Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti netiek Eiropas U17 kausa 3x3 basketbolā 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti netiek Eiropas U17 kausa 3x3 basketbolā 1/4 finālā
Latvijas U17 3x3 basketbola izlase. Foto: fiba3x3.com

Dalību Eiropas kausa izcīņā 3x3 basketbolā noslēgušas Latvijas U17 meiteņu un puišu izlases. Meitenes atzina Francijas un Bulgārijas izlašu pārākumu, bet puiši piekāpās Polijas un Grieķijas basketbolistiem, neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

Eiropas U17 kausa izcīņu vakar sāka Latvijas meiteņu izlases basketbolistes Annija Brence, Luīze Bērziņa, Andīna Samanta Sudmale un Annija Zvirbule. Pirmajā spēlē latvietes nespēja radīt nopietnu pretestību vienaudzēm no Francijas, zaudējot ar 7:18. Otrā spēle bija par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet arī cīņa pret Bulgārijas izlasi nebija sekmīga, latvietēm zaudējot ar rezultātu 12:19 un neizkļūstot no grupas.

Šodien turnīrā iesaistījās Latvijas U17 puišu izlases basketbolisti Pauls Mārtiņš Katlaps, Jēkabs Niedra, Mārtiņš Pīternieks un Krišjānis Pētersons. Pirmajā spēlē latvieši mērojās spēkiem ar poļiem, kuri spēja turēties vadībā lielu daļu spēles un sagādāja latviešiem zaudējumu ar 17:22. Katlaps bija rezultatīvākais savā komandā ar deviņiem punktiem.

• Spēli komandas sāka līdzīgi, bet tad divus tālmetienus trāpīja poļi, izvirzoties vadībā ar 6:3. Polijas izlase turpināja savu izrāvienu, palielinot savu pārsvaru vēl par diviem punktiem. Nebija nospēlētas trīs ar pusi minūtes, kad Latvijas izlasei jau bija sasniegta piezīmju norma un sešu punktu deficīts (4:10). Latvieši atbildēja ar savu četru punktu izrāvienu, bet spēles otro pusi sāka vien ar minimālu deficītu (11:12). Nedisciplinētība beidzās ar parasto un tehnisko piezīmi, kas nozīmēja trīs soda metienus pretiniekiem, kas bija precīzi. Latvieši vēlreiz atspēlējās, bet nespēja panākt izlīdzinājumu. Aizraušanās ar tālmetieniem nenesa vēlāmo rezultātu, kamēr poļi nospēlēja pacietīgām un izcīnīja uzvaru.

Lai saglabātu iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā, latviešiem otrajā spēlē vajadzēja pieveikt mājiniekus, Grieķijas basketbolistus. Dinamiskā spēlē ar latviešu sekmēm no tālās distances bija par maz, grieķiem spējot iegūt iniciatīvu un gūt panākumu ar 21:16, atstājot Latvijas izlasi bez ceturtdaļfināla. Katlaps arī šajā spēlē spēja gūt deviņus punktus.

• Spēle sākās ar kārtīgu uguņošanu no tālās distances, komandām nedaudz vairāk nekā minūtē tiekot līdz rezultātam 7:5 Latvijas labā. Latvieši tika pie virknes pilnīgi brīvu tālmetienu, bet vairs nespēja būt tik precīzi. Grieķi vairāk koncentrējās uz groza apakšu, bet pēc precīza tālmetiena jau izvirzījās vadībā (10:8). Arī šajā spēlē par diskutēšanu ar tiesnešiem tika piešķirta tehniskā piezīme, dodot grieķiem priekšrocības no soda metiena līnijas. Katlaps uzņēmās iniciatīvu, realizēja divus tālmetienus un izvirzīja savu komandu vadībā (13:12).

• Spēles otrajā pusē grieķi atspēlēja divu punktu deficītu, bet Pētersons ar sekmīgu tālmetienu uzbrukuma pēdējā sekundē atjaunoja divu punktu pārsvaru Latvijai (16:14). Pēc haotiska spēles nogriežņa abu komandu izpildījumā grieķi guva trīs punktus pēc kārtas un pārņēma vadību. Pēc pārtraukuma latvieši nerealizēja virkni tālmetienu, kamēr grieķi spēja tikt pie savām iespējām un izcīnīt uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-23 22:40, pirms 7 mēnešiem
Kovidafēras piesmietā paaudze.

  -3 [+] [-]

, 2023-09-23 23:16, pirms 7 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kovidafēras piesmietā paaudze.
Drīzāk tu esi piesmiets ar prāta apdali.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-24 00:24, pirms 7 mēnešiem
Ļoti žēl,ka čaļi netika tālāk....
Bija laba spēle neskatoties uz to ka bija jāspēlē pret 5_ciem laukuma spēlētājiem ,no kuriem divām bija pat svilpes mutē...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-24 00:28, pirms 7 mēnešiem
Pildiņ ko Tu pīpē vai šņauc.... "Pēc haotiska spēles nogriežņa abu komandu izpildījumā grieķi guva trīs punktus pēc kārtas un pārņēma vadību."
ja LV izlasei bija HAOOOTISKS uzbrukums ,tad Tu "žurnaļuga" to spēli neesi redzējis...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-24 00:35, pirms 7 mēnešiem
Nav jau brīnums ,ka džeki pakāsa,ja #69 Mamajs par "treneri" ielikts
Direktoriņš rīkotājiņš....

     [+] [-]

, 2023-09-24 10:08, pirms 7 mēnešiem
Tiesneši bija negodprātīgi pret mūsu izlasi. Viņi gan Poļiem gan Grieķiem nesvilpa vairākus pārkāpumus uzbrukumā un aizsardzībā, autus, nenotīrītas bumbas un citas kļūdas, bet mūsējiem visu to fiksēja un svilpa. Šitos tiesnešus uz cietumu vajag aizsūtīt, lai tur viņi patiesā šādi mačus. Uzreiz tiks nogalināti.