Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

LJBL fināli: U15 meiteņu grupā Rīdzenei bezierunu triumfs, bronza paliek Liepājā

LJBL fināli: U15 meiteņu grupā Rīdzenei bezierunu triumfs, bronza paliek Liepājā
BJBS Rīga/Rīdzene: Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempiones.
Foto: Romualds Vambuts

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 grupas finālturnīrā Liepājā pārliecinoši par čempionēm kļuva Rīga/Rīdzne meitenes, kas finālā apspēlēja Rīga/TTP-1 – 80:54. Par prieku vietējai publikai bronzas medaļas izcīnīja Liepājas meiteņu komanda, kas saistošā spēlē uzveica (81:69) Daugavpili. 

 

Spēle par zelta medaļām starp vairākkārtējām valsts čempionēm BJBS Rīga/Rīdzene un BJBS Rīga/TTP-1 sākās ar Rīdzenes izrāvienu 17:2. Pēc neveiksmīgā spēles sākuma TTP-1 basketbolistes mazliet atguvās, taču favorītes visu laiku bija pārliecinošā vadībā. Pēc pirmās ceturtdaļas 27:11. Tālākajā cīņas gaitā Rīdzenes treneris Ainārs Čukste deva iespēju spēlēt visām basketbolistēm, taču rezultāta starpība turpināja augt. Pēc nospēlētām divām ceturtdaļām Rīdzene bija panākusi jau vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (46:25). TTP basketbolistes nespēja atrast argumentus, lai kaut nedaudz pietuvotos rezultātā, tāpēc arī likumsakarīga Rīga/Rīdzene uzvara mačā ar 80:54.

Spēlē par bronzu U15 vecuma grupā sacentās mājinieces Liepājas basketbolistes un Daugavpils meiteņu komanda. Spēles ievadā pamatu uzvarai ielika daugavpilietes, panākot pat teju 10 punktu pārsvaru, tomēr otrās ceturtdaļas izskaņā liepājnieces atspēlēja starpību un panāca minimālu pārsvaru 34:32. Mača turpinājumā rokas atraisījās mājiniecēm, kas vienlīdz labi darbojās arī aizsardzībā, apstādinot Daugavpils līderes Lizas Čumikas „uguņošanu”. Liepāja svinēja panākumu ar 81:69, izcīnot bronzas godalgas.

Spēlē par piekto vietu Jelgava viegli pieveica Rīgas 3. BJSS (60:36), bet cīņā par septīto vietu Valmieras basketbolistes apspēlēja (72:43) ventspilnieces.

Čempionāta un finālturnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļautas Elīna Indāre (Jelgava), Sabīne Lipe (Liepāja), Liza Čumika (Daugavpils), Anda Kuzmina (TTP-1) un Estere Zeltiņa (Rīdzene). Vērtīgākās spēlētājas tituls – Rīdzenes centra spēlētājai Dignai Strautmanei.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja