāzē...

Arī LBS šajā situācijā būtu lieliska iespēja parādīt, ka tā strādā profesionāli un basketbola interesēs, stāvot augstāk par kasīšanos un pastāvīgo konfrontāciju, kāda tā, būsim godīgi, pie katras mazākās iespējas (un pat bez tās...) no "Barona" puses ir bijusi. Iespēja iestāties par to, ka Latvija kā viena no nozīmīgākajām Baltijas līgas dibinātajām, kas šajā procesā ieguldījusi milzums darba un enerģijas, un šo sešu gadu laikā arī sportiski apliecinājusi sevi kā stabilu reģiona Nr.2, ir tiesīga turnīrā spēlēt arī ar piecām komandām - ja reiz mums to atbilstošā līmenī ir tik daudz. Ar ko igauņu ceturtais vai leišu astotais klubs ir labāks par mūsu pirmo/otro? Vai - kāda velna pēc mums tagad jālaiž pa priekšu kaut kādi zviedri?! Šāda stingra dūre galdā no Kehra kunga puses - ai, kā būtu prasījusies.

Ja smalkākie uzvalki grib, lai BBL nav spēcīgāko, bet stabilāko, prognozējamāko un piekāpīgāko klubu turnīrs - tā arī vajag skaidri pateikt. Ja vēlas turpināt tēst ar cirvi tur, kur situācija jau sen prasa smalko smilšpapīru - pieņemsim. Taču tad nevajadzētu brīnīties, ja kādā baltā dienā Igaunijas un Latvijas basketbola cilvēki sanāks pie viena apaļā galda, lietuviešus atstājot aiz slēgtām durvīm. Laika nav daudz - atbildes no 12 uzaicinātajiem klubiem BBL birojs gaidīs līdz 1. jūnijam. Ja gribas beidzot pateikt "nē", līdz tam brīdim jābūt drošiem - līdz rudenim tiks radīts kaut kas, kam pateikt "jā". Pāraudzināt leišus un mainīt pašreizējo BBL filosofiju? Mēģināt var. Tomēr māc aizdomas, ka te jau mēs atkal bīstami pietuvojamies Andersena repertuāram...

  +4 [+] [-]

, 2010-05-06 21:43, pirms 14 gadiem
Igaunijā ir 2-1 par labu Rakverei un nevis 1-1

  +7 [+] [-]

, 2010-05-06 21:49, pirms 14 gadiem
Gaidam atkal Ralfa Pleinica aicinājumu pārējiem klubiem atbalstīt Baronu, rakstīt vēstules...
Ar to BBL traks var palikt.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-06 21:53, pirms 14 gadiem
tas žurku(t.i. lietuviešu) kantoris jau ir ieinteresēts tikai savus pusamatierus un jauniešu komandas stutēt... Tiešām cerams, ka Rakvere sagādās mazu brīnumu un Barons pārsteigs VEFu. Tad tiešām situācija tribinēs varētu būt komiska.
Slēpts komentārs: kalns39

  +2 [+] [-]

, 2010-05-06 21:56, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Ev, nu come on... Barons ir komanda ar puišeļu vadību, kam nejauši ir rokās iekritis nedaudz naudiņas, lai iepirktu pāris viduvējus spēlmaņus ar ko šobrīd pietiek šim līmenim. Zinot viņu komplektēšanas īpatnības, kad par galveno treneri sāks domāt Novembra vidū, nerunājot par sastāva komplektēšanu, tad tik neprognozējams veidojums nevienam nav vajadzīgs. Kāda tur filosofija vai citas augstas matērijas...
Ja tu to tiešām domāji nopietni, tad izpratne par basketbolā notiekošo tev ir maza, jo ''puišeļu'' vadība, kas tikusi pie piķa (kā tu saki) jau ar 2x mazāku budžetu kā Ventspils un VEF ir tikuši finālā. Un par kādu galveno treneri tu runā? Visu sezonu galvenais ir Teteris!
Nekā cita kā plika nodir.šana tavs koments nav!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-06 22:01, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Ev, nu come on... Barons ir komanda ar puišeļu vadību, kam nejauši ir rokās iekritis nedaudz naudiņas, lai iepirktu pāris viduvējus spēlmaņus ar ko šobrīd pietiek šim līmenim. Zinot viņu komplektēšanas īpatnības, kad par galveno treneri sāks domāt Novembra vidū, nerunājot par sastāva komplektēšanu, tad tik neprognozējams veidojums nevienam nav vajadzīgs. Kāda tur filosofija vai citas augstas matērijas...
caaljus skaita pavasarii... un Baronam katru gadu ar to nav probleemu

     [+] [-]

, 2010-05-06 22:17, pirms 14 gadiem
Ja nespeelee LR un Zalgiris tad no BBL nav jeegas. Vajag apvienoties ar Igauniem un punkts. Kas attiecas uz 'Baronu' tad tieshaam vinu darbiibas ir jociigas, bet tai pashaa laikaa rezultaats ir.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-06 22:36, pirms 14 gadiem
Ar tiem čempioniem BBL tā nesmuki var sanākt, bet atceroties pagājušās vasaras epopeju šoreiz esmu BBL pusē. Barons un Rakvere iecirtās un arī izaicinājumā nespēlēja, tāpēc arī sēž pie ratiem. BBL vadība jau tagad skaidri iezīmējusi sportisko principu, proti, spēlē visa elite un 4 labākie no challenge cup. Jā, valdē ir arī Kehris un atceroties to pašu pagājušo vasaru noteikti vēlreiz nostājās pret baroniem. Un atkal - pelnīti.
Vēl viena lieta, ka mums tos leišus un BBL vajag daudz vairāk kā viņiem mūs un igauņus. LKL ar 13 klubiem ir spēcīgs veidojums, kamēr mums knapi seši klubiņi sanāk. Varam jau iet kopā ar igauņiem, tikai der atcerēties, kur ir igauņu basketbols. Bet varbūt tā arī ir izeja un mūsu līmenis - nebrīnīšos, ja abas izlases drīz būs atkal vienā divīzijā (proti, B) un tādiem ar tādiem spēlēt. Un leišus joprojām varēsim apskaust - sākot ar jaunatnes basketbola tendencēm un pienesumu līdz pat nacionālai izlasei.

     [+] [-]

, 2010-05-06 22:51, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: Ja tu to tiešām domāji nopietni, tad izpratne par basketbolā notiekošo tev ir maza, jo ''puišeļu'' vadība, kas tikusi pie piķa (kā tu saki) jau ar 2x mazāku budžetu kā Ventspils un VEF ir tikuši finālā. Un par kādu galveno treneri tu runā? Visu sezonu galvenais ir Teteris!
Nekā cita kā plika nodir.šana tavs koments nav!
Pareizi uztvēri manu komentu. Bet tagad padomā, kāpēc Barons to pašu sasniedz ar 1/2 no VEF un BKV budžeta- komandai nav fiziskā trenera, sastāvs tiek savākts pussezonā, sezonas beigās tiek manipulēts ar spēlētāju algām, nevienam spēlētājam nav līgums ilgāks par pāris mēnešiem vai tekošo sezonu, utt. Tur jau pat vēl vairāk būtu jāietaupa. Bet nu šī sistēma, kas LBL iet cauri, acīmredzot BBL neder, jo tur ir vēl lielāki puikas, kas nosaka noteikumus. Kāds būtu rezultāts, ja sezonas sākuma pirmajā spēlē 29. Septembrī Barons spēlētu ar Žalgiri? Pārbaudīsim tavas izpratnes par basketbolu lielumu...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-06 23:11, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Pareizi uztvēri manu komentu. Bet tagad padomā, kāpēc Barons to pašu sasniedz ar 1/2 no VEF un BKV budžeta- komandai nav fiziskā trenera, sastāvs tiek savākts pussezonā, sezonas beigās tiek manipulēts ar spēlētāju algām, nevienam spēlētājam nav līgums ilgāks par pāris mēnešiem vai tekošo sezonu, utt. Tur jau pat vēl vairāk būtu jāietaupa. Bet nu šī sistēma, kas LBL iet cauri, acīmredzot BBL neder, jo tur ir vēl lielāki puikas, kas nosaka noteikumus. Kāds būtu rezultāts, ja sezonas sākuma pirmajā spēlē 29. Septembrī Barons spēlētu ar Žalgiri? Pārbaudīsim tavas izpratnes par basketbolu lielumu...
manuprāt, ļoti vājš viedoklis, ja tas tiešām ir tavs viedoklis, nevis emocijas. Protams, var atrast sliktās vietas un tad tās paspilgtināt (kā tu to veiksmīgi izdariji), bet tu saproti kādēļ šosezon radās tāda situācija, ka Baronam nebija sastāva? Bet nu labi, varu atspēkot KATRU tavu debīlo punktu. Sāksim ar to, ka sastāvs netiek vākts pussezonā. Pussezona, kad tev skaitās? Tad jau Ventspils vispār sastāvu savāca mēnesi pirms play offiem? VISIEM sastāvos bija izmaiņas. Kuram tiek manipulēts ar algām? Kuram? pavisam nopietni gaidu linku. Tas, ka Helmanis neattaisnoja sevi un tika brīdināts ir pilnīgi normāla parādība. Un kāds te sakars par līgumu ilgumiem??? tu pats saproti, ko raksti?
Ja BBL pirms sezonas iepriekš pateiktu, kuras komandas tur spēlēs, tad nebūtu problēmas ar sponsoriem un sastāvu savākšanu.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-06 23:12, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Ev, nu come on... Barons ir komanda ar puišeļu vadību, kam nejauši ir rokās iekritis nedaudz naudiņas, lai iepirktu pāris viduvējus spēlmaņus ar ko šobrīd pietiek šim līmenim. Zinot viņu komplektēšanas īpatnības, kad par galveno treneri sāks domāt Novembra vidū, nerunājot par sastāva komplektēšanu, tad tik neprognozējams veidojums nevienam nav vajadzīgs. Kāda tur filosofija vai citas augstas matērijas...
un ko tad tu ekspert vari teikt par BKV un VEF? arī naudiņa iekritusi un nopirkuši viduvējus spēlētājus, bet budžets 2x lielāks. Man vēmiens nāk no šitiem wannabe ekspertiem. Ja gribi kko nod.irst, tad tā arī saki, nevis runā aplinkus.

     [+] [-]

, 2010-05-06 23:34, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: un ko tad tu ekspert vari teikt par BKV un VEF? arī naudiņa iekritusi un nopirkuši viduvējus spēlētājus, bet budžets 2x lielāks. Man vēmiens nāk no šitiem wannabe ekspertiem. Ja gribi kko nod.irst, tad tā arī saki, nevis runā aplinkus.
Es sevi par ekspertu nesaucu, ceru, ka tu sevi arī ne? VEF un BKV arī tāpat ar viduvējiem spēlmaņiem vien cīnās, bet tā doma uz nākotni ir vairāk vērsta. Pie tam VEF un BKV slēdzot dažus ilgtemiņa līgumus ar "jaunajiem un parspektīvajiem" uz doto brīdi pārmaksā, cerot, ka varēs gūt lielāku labumu no viņu spēles/ pārdošanas nākotnē. Baronam viss ir vienkārši- līgums uz 2 mēneši, skaidra summa un nav problēmu. Te ir viens links par algām, bet tā kā ir vēls un izskatās, ka tev pašam ir internets, tad vari saguglēt. Gadījumu bija daudz- Gusts, Aleksanders, Viļums, utt. Vaikulis aizgājis algas, nevis spēles laika dēļ

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 06:40, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: manuprāt, ļoti vājš viedoklis, ja tas tiešām ir tavs viedoklis, nevis emocijas. Protams, var atrast sliktās vietas un tad tās paspilgtināt (kā tu to veiksmīgi izdariji), bet tu saproti kādēļ šosezon radās tāda situācija, ka Baronam nebija sastāva? Bet nu labi, varu atspēkot KATRU tavu debīlo punktu. Sāksim ar to, ka sastāvs netiek vākts pussezonā. Pussezona, kad tev skaitās? Tad jau Ventspils vispār sastāvu savāca mēnesi pirms play offiem? VISIEM sastāvos bija izmaiņas. Kuram tiek manipulēts ar algām? Kuram? pavisam nopietni gaidu linku. Tas, ka Helmanis neattaisnoja sevi un tika brīdināts ir pilnīgi normāla parādība. Un kāds te sakars par līgumu ilgumiem??? tu pats saproti, ko raksti?
Ja BBL pirms sezonas iepriekš pateiktu, kuras komandas tur spēlēs, tad nebūtu problēmas ar sponsoriem un sastāvu savākšanu.
Neviens no mums nezina kas patiesībā notiek Barona "virtuvē", bet tas ko uzrakstīja kalns39 izskatās visai loģiski. Ne velti pēc katras sezonas Baronam sastāvā paliek 2-3 spēlētāji ar līgumiem, pie tam ne jau vadošie spēlētāji. Ar pārējiem līgumus slēdz pāris nedēļas pirms sezonas sākuma, kad tirgus cena ir kritusies. Jā, tā ir ļoti laba biznesa pieeja, jo tā var ekonomēt, bet ja basketbola klubs ir tikai un vienīgi biznesam, tad tas nekam neder, jo neveidojas tas ko NBA sauc par frančīzi.
Ja uz visu paskatās no šāda skatu punkta, tad Ventspils un VEF ir soli priekšā Baronam.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-07 07:32, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Es sevi par ekspertu nesaucu, ceru, ka tu sevi arī ne? VEF un BKV arī tāpat ar viduvējiem spēlmaņiem vien cīnās, bet tā doma uz nākotni ir vairāk vērsta. Pie tam VEF un BKV slēdzot dažus ilgtemiņa līgumus ar "jaunajiem un parspektīvajiem" uz doto brīdi pārmaksā, cerot, ka varēs gūt lielāku labumu no viņu spēles/ pārdošanas nākotnē. Baronam viss ir vienkārši- līgums uz 2 mēneši, skaidra summa un nav problēmu. Te ir viens links par algām, bet tā kā ir vēls un izskatās, ka tev pašam ir internets, tad vari saguglēt. Gadījumu bija daudz- Gusts, Aleksanders, Viļums, utt. http://sportacentrs.com/basketbols/lbl/21112008-vaikulis_aizgajis_algas_nevis_speles_laik?page=2
bet tu pats vsp saproti kāds tam visam ir sakars, ko tu raksti? Tātad algas samazināšana, tavuprāt, nav pieļaujama un ir kkas necilvēcisks? Alex un Gusts jau aizdevās prom sezonas laikā un ar viņiem līgumi tika lauzti. Vispār tas, ka Latvijā ir tik konkurētspējīga komanda kā Barons, par to vien būtu jāpateicas Zonnem&Co, jo pret šo komandu nav bijusi pilnīgi nekāda pretimnākšana, tieši otrādi.

     [+] [-]

, 2010-05-07 07:34, pirms 14 gadiem
markes rakstīja: Neviens no mums nezina kas patiesībā notiek Barona "virtuvē", bet tas ko uzrakstīja kalns39 izskatās visai loģiski. Ne velti pēc katras sezonas Baronam sastāvā paliek 2-3 spēlētāji ar līgumiem, pie tam ne jau vadošie spēlētāji. Ar pārējiem līgumus slēdz pāris nedēļas pirms sezonas sākuma, kad tirgus cena ir kritusies. Jā, tā ir ļoti laba biznesa pieeja, jo tā var ekonomēt, bet ja basketbola klubs ir tikai un vienīgi biznesam, tad tas nekam neder, jo neveidojas tas ko NBA sauc par frančīzi.
Ja uz visu paskatās no šāda skatu punkta, tad Ventspils un VEF ir soli priekšā Baronam.
Tev gan es pilnībā piekrītu.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-07 08:01, pirms 14 gadiem
Mums Latvijā ir izcils Basketbola gremdētājs un tas ir cilvēks ,kas zin tikai piebāzt savas kabatas un vispār maz ko no basketbola saprot,bet darīt ļaunumu gan prot ,viņš ir arī BBL prezidents un tas vien liek domāt ,ka viņš ir pilnīgs nulle (o) ja nespēj teiksim rupji, ielikt sastāvā Barons komandu kura Latvijā ir vismaz 2 vietā ,varbūt Barons ir atteicies ,tad atvainojos par rupjību,bet ja nē tad kāda velna pēc Latvijai ir vajadzīgs impotents prezidents nez kādās tur līgās , tad jau labāk lai vācas prom uz FIBA un gremdē TO....

  +4 [+] [-]

, 2010-05-07 09:24, pirms 14 gadiem
kalns39 rakstīja: Pareizi uztvēri manu komentu. Bet tagad padomā, kāpēc Barons to pašu sasniedz ar 1/2 no VEF un BKV budžeta- komandai nav fiziskā trenera, sastāvs tiek savākts pussezonā, sezonas beigās tiek manipulēts ar spēlētāju algām, nevienam spēlētājam nav līgums ilgāks par pāris mēnešiem vai tekošo sezonu, utt. Tur jau pat vēl vairāk būtu jāietaupa. Bet nu šī sistēma, kas LBL iet cauri, acīmredzot BBL neder, jo tur ir vēl lielāki puikas, kas nosaka noteikumus. Kāds būtu rezultāts, ja sezonas sākuma pirmajā spēlē 29. Septembrī Barons spēlētu ar Žalgiri? Pārbaudīsim tavas izpratnes par basketbolu lielumu...
Un kas būtu, ja 29. septembrī pret Žalgiri būtu jāspēlē Valmierai, Liepājai vai Ņevežim?

  +2 [+] [-]

, 2010-05-07 10:15, pirms 14 gadiem
Autors rakstīja: "Taču tad nevajadzētu brīnīties, ja kādā baltā dienā Igaunijas un Latvijas basketbola cilvēki sanāks pie viena apaļā galda, lietuviešus atstājot aiz slēgtām durvīm."

Ka tik nesanāk, ka tas arī ir leišu mērķis. LKL tāpat katram lietuviešu klubam stāvēs augstāk prioritāšu sarakstā par BBL. Varbūt viņi vienkārši kautrējas pateikt mums un eestiem, ka viņiem BBL vairs nevajag? Tad nu ražojot šādus neparastus lēmumus, kuriem sekojoši LAT un EST metas kopā jaunai līgai, leiši vienkārši izbeigs to BBL balagānu un visi paliks (gandrīz) apmierināti!

     [+] [-]

, 2010-05-07 14:15, pirms 14 gadiem
zvz79 rakstīja: Autors rakstīja: "Taču tad nevajadzētu brīnīties, ja kādā baltā dienā Igaunijas un Latvijas basketbola cilvēki sanāks pie viena apaļā galda, lietuviešus atstājot aiz slēgtām durvīm."

Ka tik nesanāk, ka tas arī ir leišu mērķis. LKL tāpat katram lietuviešu klubam stāvēs augstāk prioritāšu sarakstā par BBL. Varbūt viņi vienkārši kautrējas pateikt mums un eestiem, ka viņiem BBL vairs nevajag? Tad nu ražojot šādus neparastus lēmumus, kuriem sekojoši LAT un EST metas kopā jaunai līgai, leiši vienkārši izbeigs to BBL balagānu un visi paliks (gandrīz) apmierināti!
Ļoti ticams variants, tiesa, šajā gadījumā tas būtu attaisnots, jo tagad tā ir kā cirka izrāde, nevis pārdomāta basketbola līga!