Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

LJBL: U16 grupas čempioni - BS Rīga/Sports 2000 un Kolibri/47.vidusskola

LJBL: U16 grupas čempioni - BS Rīga/Sports 2000 un Kolibri/47.vidusskola
U16 turnīra izcilnieces (no kreisās): Rūta Vētra, Marta Miščenko, Sigita Džarcāne, Kitija Laksa, Kate Krēsliņa un Marta Bergmane.
Foto: Jānis Priedītis

Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U16 grupas finālturnīros Valmierā triumfēja galvenie favorīti.

 

Puišu turnīra finālmačs starp BS Rīga/2000 (treneris Nikolajs Mazurs) un Valmieras komandu (Gatis Melderis) Vidzemes Olimpiskajā centra tribīnēs bija pulcējis kuplu un skaļu līdzjutēju pulku, gādājot par fināla cienīgu gaisotni. Spēlētāji laukumā atsaucās ar finālmačam raksturīgu basketbolu. Asu un nervozu pirmajā puslaikā, kvalitatīvi saturīgāku un precīzāku – otrajā.

Spēles lielākajā daļā neliels pārsvars bija valmieriešiem, tomēr galotnē vairāk spēka un aukstasinības bija BS Rīga/2000 līderiem. Īpaši Dāvim Gekam, kura precīzie trīspunktnieki un sodi salauza mājinieku pretestību – 67:62.

„Rīdziniekiem daudz devusi spēlēšana LBL2 – viņi bija sportiski nekaunīgāki un drošāki galotnē,” Valmieras puišu treneris Gatis Melderis atzina, ka iznākums likumsakarīgs. Taču arī vidzemniekiem nav iemesla skumt. „Ar katru gadu šīs komandas sniegums uzlabojas. Spēlētāji progresē, cenšamies iesaistīt jaunus spēkus. Perspektīvas acīmredzamas – varam izlikt pamatpiecnieku ar četriem divmetriniekiem. Tikai jāstrādā.”

Spēlē par trešo vietu BS Rīga/VEF ceturtajā ceturtdaļā salauza Ventspils Sparu – 75:62. Spēlē par 5.vietu BS Rīga/Rīdzene – Liepāja 65:64, par 7.vietu BS Rīga/DSN – BS Rīga/Pārdaugava 89:70.

Par vērtīgāko spēlētāju atzina Dāvi Geku (BS Rīga/Sport 2000). Simboliskajā piecniekā ievēlēti: Kristaps Pļavnieks (BS Rīga/Sport 2000), Rolands Šmits, Jānis Engers (abi Valmiera), Kristaps Gludītis (BS Rīga/VEF) un Artis Blumbergs Ventspils Spars.

Meiteņu turnīra finālā spēku samēri bija nepārprotami: Kolibri/47.vsk. (trenere Mudīte Zandere) ar 64:31 sagrāva BS Rīga/TTP2 (Eva Vasiļevska un Marija Rasa). Cīņā par 3.vietu BS Rīga/Rīdzene – Ventspils Spars 64:51, par 5.vietu: BS Rīga/Pārdaugava – Liepāja 55:37, par 7.vietu: Kandava/Jaunpils – BS Rīga/TTP3 50:45.

Par vērtīgāko spēlētāju atzina Rūtu Vētru (Kolibri/47.vsk.). Zvaigžņu piecnieks: Kate Krēsliņa, Kitija Laksa (abas Kolibri/47.vsk.), Marta Bergmane (BS Rīga/Rīdzene), Sigita Džarcāne un Marta Miščenko (abas BS Rīga/TTP2).