Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Video: VEF LJBL Talantu nedēļa: erudīcijas konkursā uzvara 3.BJSS meitenēm un “Rīdzenes” puišiem (video)

Trešdien, 2.martā, Rīgas Biznesa skolas telpās (Rīgā, Skolas ielā 11) notika tradicionālais VEF LJBL Talantu nedēļas konkurss „Basketbola erudīts”. U14 grupā uzvarēja Rīgas 3.BJSS meitenes, bet U19 grupā – BJBS “Rīga/Rīdzene” puiši.
Vērtējums:

Bilžu galerija atrodama te

Erudīcijas spēli “diriģēja” kolorītais LTV raidījumu vadītājs Uģis Joksts. Komandu sastāvus veidoja Rīgas basketbola skolu audzēkņi, savukārt žūrijas lomā iejutās Rīgas Biznesa skolas domes priekšsēdētājs Andrejs Dzedons, RBS absolvente žurnāliste Kristīne Žilde–Krēvica, kā arī VEF LJBL stipendiju ieguvēji RBS studenti Rolands Englands un Kārlis Krauklis. Pirms spēles sākuma ar uzmundrinājuma vārdiem uzstājās RBS bakalaura programmas direktors Klaudio Rivjera.

Jaunākajā grupā startēja trīs puišu veidotās komandas – “Rīga/Rīdzene”, “Ķeizars/VEF Rīga” un “Ķeizars 2003”, kā arī divas meiteņu komandas no Rīgas 3.BJSS. Katrai komandai tika uzdoti seši jautājumi par dažādām tēmām – literatūru, vēsturi, protams, arī basketbolu – noteikumiem, vēsturiskiem faktiem utt. Trīs labākās komandas iekļuva nākamajā kārtā, kur sacentās sarežģītāka uzdevuma risināšanā. No līderu trijnieka pirmie atkrita “Ķeizars/VEF Rīga” puiši, bet fināla duelī 3.BJSS meitenes pārspēja “Rīdzenes” puišus.

Arī vecākās grupas komandas atbildēja uz 6 jautājumiem sešās kārtās. Finālā iekļuva 3. BJSS meiteņu komanda un puiši no “Rīdzenes”. Pēc līdzvērtīgas cīņas uzvarēja komanda ar nosaukumu “Rajas” – “Rīdzenes” pārstāvji.

3. BJSS pārstāves no komandas “Bjesis” atzina, ka prieku sagādā piedalīšanās konkursā neatkarīgi no sasniegtā rezultāta. Gudras galvas noderot arī basketbola laukumā, jo basketbols ir prāta spēle, kurā var uzvarēt ar pareizu stratēģiju, meistarību, viltību, nevis tikai fizisko spēku. Jāprot arī rast izeju no sarežģītām situācijām, izdomāt, kā kurā situācijā rīkoties. Uzvarētāju komandas “Rajas” pārstāvji sacīja, ka šādas erudīcijas spēles ir labs izglītojošs un motivējošs pasākums. Puiši vienisprātis apgalvoja, ka basketbolā jābūt erudītam un arī vēsturiskas informācijas zināšana par basketbolu ir papildus bagāža sevis pilnveidošanā un attīstībā.

Balvas uzvarētājiem un dalībniekiem - dāvanu kartes, īpašos krekliņus un suvenīrus - pasniedza “VEF Rīga” un Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Mareks Mejeris.