Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" 3x3 basketbolisti pēc dramatiskas cīņas nepārvar kvalifikāciju Utrehtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ventspils" 3x3 basketbolisti pēc dramatiskas cīņas nepārvar kvalifikāciju Utrehtā
"Ventspils" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Nīderlandes pilsētā Utrehtā pēc ilgām lietavām sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Tā kvalifikāciju centās pārvarēt "Ventspils" basketbolisti, kuri pēc uzvaras pirmajā spēlē sāpīgi zaudēja otrajā, netiekot pamatturnīrā.

• Ceļu uz Utrehtas "Masters" Rendijs Feikners, Kārlis Apsītis un Artūrs Grīnbergs nobruģēja ar uzvaru Latvijas kausa izcīņas finālā pār "Riga" basketbolistiem. "Riga" pagājušajā nedēļā caur "Quest" turnīru gandrīz arī kvalificējās Utrehtas "Masters", bet zaudējums pusfinālā neļāva tikt pie kārotās vietas. Jau minētais trijnieks Latvijas kausā uzvarēja ar nosaukumu "Priecīgus!", bet Utrehtā startēja ar nosaukumu "Ventspils", trijniekam pievienojoties Armandam Ginteram.

• "Ventspilij" nebija garantēta vieta pamatturnīrā, kas lika aizvadīt divas spēles kvalifikācijā. Pirmie pretinieki bija Itālijas komanda "Venice", kas pirmajā spēlē ar 21:20 pārspēja Rumānijas komandu "Constanta". Itāliešu uzvara nozīmētu to, ka viņi iekļūst pamatturnīrā. Spēlē pirmo punktu pēc sarežģītas izspēles guva Apsītis, bet pretinieki atbildēja ar sekmīgu tālmetienu. Latvieši uz pretinieku tālmetieniem atbildēja ar sekmīgiem caurgājieniem, bet pēc divām spēlētām minūtēm tāpat bija iedzinējos ar 4:5.

• Pirmo tālmetienu spēja realizēt Feikners, brīdi vēlāk izlīdzinot rezultātu pēc sekmīga caurgājiena (7:7). Tuvojoties spēles laika vidum, sekmīgs tālmetiens padevās Apsītim, bet Ginters ar soda metienu panāca 12:8. "Venice" sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet latvieši spēja atjaunot četru punktu pārsvaru (15:11). Svarīgu tālmetienu realizēja Grīnbergs, bet Ginters panāca sešu punktu pārsvaru. Brīdi vēlāk Apsītis arī bija precīzs no distances, liekot punktu spēlei - 21:13.

Līdz ar to "Ventspils" basketbolistiem nu vajadzēja pārspēt rumāņu "Constanta", lai iekļūtu pamatturnīrā. Tā kā rumāņi savā pirmajā spēlē guva 20 punktus, tad latviešiem īsti nebija priekšrocību tikšanai tālāk arī ar zaudējumu. Pirmajās minūtēs Apsītis vairākkārt nespēja realizēt metienus tiešā groza tuvumā, kas pretiniekiem ļāva iekrāt divu punktu pārsvaru (2:4). Pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm "Ventspilij" bija piezīmju norma, kas sarežģīja spēles turpinājumu.

• Pie diviem soda metieniem tika Grīnbergs, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (5:5). Apsītis un Feikners veica izrāvienu, kas "Ventspilij" ļāva izvirzīties vadībā ar 10:6. "Constanta" ar soda metienu palīdzību un agresīvu spēli uz groza apakšu atspēlēja deficītu un panāca izlīdzinājumu (13:13). Rumāņi nespēja tikt līdzi Feikneram, kurš regulāri guva punktus pēc caurgājieniem. Tomēr nedisciplinētā spēle latviešus pamatīgi iegāza. Nu jau pēc soda metieniem arī bumba palika "Constanta", kas limitēja latviešu iespējas uzbrukt.

• Pie divu punktu deficīta tālmetienu realizēja Apsītis, bet ar diviem sekmīgiem uzbrukumiem atbildēja pretinieki. Grīnbergs izlīdzināja rezultātu, bet pārturēta bumba nākamajos uzbrukumos, kā arī neizcīnītās bumbas zem groza neļāva izvirzīties vadībā. Ginters spēja panākt izlīdzinājumu, "Constanta" atkal izvirzījās vadībā, bet Grīnbergs ar soda metienu panāca 20:20. Feikners bija tuvu tam, lai izrautu uzvaru, bet pēdējā brīdī viņa metienu bloķēja. "Constanta" izrāva uzvaru ar 21:20 un ar to iekļuva pamatturnīrā. Trim komandām bija vienāda bilance, divām komandām vienāds gūto punktu skaits, bet savstarpējo spēli uzvarēja rumāņi, izslēdzot latviešus no tālākas cīņas.

     [+] [-]

, 2022-09-24 17:52, pirms 2 gadiem
visiem 1-1 Venstipilij +7. konkrti kuri noteikumu punkti dod tikai otro vietu ?

     [+] [-]

, 2022-09-24 17:54, pirms 2 gadiem
Venice izsledza Constanta, Ventspils izsledza Venice

  +1 [+] [-]

, 2022-09-24 17:59, pirms 2 gadiem
saktoties tiesraide, izskatijas, ka sos noteikumus izdomaja tikai speles beigas

     [+] [-]

, 2022-09-24 18:21, pirms 2 gadiem
Trim komandām bija vienāda bilance, divām komandām vienāds gūto punktu skaits, bet savstarpējo spēli uzvarēja rumāņi, izslēdzot latviešus no tālākas cīņas.- nav pareizi. Pēc 3x3 noteikumiem, šjā gadījumā virsroku ņem, komanda, kurai ir augstāks reitings.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-24 18:27, pirms 2 gadiem
Vīri cīnījās līdz pēdējai iespējai, spēles bija viena pēc otras. Feikners, Apsītis kapājās, Grīnbergs stabils sodiņos. Pirmā spēle ātra, skatāma, otrā saraustīta ar tiesnešu svilpšanām un strīdīgiem lēmumiem. Latvieši viennozīmīgi bija labāki, bet pietrūka nedaudz veiksmes. Žēl.

     [+] [-]

, 2022-09-24 19:04, pirms 2 gadiem
Šāda tiesāšana 3x3 turnīros vēl nebija redzēta. Ātrs, dinamisks sports, fizisks ar daudz kontaktiem, loģiski arī ar kritieniem utt. Kādas tur tehniskās vai kas tur par it kā "ne tādu" kritienu pēc sadursmes? Ļaujiet taču spēlēt.. Šitos soģus arī pirmo reizi redzēju. Noteikumus zin, bet spēles garu nejūt..

     [+] [-]

, 2022-09-24 20:09, pirms 2 gadiem
Svilpa uz vienu pusi, beigās ko atdeva atpakaļ, bet paši izlaidām...