Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Swedbank LJBL: finālcīņas sākas ar ceturtdaļfināla mačiem

Swedbank LJBL: finālcīņas sākas ar ceturtdaļfināla mačiem
Swedbank LJBL: finālcīņu emocijas.
Foto: basket.lv

Trešdien, 24.aprīlī, Balticovo U16 grupas puišu komandu spēles Liepāja – Ventspils Spars un Madona – BJBS Rīga/DSN ievadīs Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas. Trijās vecākajās grupās puišiem un divās vecākajās grupās meitenēm divu spēļu summā tiks noskaidrotas pa četrām komandām, kuras finālturnīrā cīnīsies par čempionu titulu un medaļām.

 

Balticovo U16 grupa, puiši. Pamatturnīra 20 spēļu distanci bez zaudējumiem veica 1997.gadā dzimušo puišu turnīru tradicionālie uzvarētāji ventspilnieki, par trim uzvarām atpalika tikpat tradicionālie vicečempioni BJBS Rīga/DSN ar Latvijas U16 izlases galveno treneri Mārtiņu Fominu priekšgalā. Ceturtdaļfinālā abiem favorītiem pretim stāsies attiecīgi 8. un 7.vietas ieguvēji liepājnieki un madonieši. Vēl spēlēs BJBS Rīga/Pārdaugava – Ogres BS un Saldus – BJBS Rīga/Rīdzene. Finālturnīrs notiks 4. un 5.maijā Rīgā.

Venden U17 grupa, puiši. Pamatturnīrā pirmo vietu izcīnīja Ventspils Spars (20-2), no kuriem par trim uzvarām atpalika VEF skola un Jēkabpils. Ceturtdaļfinālā spēlēs Ventspils – Jelgava, VEF skola – Pārdaugava, Jēkabpils – Rīga/DSN un Jugla/Sport 2000  - Ķeizarmežs. Finālturnīrs notiks 11. un 12.maijā Ventspilī.

Venden U17 grupa, meitenes. Pamatturnīra distanci bez zaudējumiem pabeidza BJBS Rīga/Rīdzene, bet otrajā vietā ierindojās Valmieras komanda. Abu līderu pretinieces ceturtdaļfinālā noskaidrosies pārspēlēs starp 1.divīzijas vājākajām un 2.divīzijas stiprākajām komandām.  Vēl ceturtdaļfinālā spēlēs 3.BJSS – BJBS Rīga/TTP-2 un Ventspils Spars – BJBS Rīga/TTP-1. Finālturnīrs notiks 11. un 12.maijā Ventspilī.

U19 grupa, puiši. Arī šajā grupā pamatturnīrā pirmo vietu izcīnīja Ventspils Spars (18-4), apsteidzot VEF skolu un Liepāju (pa 16-6), kā arī Jelgavu (15-7). Ceturtdaļfinālā pirmais kvartets cīnīsies attiecīgi ar BJBS Rīga/Jugla, BJBS Rīga/DSN, Valmieru un BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF. Finālturnīrs notiks 4. un 5.maijā Rīgā.

U19 grupa, meitenes. Finālčetriniekā jau iekļuvušas pamatturnīra pārliecinošās uzvarētājas BJBS Rīga/Rīdzene (22-0), kuru pretinieces atteicās spēlēt ceturtdaļfinālā. Par pārējām trim vietām cīnīsies 3.BJSS – BJBS Rīga/TTP-2, BK Kolibri – Ventspils Spars un BJBS Rīga/TTP-1 – Rīdzene-2. Finālturnīrs notiks 4. un 5.maijā Rīgā.

Pilni spēļu kalendāri – attiecīgo grupu sadaļās.

U15, U14, U13 un U12 grupās finālturnīri tiks izspēlēti pēc līdzšinējās sistēmas, piedaloties astoņām komandām

Swedbank LJBL finālturnīru seriāls sāksies šīs nedēļas beigās ar U13 grupas finālturnīru Liepājā.