Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistiem neizdodas uzvarēt kādā no U-23 Nāciju līgas turnīriem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistiem neizdodas uzvarēt kādā no U-23 Nāciju līgas turnīriem
Gustavs Kampuss. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā noslēdzies pirmais sabraukums FIBA U-23 Nāciju līgā 3x3 basketbolā Austrumeiropas grupā. Vistuvāk uzvarai kādā no trim turnīriem bija Latvijas vīriešu komanda, kas šodien dramatiskā galotnē finālā piekāpās ukraiņiem, kamēr sieviešu komanda pirmajos divos turnīros palika otrajā, bet šodien ieņēma trešo vietu.

• Latvijas vīriešu un sieviešu 3x3 basketbola komandas piektdien Kauņā uzsāka trīs turnīru ciklu trīs dienu laikā FIBA U-23 Nāciju kausa ietvaros. Pamatsacensības tiek izspēlētas pēc ģeogrāfiskā principa. Latvijas komandas iekļautas Austrumeiropas grupā, kur spēlēs arī Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas vienības. Sacensības tiks rīkotas divos sabraukumos, katrā izspēlējot trīs atsevišķus turnīrus. Grupas kopvērtējuma uzvarētāji sieviešu un vīriešu konkurencē iegūs tiesības 14.-16. septembrī piedalīties FIBA U-23 Nāciju līgas finālsacensībās Rumānijas pilsētā Konstancā.

• Pirmajā turnīrā Latvijas sieviešu komanda (Anita Miķelsone, Ketija Vihmane, Līza Čumika, Paula Mauriņa) izcīnīja otro vietu, finālā ar 18:21 piekāpjoties Lietuvas komandai. Tikmēr vīriešu komanda (Francis Gustavs Lācis, Gints Zomerfelds, Gustavs Kampuss, Oskars Hlebovickis) Lietuvas komandai finālā piekāpās ar graujošo 6:21.

• Otrajā turnīrā, kas risinājās sestdien, Latvijas sieviešu komandā Anitas Miķelsones vietu ieņēma Deina Minajeva. Latvietes turnīra ievadā ar 21:17 pārspēja Igaunijas komandu, bet cīņā par vietu finālā spraigā cīņā ar 22:20 pārspēja ukrainietes. Finālā atkal vajadzēja spēlēt pret lietuvietēm, kuras izrādījās pārākas ar 11:21. Tikmēr vīriešu komanda Gitu Zomerfeldu nomainīja ar Raineru Ļisicinu, pirmajā spēlē zaudējot lietuviešiem ar 14:18. Sekoja zaudējums arī ukraiņiem ar 14:21, kas ļāva ieņemt vien ceturto vietu.

• Trešajā turnīrā Latvijas sieviešu komanda spēlēja tādā sastāvā, kāds tas bija pirmajā turnīrā, bet vīriešu komanda palika pie otrajā turnīrā esošā sastāva. Sieviešu komandai cīņā par vietu finālā bija jāspēlē pret Ukrainas komandu. Latvietes daudz spēlēja uz groza apakšu, kur punktus spēja gūt Mauriņa, bet ukrainietes paļāvās uz metieniem no distances, iekrājot sešu punktu pārsvaru. Latvietēm tā arī neradās iespējas izglābties, zaudējot ukrainietēm ar 16:22. Par trešo vietu Latvijas basketbolistes spēlēja ar polietēm, piecās minūtēs izvirzoties vadībā ar 8:5. Polietes vairākkārt iekrita pie aizsegiem, bet pašas nespēja uzlauzt latviešu aizsardzību. Lai arī Polijas komanda atrada veidus kā palikt spēlē, reāli apdraudēt latviešu uzvaru nespēja, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 17:12 un trešo vietu Latvijai.

• Vīriešu komanda trešo turnīru sāka ar spēli pret igauņiem. Spēli labāk sāka mūsu ziemeļu kaimiņi, bet Kampusa rezultatīvā spēle palīdzēja latviešiem veikt izrāvienu un iegūt piecu punktu pārsvaru (12:7). Igauņi sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet Hlebovickis ar tālmetienu panāca trīs punktu pārsvaru. Lācis un Hlebovickis izcīnīja groza apakšā latviešiem atlikušos punktus, lai Latvijas komanda uzvarētu ar 21:17. Cīņā par vietu finālā latvieši tikās ar lietuviešiem. Nerezultatīvā spēlē pēc trīs minūtēm Latvijas komanda bija vadībā ar 2:1. Latvieši veica izrāvienu, iekrājot septiņu punktu pārsvaru (13:6). Uz brīdi likās, ka lietuvieši atspēlēsies, bet Latvijas komanda atrada veidus, kā gūt punktus, revanšējoties lietuviešiem par iepriekšējiem zaudējumiem - 20:14.

• Finālā latviešiem bija iespēja revanšēties arī ukraiņiem. Spēles sākumā Ukrainas basketbolisti vairākkārt aizmeta garām no tuvas distances, kamēr Hlebovickis divreiz deva latviešiem divu punktu pārsvaru (6:4). Līdz spēles laika vidum komandas cīnījās ļoti līdzīgi, ko parādīja arī rezultāts uz tablo (12:12). Ukraiņiem izdevās veikt trīs punktu izrāvienu, bet tad Lācis pēc trieciena grozā no augšas, trāpīja arī tālmetienu (16:15). Vēlāk Lācis realizēja ļoti sarežģītu tālmetienu, bet latvieši nenoturēja divu punktu pārsvaru, zaudējot ukraiņiem dramatiskā cīņā ar 20:21 un paliekot otrajā vietā.

• Otrais sabraukums šīm komandām risināsies jūlija beigās, tām atkal tiekoties Lietuvas pilsētā Kauņā.