Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 izlases Bukarestē nesasniedz Nāciju līgas finālu 3x3 basketbolā

Agris Suveizda

Latvijas U-21 izlases Bukarestē nesasniedz Nāciju līgas finālu 3x3 basketbolā
Foto: FIBA 3x3

LETA. Gan Latvijas U-21 vīriešu, gan Latvijas U-21 sieviešu 3x3 basketbola izlase Nāciju līgas "Europe-1" grupas piektajā posmā Bukarestē uzvarēja vienā no divām spēlēm un nesasniedza finālu.

U-21 basketbolisti A apakšgrupā ar 21:8 pārspēja Ukrainu, bet pēc tam ar 20:22 pagarinājumā piekāpās Nīderlandei. Sieviešu komanda A apakšgrupā vispirms ar 20:11 uzvarēja Nīderlandi, taču otrajā mačā ar 17:21 atzina Ukrainas pārākumu.

Finālos iekļuva A un B grupu uzvarētājas. Gan Latvijas vīriešu komanda, gan sieviešu vienība piekto posmu noslēdza trešajā pozīcijā. Dienu iepriekš ceturtajā posmā U-21 basketbolisti guva vienu uzvaru, kamēr sieviešu komanda zaudēja abās spēlēs. Svētdien tiks aizvadītas sestā posma sacensības.

Sieviešu komandā spēlē Endija Sedliņa, Madara Liepniece, Katrīna Elīza Trankale, Ieva Elizabete Korzāne un Anastasija Černova, bet vīriešu komandā ir Markuss Mamajs, Rihards Ozoliņš, Mārtiņš Evarts Zviedris, Valters Dāvis Mazburšs un Dāvis Skreivers. Katram posmam var pieteikt četrus spēlētājus.

Pirms nedēļas trīs turnīru miniseriāls ar šo pašu komandu līdzdalību notika Francijas pilsētā Vuaronā. Latvijas sieviešu izlase izcīnīja otro vietu un divreiz finišēja ceturtajā pozīcijā, bet vīriešu vienība divreiz bija piektajā, vienreiz trešajā vietā. Visos posmos uzvarēja Francijas sieviešu un vīriešu komandas.

Izmantotie resursi:
LETA