Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Swedbank LJBL fināli: Colgate U13 grupā favorīti rīdzinieki un daugavpilietes

Swedbank LJBL fināli: Colgate U13 grupā favorīti rīdzinieki un daugavpilietes
Basketbols U13 grupā: spriedze un emocijas.
Foto: Romualds Vambuts

 Piektdien, 26.aprīlī, Liepājā sākas Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālsacensības Colgate U13 grupās puišu un meiteņu komandām. Trīs dienās jaunie basketbolisti aizvadīs pa piecām spēlēm, noskaidrojot 2013.gada valsts čempionus un medaļu ieguvējus, kā arī 12 puišu komandas, kuras nākamsezon U14 grupā spēlēs LJBL pirmajā divīzijā.

 

Puišu turnīrā sezonas laikā 35 komandas trijos posmos aizvadījušas vismaz 23 spēles, noskaidrojot astoņas finālistes un vēl astoņas komandas, kuras cīnīsies par 9.-16.vietu. Otrās finālgrupas dalībnieku mērķis ir iekļūt pirmajā četriniekā, kas kopā ar pirmās finālgrupas astoņām komandām 2014.gada sezonā varēs startēt U14 vecuma grupas pirmās divīzijas turnīrā.

Pamattturnīrā vislabāko bilanci sasniegusi BJBS Rīga komanda, kas uzvarējusi 21 spēlē un zaudējusi tikai divās, izcīnot pirmo vietu trešā posma divās pēdējās kārtās. Rīdzinieku treneris Ilgonis Pīlāgs:

„Pērn uzvarējām U12 grupā un gribam būt pirmie arī šogad, bet, kā būs – redzēsim. Visas astoņas komandas ir cienīgas spēlēt finālā un rezultātus prognozēt ļoti grūti. Tā sagadījies, ka līdz šim labāk veicies mums, DSN un Cēsīm, taču bīstami pretinieki būs arī citi. Vispār 2000.dzimšanas gads bijis dāsns uz basketbola talantiem un pirmie starptautiskie starti top apstiprinājuši. Vismaz pa kādam perspektīvam basketbolistam ir daudzās komandās un vairāki puiši šovasar būs pat U14 izlases kandidātos.”

Piektdien un sestdien tiks aizvadīti grupu turnīri. Vienā kvartetā cīnās BJBS Rīga, Ogres BS, Ventspils Spars un Jelgava. Otrajā: Cēsis, BJBS Rīga/DSN, Valmiera un Sigulda. Katras grupas divas labākās komandas pusfinālā cīnīsies par medaļām, pārējās – par 5.vietu.

Colgate U13 meiteņu grupā pamatturnīrā 12 komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Daugavpils komanda, kas uzvarēja 10 spēlēs no 11. Trenere Irina Romaņenko:

„Pieredzes mācīta, šogad esmu ļoti piesardzīga. Arī pērn U12 čempionātā bijām pirmās pamatturnīrā, cerējām labi startēt finālā, kas pirmo reizi notika Daugavpilī, bet palikām tikai piektās. Neparādījām visu, ko mākam. Spēlējām neierastā Olimpiskā centra zāle, kur ikdienā netiekam iekšā, līdzjutēji ne tikai atbalstīja, bet arī radīja papildu stresu, turklāt konkurentes bija pastiprinājušas sastāvus...

Mums ir labas meitenes, taču pietrūkst augumu. Grūti konkurēt ar volejbolu, kam Daugavpilī ir bagātas tradīcijas. Volejbolā ar 2000.gadā dzimušajām meitenēm strādā četri treneri, basketbolā esmu viena pati. Meitenes cīnās, uzvarējām pat spēcīgo Rīdzeni, bet, kā būs finālā? Spēcīga komanda ir Jūrmalai, nezinu, kas spēlēs TTP – varbūt uz finālu atkal būs iesaistītas jaunākas meitenes, kuras jau izstiepušās ļoti garas. Cīnīsimies. Mums šogad uz fināliem tālu jābrauc – divreiz uz Liepāju, arī Ventspili. Dārgi, tāpēc ir vēl viens stimuls izcīnīt medaļas – lai nebūtu braukts par velti!”

Meiteņu turnīra pirmajā kārtā vienā grupā cīnīsies Daugavpils, BJBS Rīga/Jugla, Rīgas 3.BJSS un Ventspils Spars, bet otrajā grupā – Jūrmala, BJBS Rīga/Rīdzene, Liepāja un BJBS Rīga/TTP-1. Katras grupas divas labākās komandas pusfinālā cīnīsies par medaļām, pārējās – par 5.vietu.

     [+] [-]

, 2013-04-25 18:50, pirms 11 gadiem
volejbolā ar 2000.gadu d-pilī strādā 4 treneri!