Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1045, Did:0, useCase: 3

BJBS Rīga treneris Edijs Šlesers: Finālturnīrā kārtīgi pacīnījāmies

BJBS Rīga treneris Edijs Šlesers: Finālturnīrā kārtīgi pacīnījāmies
BJBS Rīga/DSN līderis Artūrs Strautiņš: Swedbank LJBL U15 grupas vērtīgākais spēlētājs.
Foto: Romualds Vambuts

 Lai arī Edija Šlesera trenētā BJBS Rīga komanda Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 grupas finālturnīrā atzina BJBS Rīga/DSN pārākumu (70:97), treneris uzsvēra, ka komanda parādījusi lielisku cīņassparu. Ar finālspēles iznākumu ļoti apmierināts bija turnīra vērtīgākais spēlētājs – BJBS Rīga/DSN  U15 vienības līderis Artūrs Strautiņš.

 

„Protams, finālspēlē gribējās labāku rezultātu. Cīnījāmies, bet nogurums traucēja parādīt visu, ko protam. Pirms tam bijām nopietni pastrādājuši, lai iekļūtu finālā. Pirms finālmača izskatījās, ka čaļi bija gatavi un mobilizēti. Lai sīvāk spēkotos ar DSN, soliņš bija pārāk īss. Komandā nav izteiktu garo, kuri varētu cīnīties ar Strautiņu par bumbām zem groziem,” skaidroja BJBS Rīga treneris Edijs Šlesers, kuram pat zaudējuma rūgtums nelika izteikt pārmetumus spēlētājiem. „Uz finālturnīru atbrauca deviņiem spēlētājiem, dažiem jau bija nelieli savainojumi. Izspiedām maksimumu.”

Pamatturnīru BJBSRīga komanda noslēdza sestajā vietā, izcīnot 10 uzvaras 20 mačos, tāpēc viņu iekļūšana finālā pārsteidza. „Daudzi teica, ka mūsu iekļūšana finālā ir negaidīta, bet, manuprāt, tikai DSN bija mazliet augstāks meistarības līmenis. Pārējās komandas no otrās līdz septītajai vietai spēkos bija ļoti līdzīgas. Prieks, ka mēs esam pirmie līdzvērtīgo komandu pulkā,” pastāstīja Edijs Šlesers.

„Gandrīz visa turnīra garumā, tiesa, ar nelieliem kritumiem, bija jūtams, ka čaļi spēlē kā komanda – cīņas un uzvarētāju gars viņos mājoja visu laiku. Izturējām gan emocionālās augšas, gan apakšas. Tikām finālturnīrā un tur kārtīgi pacīnījāmies. Tā ka viss bija OK. Katra uzvara un zaudējums jāizmanto kā motivācija un jāturpina darboties. Nekas jau nav beidzies,” tā uz aizvadīto sezonu lūkojas BJBS Rīga treneris.

Par Swedbank LJBL vērtīgāko spēlētāju U15 grupā tika atzīts Artūrs Strautiņš, kuram vienas sezonas laikā izdevies kļūt par divkārtēju Latvijas čempionu (arī U16 grupā). „Emocijas ļoti labas! Bija patīkams pārsteigums, ka izdevās izcīnīt pirmo vietu arī ar deviņdesmit septītajiem. Savā vecuma grupā izcīnījām tikai uzvaras... Protams, tas ir ļoti patīkami,” pēc finālmača atzina 14 gadus vecais Artūrs.

„Finālmača sākumā gāja grūti. Pretinieki savilkās zem groza un iemest no apakšas bija sarežģīti. Tad labi uzkrita tālmetieni, un tas aizvilka visu komandu līdzi. Beigās rezultāts jau ir ļoti labs,” uz aizvadīto spēli atskatījās Strautiņš.

Artūrs uzsver, ka vērtīgākā spēlētāja balvu palīdzēju nopelnīt komandas biedri: „Sezonas laikā esmu uzlabojis driblu, metienu, kā arī progresējis citos komponentos. Tomēr bez komandas biedru atbalsta nekas nebūtu.”

Normunds Krūmiņš