Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Valdemāra Baumaņa kausi Renātei Reinei un Česlavam Mateikovičam

Valdemāra Baumaņa kausi Renātei Reinei un Česlavam Mateikovičam
Česlavs Mateikovičs un Renāte Reine: Valdemāra Baumaņa kausa ieguvēji 2013.gadā.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas Basketbola savienības Jaunatnes komisija par Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem 2013.gada sezonā atzinusi Rīgas 3.Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkni Renāti Reini un jelgavnieku Česlavu Mateikoviču. Otrdien abi laureāti kopā ar Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Sezonas treneriem un tiesnešiem, kā arī mācībās labākajiem basketbolistiem viesosies Saeimā, kur saņems tradicionālās balvas – Valdemāra Baumaņa kausus.

Renāte Reine basketbolistes gaitas sākusi Rīgas 3.BJSS pie treneres Ingūnas Markūnes un šogad kopā ar komandu izcīnīja otro vietu LJBL čempionātā U19 grupā. Vairākkārt iekļauta sezonas labāko spēlētāju piecniekā. Pārstāvējusi Latviju Eiropas U16, U18 un U20 čempionātos, arī patlaban pretendē uz vietu U20 izlasē. Šosezon kļuva par Latvijas vicečempioni TTT/Rīga sastāvā.

Renāte Reine: „Basketbolu spēlēju kopš bērnības un pozitīvu emociju šajā laikā bijis daudz. Tiesa, bijis arī smags savainojums, taču jau septiņus mēnešus pēc operācijas biju ierindā un nekādas sekas vairs nejūtu. Šogad izmēģināju spēkus TTT Rīga un esmu ļoti apmierināta ar jauno pieredzi. Augstāks pretinieču līmenis, daudz jauna ieguvu Aigara Neripa vadītajos treniņos. Nākotne? Vidusskolas eksāmeni jau nokārtoti, tagad varu visu uzmanību pievērst basketbolam – ar U20 izlasi gatavojos Eiropas čempionātam. Par nākamo sezonu plāns ir, bet, iekams tas nav realizēts, negribu skaļi par to runāt. Noteikti spēlēšu basketbolu un mācīšos. Kur – drīz uzzināsiet!”

Česlavs Mateikovičs basketbolu apguvis Jelgavas sporta skolā pie trenera Pētera Lagzdiņa. Kopā ar komandu piecas reizes izcīnījis LJBL čempiona titulu, vairākus gadus bijis komandas kapteinis un saņēmis turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu. Pārstāvējis Latviju Eiropas U16 un U18 čempionātos.

Česlavs Mateikovičs: „Klases biedrs pasauca līdz uz treniņiem un basketbols iepatikās. Biju viens no garākajiem komandā, varēju trāpīt. Latvijas izlasē pirmo reizi spēlēju U14 grupā. Tad divi Eiropas U16 čempionāti, pagājušajā gadā – U18 čempionāts Liepājā. Šogad treneris aicināja uz U20 izlases treniņiem, tomēr atteicos. Nebiju pārliecināts, ka izturēšu konkurenci ar gadu vecākiem spēlētājiem, turklāt gribēju nopietni pievērsties mācībām. 12. Klase, eksāmeni... Gatavojos studijām. Vispirms skatījos uz Ameriku, tagad reālāks ir variants Anglijā. Noteikti turpināšu spēlēt basketbolu – meklēju iespējas studēt pilsētā, kur ir arī basketbola komanda.”

Valdemārs Baumanis (1904-1992) bija Latvijas vīriešu valstsvienības sastādītājs un treneris pirmajā Eiropas čempionātā 1935.gadā Ženēvā, kur latvieši izcīnīja pirmo vietu un 1939.gadā Kauņā, kur Latvijas komanda finišēja otrā. Bijis izcils basketbola un arī futbola rīkotājs, pēc Otrā pasaules kara dzīvojis Francijā un ASV, aktīvi piedaloties trimdas latviešu sporta dzīves organizēšanā. (Vairāk par Valdemāru Baumani skat.: Ženēvas triumfa kaldinātājs )

Valdemāra Baumaņa vārdā nosauktos kausus Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem pasniedz kopš 1994.gada. Šajā laikā kausus ieguvuši: 1994.gadā – Kristiāna Kandere un Kristaps Purnis, 1995.gadā – Linda Eglīte un Kaspars Kambala, 1996.gadā – Gunta Baško un Andris Umbraško, 1997.gadā – Anita Mikāle un Raimonds Vaikulis, 1998.gadā – Anita Mikāle un Raimonds Jumiķis, 1999.gadā – Dace Brumermane un Raitis Grafs, 2000.gadā – Dace Cinīte un Kaspars Cipruss, 2001.gadā – Anete Jēkabsone un Kristaps Janičenoks, 2002.gadā – Zane Eglīte un Gatis Jahovičs,  2003.gadā – Elīna Zīke un Rinalds Sirsniņš, 2006.gadā – Anete Horelika un Krists Pīternieks, 2008.gadā – Baiba Eglīte, Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns, 2010.gadā – Sabīne Niedola un Artjoms Butjankovs, 2011.gadā – Anete Kiršteine un Dāvis Bertāns, 2012.gadā – Guna Lagzdiņa un Kaspars Vecvagars. 

     [+] [-]

, 2013-06-11 15:29, pirms 11 gadiem
lūdzu izlabot kļūdu - 1997. gada labākais basketbolists nebija Vaikulis. (nē bija, bet Līvānos, bet viņš neieguva tajā gadā Baumaņa kausu)