Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1042, Did:0, useCase: 3

Video: LJBL dalībnieku zīmēšanas prasmes testē karikatūrists Gatis Šļūka

Piektdien, 4.martā, VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Talantu nedēļas piektajā dienā, Basketbola muzejā “Daugavas” sporta namā jaunie BJBS “Rīga/DSN” un Mārupes basketbolisti un “TTT Rīga” meitenes vingrinājās karikatūru zīmēšanā kopā ar šī žanra lielmeistaru Gati Šļūku. VEF LJBL Talantu nedēļu noslēgsies svētdien, 6.martā, ar lielo sarīkojumu Olimpiskajā sporta centrā (no plkst.15 sportacentrs.com tiešraide).
Vērtējums:

Foto galeriju skaties te.

Basketbola muzeja veidotāja Aija Erta dalībniekus iepazīstināja ar leģendāras Latvijas basketbolistes Uļjanas Semjonovas izstādi, kā arī plāniem papildināt muzeja kolekciju. VEF LJBL dalībnieki atzina, ka ar zīmēšanu saskārušies tikai skolā vizuālās mākslas nodarbībās. Bērni, ņemot vērā karikatūrista norādījumus un ieteikumus, zīmējumos attēloja savus trenerus, kā arī citus Latvijas basketbolā zināmus cilvēkus, piemēram, sieviešu U16 izlases galveno treneri Aināru Čuksti un sieviešu valstsvienības spēlētāji Ievu Krastiņu. Jauno censoņu darbi tūlīt tika analizēti. Mākslinieks ieteica, ko var uzlabot, un uz kādām detaļām ir jāvērš uzmanība. Zīmēšana bērniem sagādāja prieku, un pašu darbi radīja veselīgus smieklus.

 Karikatūrists Gatis Šļūka demonstrēja arī savus veikumus gan par basketbola tēmu, gan citiem sporta veidiem un sadzīviskām lietām. Šļūka pastāstīja, ka strādā gan ar klasiskajām metodēm – zīmuļiem un akvareļu tehnikā, gan izmanto modernās datortehnikas piedāvātās iespējas. Karikatūrists atklāja, ka svarīgi ir pavērot savu darbu spogulī, tādā veidā novērtējot simetriju. Šī māksla ir apgūstama pašmācības ceļā, sekojot līdzi citu talantu veikumiem.

Darbus jaunieši atstāja muzeja rīcība, uz tiem parakstoties. Pasākuma noslēgumā bērniem pasniedza dāvanas – uzlīmes, piespraudes un pildspalvas.

VEF LJBL Talantu nedēļu noslēgsies svētdien, 6.martā, ar lielo sarīkojumu Olimpiskajā sporta centrā. Dalībnieki sacentīsies basketbola elementu izpildē, kā arī Talantu spēlē. Priekšsacīkstes sāksies jau plkst.11:30, bet no plkst.15 Talantu nedēļas noslēguma sarīkojumam varēs sekot sportacentrs.com tiešraidē.