Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes līgas Colgate mini grupās noskaidroti labāko astoņnieki

Jaunatnes līgas Colgate mini grupās noskaidroti labāko astoņnieki
Foto: basket.lv

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgā noslēgušās otrā posma spēles Colgate U12 un U13 grupās. Komandas pēc iepriekš sasniegtajiem rezultātiem sadalītas vairākās apakšgrupās un pēc Jaungada trešajā posmā trijos turnīros cīnīsies par tiesībām spēlēt finālturnīrā.

 

Colgate U13 grupā Austrumos otrajā posmā labākie bija Cēsu basketbolisti (treneris Vladimirs Kiseļevs), kuri no grupas Austrumi turnīra līdz paņemtajām trim uzvarām nedēļas nogalē pievienoja vēl četras. Pārējās vietas labāko astoņniekā ieņēma grupas Centrs-Austrumi vienības: BJBS Rīga (6-1), BS Ogre (4-3) un Jelgava (4-3).

Rietumos simtprocentīgu rezultātu sasniedza BJBS Rīga/DSN-1 (treneris Raivo Otersons). Vēl labāko astoņniekā iekļuva grupas Centrs-Rietumi pārstāves Siguldas komanda (6-1) un BJBS Rīga/Jugla/VEF-1 (4-3), kā arī Rietumu labākā komanda Ventspils Spars (4-3).

Otrā posma uzvarētāju BJBS Rīga/DSN-1 treneris Raivo Otersons: „Uz konkurentu fona mūsu komandas sastāvs bija viengabalaināks – divi spēkos apmēram līdzvērtīgi piecnieki. Nospēlējām veiksmīgi, bet galvenās cīņas vēl priekšā. Stipras komandas ir Cēsōs, Ventspilī, BJBS Rīga. Daudzās ir interesanti un talantīgi spēlētāji. Pērn, kad spēlējām U12 grupā, rezultātus iepriekš prognozēt bija grūti, un šogad spēku samēri nav krasi mainījušies. Cīņa par medaļām būs ļoti interesanta.”

Trešajā posmā Colgate U13 grupās pirmais turnīrs notiks 2. un 3.februārī, otrais turnīrs 9. un 10.martā, trešais turnīrs 13. un 14.aprīlī. Pēc katra turnīra pirmā astoņnieka divas vājākās komandas atdos savas vietas otrā astoņnieka labākajām komandām. Saskaitot trijos turnīros izcīnītās vietas tiks noskaidrotas astoņas vienības, kuras piedalīsies finālturnīrā.

Colgate U12 grupā Austrumos otrajā posma uzvarēja BJBS Rīga komanda (treneris Mārtiņš Līcis-Līcītis), kas no grupas Centrs-Austrumi turnīra līdz paņemtajām trim uzvarām nedēļas nogalē pievienoja vēl četras. Pirmajā astoņniekā iekļuva arī citas Centrs-Austrumi pārstāves – BJBS Rīga/Pārdaugava, Jelgava un BS Ogre -, kas apsteidza Austrumu grupas komandas (Krāslavu, Jēkabpili, Rēzeknes Ezerzemi un Valmieru).

Rietumos spēku samēri bijuši līdzvērtīgāki un nevienai komandai nav izdevies izvairīties no zaudējuma. Pirmajā astoņniekā iekļuva grupas Centrs-Rietumi komandas BJBS Rīga/Jugla/VEF-1 (trenere Elita Laksa), BJBS Rīga/DSN-1  (abām 6 uzvaras, viens zaudējums) un BJBS Rīga/DSN-2 (5-2), kā arī grupas Rietumi pārstāvji Ventspils Spars (4-3).

Trešajā posmā U12 grupās pirmais turnīrs notiks 19. un 20.janvārī, otrais turnīrs – 23. un 24.februārī, trešais turnīrs 23. un 24.martā.

Pielikumā – otrā posma spēļu rezultāti un komandu sadalījums grupās trešajam posmam.