Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Swedbank LJBL 21.sezona – tiesneši startam gatavi

Swedbank LJBL 21.sezona – tiesneši startam gatavi
Foto: Basket.lv

 Sestdien, 22.septembrī, vairāk nekā desmit Latvijas pilsētās notiks Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas 21.sezonas čempionāta pirmās spēles. Par sezonā sagaidāmo stāsta Swedbank LJBL tiesnešu koordinators FIBA tiesnesis Oskars Lucis.

 

Jaunatnes līgas tiesnešu licences saņēmuši 163 tiesneši. Kvantitātē esam zaudējuši, toties kvalitātē ieguvuši, turklāt soģu skaits ir pietiekams, lai varētu notikt visas paredzētās spēles.

Tradicionālajos pirmssezonas semināros šoreiz bija jaunums – praktiskā tiesāšana. Katram licences tīkotājam vismaz dažas minūtes bija jāpavada laukumā, jātiek galā ar stresu un jānodemonstrē iemaņas. Šī informācija palīdz labāk saprast, kam jāpievērš lielāka uzmanība tiesnešu apmācībā.

Basketbola savienības Tiesnešu komisija izstrādājusi tiesnešu sagatavošanas programmu un tās apakšsadaļa darbojas arī Jaunatnes līgā. Visi tiesneši nosacīti ir sadalīti trijās grupās. Pieredzējušākie tiks aicināti vadīt LJBL finālturnīru spēles un tuvākajos gados varēs pretendēt uz LBS tiesnešu licencēm. Otrajā grupā ir tiesneši, kuriem jau ir zināma pieredze un perspektīva pievienoties pirmajai. Sezonas laikā viņiem būs iespēja tiesāt Molten kausa izcīņas spēles, kuru laikā paredzēts arī tiesnešu seminārs. Trešajā grupā – pavisam jaunie, kuru izaugsmi vērtēsim gan ikdienā, gan, piemēram, Dumle kausa izcīņā.

Priecē fakts, ka tiesāšanā iesaistās meitenes – apmēram 20 procenti no kopējā skaita. Viņām ir labs paraugs – šogad LBS tiesnešu licenci saņēmusi Ieva Meistare, kurai šosezon būs iespēja tiesāt Sieviešu līgas un LBL 3.divīzijas spēles.

Basketbola noteikumos būtisku jaunumu nav. Semināros rādījām videosižetus no LJBL finālu spēlēm, cenšoties panākt vienādu noteikumu traktējumu, pievēršot uzmanību vietas izvēlei laukumā un citām niansēm.

Jaunatnes līgā spēļu spraigums būs lielāks, izvirzot paaugstinātas prasības arī tiesnešiem. Būs lielāka atbildība, ar kuras nastu vajadzēs tikt galā.

 Esam atvērti konstruktīvai kritikai – par pamanītajiem trūkumiem, lūdzu, ziņojiet līgas vadībai. Protams, pievienojot lietišķos pierādījumus – videosižetus vai fotogrāfijas. Kļūdīties var katrs, bet svarīgi ir pēc kļūdām izdarīt pareizus secinājumus.

Veiksmīgu sezonu visiem Jaunatnes līgas dalībniekiem – spēlētājiem, treneriem, vecākiem un tiesnešiem!

     [+] [-]

, 2012-09-21 16:19, pirms 12 gadiem
Man ir licence.rit tiesašu

  +1 [+] [-]

, 2012-09-21 17:06, pirms 12 gadiem
kur un kā var tikt pie licences?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-21 21:55, pirms 12 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: Man ir licence.rit tiesašu
Skaties, neatraujies pa muti no spēlētājiem - par tādu tiesāšanu!

     [+] [-]

, 2012-09-21 23:47, pirms 12 gadiem
wolzha rakstīja: kur un kā var tikt pie licences?
tiesnešu seminārā kas katru gadu notiek pirms sezonas

  +1 [+] [-]

, 2012-09-21 23:48, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Skaties, neatraujies pa muti no spēlētājiem - par tādu tiesāšanu!
skaties ka pats nedabū par tādu izrunāšanos

     [+] [-]

, 2012-09-22 15:08, pirms 12 gadiem
Jaunatnes līgas tiesnešu licences saņēmuši 163 tiesneši.
Kur ir apskatāms saraksts?

     [+] [-]

, 2012-11-09 00:38, pirms 11 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: tiesnešu seminārā kas katru gadu notiek pirms sezonas
A tikai tad..? var dabūt? tagad gribi teikt man gadu jāgaida?