Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmaņa un Mieža pārstāvētā "Beijing" ar mainīgām sekmēm sāk turnīru Polijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmaņa un Mieža pārstāvētā "Beijing" ar mainīgām sekmēm sāk turnīru Polijā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: https://worldtour.fiba3x3.com/

FIBA Pasaules tūres 3x3 basketbolā "Challenger" turnīrā Polijas pilsētā Ļubļinā savu dalību sākusi Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Tā grupu turnīrā vispirms pārspēja "Jeddah" ar 21:19, bet pēc tam piekāpās "Marijampole" ar 19:21, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Atšķirībā no "Riga" basketbolistiem, kuri nespēja pārvarēt kvalifikāciju, turnīru Polijā Ķīnas komanda "Beijing", ko pārstāv Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis, sāka no pamatturnīra. Pirmajā spēlē "Beijing" mērojās spēkiem ar citu internacionālo komandu no Saūda Arābijas, "Jeddah". Cīņa izvērtās gana sīva, Lasmanim ar sekmīgu tālmetienu izraujot savas komandas uzvaru ar 21:19. Viņš ar astoņiem punktiem bija rezultatīvākais, bet Miezis pievienoja septiņus punktus.

• Lasmanis spēles sākumā realizēja divus soda metienus, bet vēlāk abi ar Miezi neļāva pretiniekiem pārņemt vadību. Pēc sekmīga lietuvieša Ovidija Varanauska tālmetiena "Jeddah" uz brīdi ieguva vadību (7:6), bet Miezis un Lasmanis spēja atjaunot divu punktu pārsvaru (9:7). Neviena no komandām spēles gaitā neieguva vairāk nekā divu punktu pārsvaru. Tuvojoties spēles beigām, "Jeddah" atradās vadībā ar 17:15, bet "Beijing" prata atspēlēties. Lasmanim ar diviem soda metieniem nepilnas astoņas sekundes līdz spēles laika beigām bija iespēja likt punktu spēlei, bet viņš aizmeta garām abus. Pēdējā sekundē ar otro iespēju "Jeddah" izrāva neizšķirtu, bet pagarinājumā tieši Lasmanis bija precīzs no tālās distances.

Otrajā spēlē "Beijing" spēlēja pret Lietuvas komandu "Marijampole". Atrodoties lielāko spēles daļu iedzinējos, latviešu pārstāvētā komanda atzina lietuviešu pārākumu ar rezultātu 19:21. Lasmanis šajā spēlē guva deviņus punktus, bet Miezis divus.

• Spēles pirmās divas minūtes labāk aizvadīja lietuvieši, kuri, pateicoties precīziem tālmetieniem, izvirzījās vadībā ar 8:3. "Beijing" basketbolisti neaizrāvās ar tālmetieniem, latviešiem koncentrējoties uz sekmīgiem caurgājieniem. Līdz spēles laika vidum rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem (10:12). Miezis minūtes laikā netrāpīja divus tālmetienus un nebija sekmīgs arī groza apakšā, bet Lasmanis atzīmējās ar triecienu grozā no augšas. Lietuvieši vairākkārt atjaunoja trīs punktu pārsvaru, kā arī spēja noturēt uzvaru savās rokās.

• "Beijing" vieta grupā noskaidrojās pēc "Marijampoles" un "Jeddah" spēles, kurā ar 21:15 pārāki bija lietuvieši. Tādējādi "Beijing" ierindojās otrajā vietā grupā un svētdien, plkst. 18:30 spēlējot ceturtdaļfinālā pret D grupas labāko komandu.