Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1045, Did:0, useCase: 3

VEF LJBL finālturnīri: Sportland U15 un Persil U12 grupās noskaidroti pirmie pusfinālisti

VEF LJBL finālturnīri: Sportland U15 un Persil U12 grupās noskaidroti pirmie pusfinālisti
Persil U12 grupas finālturnīra kaislības Jutgals sporta namā.
Foto: Romualds Vambuts

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīru pirmajā dienā Ogrē, Ventspilī un Rīgā Sportland U15 grupas (2001.dzimšanas gads) un Persil U12 grupas (2004.) puišu un meiteņu turnīros fiksēti vairāki negaidīti rezultāti. Pagaidām zināmas tikai sešas no 16 pusfinālu dalībniekiem. Sestdien notiks izšķirošās cīņas grupu turnīros, kā arī pusfināla spēles. Svētdien - finālspēles. No plkst.13 puišu komandu cīņas par medaļām Sportland U15 grupā translēs sportacentrs.com TV.

Sportland U15 puiši (Ventspils)

A grupā pamatturnīra uzvarētāji Ventspils ”Spars” jau nodrošinājuši pirmo vietu grupā un tiesības spēlēt pusfinālā. Par otro vietu sestdien priekšpusdienā cīnīsies BJBS “Rīga/DSN” (4.) un BJBS “Rīga/Jugla/A. Kraukļa VEF BS” (8.).

B grupas turnīru ar divām uzvarām sākusi BJBS “Rīga” (2.), bet ar diviem zaudējumiem BJBS “Rīga/Rīdzene/Errea” (3.). Tomēr pirms pēdējās kārtas neviena komanda – arī BS “Ogre” (6.) un “Valmiera/ORDO” (7.) – nav nodrošinājusi vietu pusfinālā un nevienai nav zudušas izredzes.

Sportland U15 meitenes (Rīga, Vācu ģimnāzija)

A grupā jau pirmajā spēļu dienā fiksēts negaidīts rezultāts: BJBS “Rīga/Rīdzene” (1.vieta pamatturnīrā) ar 49:50 zaudēja Liepājas komandai (4.), kura jau nodrošinājusi 1.vietu un tiesības spēlēt pusfinālā. Par otro vietu sestdien cīnīsies “Rīdzene” un Rīgas 3.BJSS (5.).

B grupā par galveno favorīti kļuvusi BJBS “Rīga/TTP-1” komanda (3.), kas ar 41:20 pārspēja Saldus (2.) vienību. Par otro vietu sestdien cīnīsies Saldus un BJBS “Rīga/Jugla” (6.).

Persil U12 puiši (Ogre)

A grupā pēc pirmās dienas pa divām uzvarām un vietai pusfinālā ir BS “Ogre” (1.vieta pamatturnīrā) un “Valmiera/ORDO” (5.)

B grupā pirmā vieta un vieta pusfinālā nodrošināta BJBS “Rīga/DSN” (2.) komandai. Par otro vietu sestdien cīnīsies BJBS “Rīga/A. Kraukļa VEF” (3.) un BJBS “Rīga/Pārdaugava” (7.).

Persil U12 meitenes (Rīga, Juglas SN)

A grupā pirmajā dienā neapturamas bija 3.BJSS meitenes (4.vieta pamatturnīrā), kuras ar 28:24 pārspēja pamatturnīra uzvarētājas Daugavpils basketbolistes un ar 32:26 – BJBS “Rīga/TTP-1” (5.). Pirmā vieta nodrošināta! Daugavpilietes un TTP audzēknes sestdien cīnīsies par otro vietu.

B grupā: divas uzvaras izcīnījusi BK “Kolibri/47.vsk.” (3.) komanda – 40:27 pār BJBS “Rīga/Jugla” (2.) un 44:31 pār Liepāju (6.). Savukārt divus zaudējumus piedzīvoja mājinieces “Juglas” audzēknes. Tomēr šajā grupā vietu kārtība noskaidrosies tikai pēdējā kārtā un izredzes spēlēt pusfinālā vēl ir visām (arī BJBS “Rīga/Rīdzene” (7.)).