Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti dalību Nāciju līgā noslēdz ceturtajā vietā kopvērtējumā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti dalību Nāciju līgā noslēdz ceturtajā vietā kopvērtējumā
Edvards Mežulis. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā turpinās trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolisti sestajā posmā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā nespēja ielauzties labāko trijniekā, paliekot ceturtajā pozīcijā.

• Pirmajos trijos posmos Latvijas vīriešu komanda izcīnīja divas otrās un ceturto vieta, bet ceturtajā un piektajā posmā latvieši divreiz piekāpās Polijas un Lietuvas komandām, paliekot ceturtajā vietā. Sestajā un noslēdzošajā posmā Latvijas komandu veidoja Oskars Hlebovickis, Francis Gustavs Lācis, Edvards Mežulis un Gints Zomerfelds.

Pirmā spēle Latvijas komandai bija pret Ukrainas basketbolistiem, kuri spēli sāka nedaudz sekmīgāk, bet pēc trim spēlētām minūtēm ar precīzu tālmetienu Zomerfelds panāca 6:4 Latvijas komandas labā. Sekoja ukraiņu izrāviens, spēles laika vidū tiem esot vadībā ar 9:7. Latvieši nepalika atbildi parādā, minūtes laikā gūstot septiņus punktus pēc kārtas. Ja iepriekšējās spēlēs arī šādu pārsvaru neizdevās noturēt, tad spēlē pret Ukrainu tas tika nosargāts - 19:14.

Cīņā par uzvaru grupā pretī stājās lietuvieši, kuri pārspēja ukraiņus ar 21:11. Lietuvas basketbolisti spēli sāka ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas. Zomerfelds trāpīja vienu soda metienu, bet lietuvieši uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu. Lietuvas basketbolisti bieži savas kombinācijas izspēlēja līdz brīviem tālmetieniem, ar kuru palīdzību ieguva 10 punktu pārsvaru (14:4). Latvieši sadeldēja deficītu līdz septiņiem punktiem, bet tā bija tikai formalitāte lietuviešiem noslēgt spēli sev labvēlīgi. Latvijas komanda trešo reizi trīs dienu laikā atzina lietuviešu pārākumu ar 14:21.

Spēlē par trešo vietu Latvijas komandai priekšā bija trešā tikšanās trīs dienās ar Polijas komandu, kas ar 15:19 piekāpās igauņiem. Spēles pirmajās divās minūtēs poļiem izdevās izvirzīties vadībā ar 5:1. Ar Hlebovicka un Zomerfelda tālmetieniem izdevās atspēlēties un sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Mežulis ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu (9:9). Poļi veica atbildes izrāvienu, atjaunojot četru punktu pārsvaru (14:10). Latvijas basketbolisti mēģināja atspēlēties ar tālmetienu palīdzību, Hlebovickim un Lācim kopā gūstot sešus punktus (18:18). Spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, kurā Mežulis guva pēdējos divus punktus groza apakšā, palīdzot savai komandai uzvarēt ar 21:19 un izcīnīt trešo vietu.

• Latvijas vīriešu komanda zonas kopvērtējumā savāca 410 punktus, atpaliekot par 10 punktiem no trešajā vietā palikušās Polijas. Tikmēr pirmo vietu kopvērtējumā pirms fināla garantēja Lietuva, otrajā vietā ierindojoties ukraiņiem.

     [+] [-]

, 2022-07-29 22:26, pirms 2 gadiem
Negaidīti vāji - priekšpēdējā vieta. 3x3 nav 5x5, jābūt spēļu praksei, jāsaspēlējas kā komandai, nevis viens, divi un braucam…